Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Ostaja zdrava nostalgija

Drugo

Datum objave: 23.03.18

Reportaža novinarke Katje Ceh za revijo ONA PLUS

Slovensko podjetje Alples sodi med peščico večjih ponudnikov pohištva, ki kljub težkim razmeram na trgu pogumno in uspešno delajo naprej. S fotografom sva obiskala njihov salon v Železnikih tik ob tovarniških poslopjih.

Po prostorih velikega svetlega salona nas je prijazno popeljala predstavnica Alplesa Majda Plevnik. Posebej pestro izbiro imajo na oddelku kuhinj, kjer lahko vsakdo najde lepotico po svojem okusu.

Tradicija ali ostrina

Zaljubljenim v klasično tradicijo in podeželsko romantiko je pisana na kožo kuhinja Trenta. Ponujajo jo v mat beli, magnoliji in pastelni sivo zeleni barvi, ki imenitno zaokroža idejo domačnosti in umirjenosti. Komur so bolj blizu ravne, ostre linije, značilne za urbano okolje, bo vriskal ob pogledu na sijočo, gladko kuhinjo Ikona. V njej je le del lesene površine v naravni teksturi in ta kontrastni detajl še bolj poudari filozofijo minimalizma. Poleg laboratorijsko bele barve lahko sicer kupci med drugim izberejo še topel odtenek magnolije.

Kuhinja Trenta v nežnih pastelnih odtenkih je kot ustvarjena za vse, ki so zaljubljeni v naravo in podeželsko pristnost.

Srednja pot do sreče

Tistim, ki iščejo bolj jasno začrtano srednjo pot med modernim, prečiščenim oblikovanjem in brezčasno lepoto naravnih oblik, bodo morda všeč kuhinje iz linije Urbana. Ta sledi aktualni modni smernici kombiniranja različnih odtenkov sive in bež barve ter dekoracije po vzoru priljubljene staroslovanske in skandinavske ljudske figuralike, v kateri ne manjka simbolov za srečo in uspeh. Cene za kuhinje iz kopice linij v stilu zdrave nostalgije so zelo različne in se gibljejo od 1000 do 5000 evrov.

Linija Ikona najzvesteje sledi slogu urbanega minimalizma.

Odpiranje kuhinjskih predalov brez klasičnih ročajev pri kuhinji Ikona.

Dva tisočaka za garderobno sobo

Nadalje smo si ogledali množico najrazličnejših vgradnih omar z drsnimi in klasičnimi vrati, izdelanimi po meri. Zanje je treba odšteti od 1000 do 1500 evrov. Komur prostor in denarnica omogočata izdelavo garderobne sobe, pa bo odštel dobra dva tisočaka. Za vse, ki načrtujete morebiten nakup, nikakor ni odveč informacija, da pri Alplesu s kar dvesto zaposlenimi zagotavljajo brezplačno dostavo in montažo tako za vgradne omare kot kuhinje.

Navzven je videti kot navadna vgradna omara, ko jo odpremo, pa se pokaže garderobna soba, sanje vsake ženske, ki ima veliko garderobe.

Postelja kot shranjevalni prostor

Na koncu na hitro pogledamo še ponudbo dnevnih sob, predsob, spalnic in otroških ter mladinskih sob. Pri spalnicah velja izpostaviti linijo Samba, ker nima ostrih robov, vrata in predali pa se zapirajo mehko, tako rekoč neslišno. Zvezda med posteljami je tapecirana oziroma narejena iz lesa ter oblečena v tekstil; ob vznožju jo je mogoče dvigniti tako, da imamo pod njo ogromno prostora za shranjevanje. Takšna je seveda popolna izbira predvsem za manjša stanovanja. Ni poceni – stane približno 800 evrov – a ji napovedujejo dolgo življenjsko dobo, najmanj dvajset let.

Revija; ONA PLUS

Napisala: Katja Cah / Foto: Mavric Pivk