Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Zgodba stranke. Oprema hiše je velik zalogaj, a sva vse rešila ne enem mestu.

Pohištvo za ves dom

Datum objave: 07.12.20

Nataša in Gregor že od odločitve, da bosta gradila hišo, sledita zalo racionalni filozofiji. Vse na ključ, vse na enem mestu. To v praksi pomeni, da naj popolnoma vse, kar zahteva proces načrtovanja, gradnje in na koncu tudi opremljanja hiše, naredijo za to usposobljena podjetja, mojstri, projektanti in svetovalci, in kar se le da, naj se zgodi na enem mestu. Tako sta se izognila odvečnemu stresu, porabila manj časa, dobila celostne nasvete in izvedbo, ter tudi jamstvo za izdelke in opravljeno delo.

Vse pohištvo sta naročila pri enem proizvajalcu

Zato ni presenetljivo, da sta tej filozofiji sledila tudi pri opremi doma. „Vse bova naročila pri enem proizvajalcu pohištva,“ sta se odločila. Ta pa je seveda moral izpolnjevati precej njunih zahtev. Prednost sta dala razvojno naravnanim slovenskim proizvajalcem, ki imajo v ponudbi pohištvo za prav vse bivalne prostore, hkrati zagotavljajo visoko kakovost, naravne materiale, brez odvečnih za ljudi in okolje škodljivih dodatkov, torej so bili med pogoji tudi okolju prijazna proizvodnja, trajnostno, uporabno in udobno pohištvo.

„Že lani sva zato obiskala tradicionalni pohištveni sejem na Gospodarskem razstavišču in si ogledala ponudbo. Med vsemi razstavljavci naju je prepričal Alples, zato sva stopila k njim. Ime poznava že od prej, nekaj njihovih kosov pohištva že imava v stanovanju, zadovoljna sva z njihovo kakovostjo, uporabnostjo in trajnostjo, lahko celo rečem trpežnostjo,“ pojasni Gregor.

Le izbrati sta morala, za vse ostalo poskrbijo oni

Prepričala ju je tudi zelo velika izbira, ki jo imajo, predvsem kuhinj in spalnic, ter to, da vse potrebne izmere naredijo v prostoru, kjer bo pohištvo stalo, in ga tudi zmontirajo. „Nobenega dela ne bova imela s tem, za vse od svetovanja do montaže bodo poskrbeli.“

Zelo pomemben dejavnik, ki je odločal o izbiri Alplesa, pa je tudi njihovo razmerje med kakovostjo in ceno. „To sva preverila tudi pri mizarjih, ki izdelujejo pohištvo po meri in ugotovila, da je izbrani proizvajalec res ugoden glede na kakovost, ki jo zagotavlja.“ Nizkocenovnih ponudnikov sploh nista gledala, saj do zdaj z njimi nista imela dobrih izkušenj, še izvemo.

Skrbno oblikovano pohištvo prilagodijo po meri prostora in uporabnika

Tako sta pri Alplesu naročila kompletno pohištvo za opremo hiše, kuhinjo, dnevno sobo, otroški sobi, spalnico, pisarniško pohištvo, garderobno sobo in vgradne omare. Pohištvo, ki sta ga izbrala je v celoti prilagojeno njunim željam in potrebam ter seveda posameznemu prostoru. „Narejeno je tako rekoč po meri,“ doda Gregor.

V enem od Alplesovih razstavnih salonov sta si ogledala ponudbo in preizkusila različne funkcije in dodatke. Približno sta vedela, kaj želita, a sta kljub temu pri končni izbiri imela pomoč. „Pri zasnovi hiše je že Marlesova arhitektka predvidela, kje bo kaj stalo v sobah, saj so tako razporejene tudi vtičnice in stikala v prostorih. Temu pa je sledila tudi strokovna svetovalka v Alplesu, ki je svetovala tudi glede izbire sloga in barv ter povezljivosti pohištva v kuhinji in dnevnem prostoru, ki prehajata eden v drugega. Naredila je 3D izris pohištva, da sva si lahko predstavljala, kako bo videti v hiši.“

Oprema hiše mora tvoriti zaključeno celoto, imeti rdečo nit, ki se vleče skozi vse prostore, to pa lahko dosežeš le tako, da vse pohištvo naročiš pri enem proizvajalcu, kjer ti znajo postreči tudi z dobrimi predlogi, te opozoriti na malenkosti, razmišlja Gregor.

Največji izziv je kuhinja

Zdi se, da je šlo vse gladko, pa vendar nas je zanimalo, kateremu prostoru sta posvetila največ pozornosti in katere odločitve so bile najtežje. Tako kot za večino, ki opremlja hiše ali stanovanja, je bila tudi za Natašo in Grega največji izziv kuhinja. „V naprej moraš vedeti, da boš imel dovolj prostora za vse, kar kuhinja potrebuje. Med kuhinjo in jedilnico bo tudi otok. Odločiti sva se morala, ali bo na njem kuhalna plošča, kar pomeni, da moraš tam imeti tudi elektriko. Ker je najina hiša nekoliko ožja in zato dolga, sva morala prilagoditi tudi otok, saj ga nisva mogla podaljšati tako, da bi bili pod polico barski stoli. Ker sva hišo zasnovala tako, da ni prevelika, sva morala v prvi vrsti gledati na uporabnost.“

Izbrala sta precej zelo funkcionalnih kosov. „V salonu so nama zelo pomagali in predlagali različne zelo uporabne kose. Všeč mi je postelja, ki jo lahko dvigneš, vanjo pa pospraviš posteljnino in marsikaj drugega. Tudi garderobna soba ponuja nešteto kombinacij. Otroško sobo za mlajšo hči sva izbrala tako, da sprememba v mladinsko ne bo problem, tudi stroškov za spremembe ne bo veliko. Pohištvo je zasnovano tako, da se ga lahko le nadgrajuje z dokupom, zato ga ne bo treba v celoti zamenjati, to je velika prednost.“

In cena?

„Izbrala sva višji srednji in višji cenovni razred, za pohištvo bova plačala od 15 do 20 tisoč evrov.“


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si.

Poglejte si ugodnosti pri nakupu naših kuhinj!

In ne pozabite, na trenutne akcije! Povezava: tukaj!