Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Dom prihodnosti – Dom24h

Za udobno in zdravo bivalno ter delovno okolje nudimo pametni dom prihodnosti

Pohištveno podjetje Alples redno sodeluje s dvanajstimi slovenski podjetji, ki so v slovenskem prostoru in tujini, zaradi kvalitete svojih izdelkov široko prepoznavni. Vsa podjetja (Alples, Marles Hiše Maribor, Petrol, Gorenje, ETI, Danfoss Trata, JUB, Helios, TBPLUS, Intectiv, Robotina, Smartis, Špica International) skupaj sodelujemo v projektu, ki se imenuje Dom24h – pametna stavba prihodnosti.

V projektu Dom24h združujemo nove, tehnološko napredne, komplementarne rešitve tako za bivalne kot poslovne prostore. Naš cilj je ustvarjati napredno, tehnološko razvito, pametno, ekološko naravnano in zdravo okolje za bivanje, z ničelno energijsko bilanco, ki bi vsebovala novo konceptualno rešitev za gradnjo in bivanje. Končni rezultata našega dela bo bivanjsko poslovni objekt v Mariboru, ki se bo nahajal na lokaciji podjetja Marles hiše.

Razvojni projekt Dom 24h podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj. Projekt je pomemben tako za partnerje v projektu, kot tudi za celotno industrijo pametnih stavb prihodnosti. Več o projektu Dom24h si preberite na tej povezavi.

 

Podjetje Alples je pri projekti Dom24 zadolženo za razvoj inovativnega in modernega pohištva, z vključenimi inteligentnimi oziroma pametnimi (smart) funkcijami, s katerim bo opremljen celoten objekt. Sodelovanje pri projektu nam predstavlja izziv in možnost, da se izkažemo ter napredujemo pri izdelavi pohištva prihodnosti.

Smart pohištvo oziroma pohištvo pametnih kuhinj, spalnic, mladinskih sob in poslovnih prostorov z vključenimi elementi čutnih zaznav je prilagodljivo glede na različne prostorske okvire, stile in razpoloženja. Sočutno oblikovanje, ki vključuje sodobne tehnološke rešitve, omogoča uporabnost, večje udobje in hkrati občutek domačnosti.

Moderni, sodobni uporabniki takšnega pohištva, si poleg udobja in naprednih tehnoloških rešitev želi tudi trajnostnega odnosa do bivanja, zato Alples izdeluje pohištvo iz človeku in okolju prijaznih ter naravnih materialov.

V projektu Dom24h smo objekt zasnovali tako, da zagotavlja napredno, pametno in povezljivo okolje 24 ur na dan. Stanovalcem takšno okolje nudi kvalitetno bivanje in enostaven dostop do ločenega predela, kjer se nahaja njihovo delovno mesto.

DNEVNO-BIVALNI DEL

SPALNO-ZASEBNI DEL

POSLOVNI DEL

 


Več o naši ponudbi si lahko ogledate na www.alples.si.