Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Mladinska soba: prostor odraščanja naj bo opremljen funkcionalno

Otroške in mladinske sobe

Datum objave: 15.06.22

Soba, namenjana otroku, je tisti prostor, ki je tekom let deležen največ sprememb. Pri vrtčevskih malčkih so dobrodošle večje igralne površine, prvošolčku dodamo prvo pisalno mizo, v času najstništva pa se pojavi potreba po trajnejši mladinski sobi, ki bo služila vse tja do konca študentskih let.

Mladinska soba mora izpolnjevati podobne zahteve kot vsaka otroška soba, le da v njej živahne barvne odtenke po navadi zamenjajo že nekoliko bolj umirjeni toni, najstniki si želijo pohištvu, kjer se lahko odvija druženje z vrstniki (kotički za posedanje, igranje video iger, poslušanje glasbe …), potrebujejo tudi bolj konkretno pisalno mizo s prostorom za računalnik, sanjajo o širši postelji … Zato če razmišljate o novi opremi mladinske sobe, zaupajte strokovnjakom, ki pravijo: »Mladinska soba naj bo opremljena s kvalitetnim in funkcionalnim pohištvom, poskrbite za udobno dovolj veliko posteljo, ustvarite učenju prijazen delovni kot, hkrati pa z izbiro prostorne garderobne omare zagotovite dovolj prostora za shranjevanje oblačil in drugih dragocenosti!«

Pohištvene kose, ki izpolnjujejo vse te in še druge zahteve, lahko izbirate med novo kolekcijo  mladinskih in otroških sob Magnet, ki jih odlikujejo moderne linije, možnost več barvnih kombinacij, široka paleta možnosti postavitve posameznih pohištvenih elementov in celo izdelava po meri. Namreč vse odprte regale in omare brez predalov lahko v prilagodimo meri sobe, prav tako lahko po meri in željah oblikujemo vgradno omaro in pisalno mizo, ki je bodisi klasične ravne oblike ali miza v kot. Za piko na i in za nemoteno regeneracijo mladih možganov pri spanju pa smo pri Alplesu poskrbeli tudi z inovativno posteljo Magnet. Njen vzglavni del in pripadajoče nočne omarice so namreč prekrili z zaščito proti sevanju, kar pomeni, da na nočni omarici odložen telefon ponoči ne bo imel škodljivega vpliva na vašega spečega mladostnika.

Poglejmo vse te odlike sob Magnet še podrobneje:

  1. Zaščita pred sevanjem

Mladi brez telefona, tablice in računalnika ne morejo več. Tako kot nas odrasle, jih pametne naprave spremljajo na vsakem koraku, tudi ponoči jih imajo tik ob sebi. Da jim kljub temu omogočimo krepčilen spanec, smo se pri Alplesu domislili, da bi nočne omarice in v vzglavno končnico postelj Magnet vgradili tkanino, ki v 99 % prepreči prehod sevanja mobilnih naprav (mobitelov, tablic, prenosnih računalnikov). Elementi so zasnovani tako, da je otrok preko mobilne naprave še vedno dosegljiv, sevanje pa se zmanjša na najmanjšo možno mero.

Element z zaščito je sestavljen iz melaminske plošče, na katero je pritrjena zaščitna tkanina, čez to pa položena še dodatna  melaminska plošča. Tkanina z zaščito ni vidna navzven.

  1. Brezčasen dizajn in neskončnost kreiranja

Magnet razpira krila domišljiji in ustvarjalnosti. Širok izbor barv, materialov in uporabnih možnosti nudi neskončnost kreiranja po osebnem okusu.  Elementi sobe Magnet so na voljo v dveh osnovnih barvah – vedno aktualni beli barvi ter novem trendovskem hrastu, medtem ko so ličnice v  barvah hrasta, bele, modre, marelice in zelene, za popestritev pa je v ponudbi tudi vzorec Magnet. Izbirate lahko med kar 93 različnimi omarami za shranjevanje in odlaganje, 11 garderobnimi omarami, 17 modeli postelj, 4 modeli pogradov, 12 modeli pisalnih miz ter nenazadnje med 6 ročaji.

  1. Po meri

Večino naštetega lahko prilagodite tudi po meri. Ta lastnost bo zlasti prav prišla pri pisalni mizi, omari in postelji – to je treh največjih in glavnih kosih pohištva, ki jih postavite v mladinsko sobo.

– Pisalna miza: Pisalna miza je lahko klasične ravne oblike ali miza v kot, zanjo sami izberete podnožje in jo po želji dopolnite s predalniki, policami in regali. Če jo postavite na omarico ali predalnik, ji zagotovite nekaj zaprtega prostora in jo naredite še uporabnejšo.

– Vgradne omare: Z Alplesovo vgradno omaro, narejeno po meri, boste pridobili prostor za shranjevanje, prilagojen individualnim potrebam in željam mladostnika. Z njo boste dosegli popoln izkoristek prostora tudi kadar je ta zahtevno oblikovan. Pri izdelavi po meri praktično ni omejitve. Omara lahko sega od stene do stene in od stropa do tal, lahko pa je tudi krajša in se zaključi z okrasno stranico oz. nižja od stropa in se zaključi s pokrivno ploščo. Izbirati je mogoče med drsnimi in klasičnimi vrati. Pri obeh tipih vrat je na voljo veliko različnih materialov in barv, od lesnih in barvnih dekorjev ter dekorjev v visokem sijaju do barvnih stekel in ogledal. Lahko se odločite tudi za kotno vgradno omaro ali pa omaro v poševni mansardi. Prednost vgradnih omar je skladnost z ostalim Alplesovim pohištvom. Na ta način je mogoče opremiti celoten prostor z enakim pohištvom.

– Postelja: postelje Magnet so lahko  standardne, bočne, povišane, dvižne, tapecirane z zaščito proti sevanju ali brez nje, v obliki klasičnega pograda ali pograda z regalom. Skoraj nemogoče je, da ne bi našli prave za svojega mladostnika, in sicer v naslednjem naboru širin: 90, 120 ali 140 cm ter dolžine 200, 210 ali 220 cm, ki bo prišla prav, če imate doma bodočega košarkarja. Postelji lahko za boljši izkoristek višine dodate most, spodaj predale, omaro ali dodatno ležišče.

Skratka, možnosti, kako s pohištvom Magnet opremiti mladinsko sobo, je ogromno, vse podrobne informacije pa lahko dobite v katalogu otroških sob Magnet, lahko se dogovorite tudi za brezplačni 3D izris otroške sobe oziroma si na dom naročite tiskano izdajo kataloga. Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si, še bolje pa je kar osebno obiskati najbližji salon pohištva Alples.