Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

65. obletnica podjetja Alples

Drugo

Datum objave: 31.03.20

Podjetje Alples je bilo ustanovljeno daljnega leta 1955 in se lahko tako pohvali z večletno tradicijo na področju izdelave stilskega pohištva za vaš dom. Letos obeležujemo tudi jubilejno 65. obletnico podjetja Alples, ob tej priložnosti pa bi se radi zahvalili prav vsaki izmed naših zvestih strank za zaupanje in prijaznost, ki smo je bili skozi leta deležni. Zaradi izjemne kakovosti pohištva in čuta za želje naših strank se lahko danes pohvalimo z naslovom ene najbolj prepoznavnih znamk pohištva v Sloveniji. Z ekipo 160 zaposlenih se zavzemamo za visoko kakovost izdelkov, njihov razvoj in neprestano izboljšanje načinov dela, ob tem pa ohranjamo družbeno odgovornost podjetja, obenem pa je naša pozornost stalno usmerjena v skrb za naše kupce.

 

Odlikujejo nas bogate izkušnje, razumevanje strank in visoka kakovost

V podjetju Alples sredi zelene kulise pod Ratitovcem poskrbimo za sodobno in skrbno izdelavo pohištva. Združevanje 65-letnih izkušenj in vsakodnevnega odkrivanja novega in vznemirljivega se odraža v premišljeni uporabnosti, sodobnem dizajnu in preverjeni kakovosti pohištva Alples.

Skozi leta dela smo si nabrali zares veliko izkušenj in lahko dan danes svojih strankam pomagamo pri izbiri in načrtovanju nakupa pohištva in druge notranje opreme. S svojimi bogatimi izkušnjami znamo izkoristiti tudi nove trende in tehnologije, ki jih zajete v izdelke nudimo kupcem.

 

Kako je potekala naša pot od začetka pa do danes?

Naša zgodba se torej začenja daljnega leta 1955, ko je bilo ustanovljeno Medzadružno lesno industrijsko podjetje Češnjica. Leta 1967 smo začeli z industrijskim načinom proizvodnje, kar je pomenilo velik korak pri oblikovanju pohištva. Podjetje je svoje ime dobilo leta 1969, ko so ga poimenovali ”Alples – tovarna pohištva Železniki”, kasneje pa so ga preimenovali v ”Alples industrija pohištva Železniki”. Leta 1988 se je naša proizvodnja še povečala saj smo pričeli z izvozom pohištva tudi v Združene države Amerike. Leta 2006 smo uvedli sistem ISO 9001s katerim smo dokazali našo zavezo h kakovosti in zadovoljstvu naših strank, obenem pa tudi nenehno izboljševanje podobe našega podjetja. Dve leti za tem smo pridobili še certifikat Superbrands. Še dve leti kasneje smo s ponosom odprli svoj salon pohištva v Železnikih, istega leta pa smo pričeli tudi z izdelavo kuhinj in vgradnega pohištva po meri. Vse to je pripomoglo k razvoju modernega pohištva z velikim tehnološkim napredkom, ki ga naši kupci tako radi izbirajo za svoje domove. Več…

 

Triglav in Harmonija – dve najuspešnejši linije pohištva podjetja Alples

Od začetka delovanja našega podjetja, pa vse do danes, se je zvrstilo kar nekaj uspešnih linij pohištva. Prva je bila linija TRIGLAV, ki si je pot na tržišče utrla leta 1973. Doživela je prav posebno slavo in še danes velja za eno izmed najbolj prodajanih linij pohištva podjetja Alples. Leta 1996 smo Sloveniji predstavili program HARMONIJA – sistem garderobnih omar in spalnic je najbolj prodajan pohištveni program zadnjega desetletja v Sloveniji.

 

Hit tega leta predstavlja elegantna in igriva spalnica Arabeska

Pri vsem tem pa danes nikakor ne moremo spregledati spalnice Arabeska. Gre za spalnico, ki s svojimi linijami navduši pravzaprav vse. Spalnica Arabeska predstavlja igrivost, eleganco in dovršenost hkrati. Spalnica je prilagodljiva različnim prostorskim okvirom in stilom saj lahko kose modernega pohištva med seboj poljubno kombiniramo. Kombinacije preprostih ploskev, modnih poševnim in prijetnih oblin so lahko osvežujoče svetle, sproščujoče naravne ali glamurozno šik. O vseh možnih kombinacijah se bomo z vami z veseljem pogovorili v enem izmed naših Alples salonov pohištva kjer vam lahko spalnico za enostavnejšo predstavo tudi izrišemo.

V primeru izbire spalnice Arabeska se lahko pri izbiri barv, oblik in dekorja popolnoma predate svoji domišljiji. Širok izbor garderobnih omar, opreme notranjosti omar, front z mehkim zapiranjem, postelj in nizkih elementov dopolnjuje široka paleta barv front in materialov.

Poleg izjemne estetskosti in številnih kombinacij, ki jih spalnica Arabeska ponuja, pa se lahko pohvali tudi s svojo uporabnostjo. Prostoren volumen visokih garderobnih omar omogoča popolno prilagodljivost pri izboru in namestitvi kompaktnih polic, po višini nastavljivih izvlečnih polic in predalov z mehkim zapiranjem, pregrad in vseh ostalih elementov, ki so na voljo pri omarah po meri.

Nenazadnje pa Arabeska ponuja tudi veliko mero udobja. Klasične postelje se lahko pohvalijo z zračnim podnožjem, poleg tega pa imajo nastavljivo višino posteljnega dna, zračnost pa ležišču nudijo tudi postelje s preprostim in kakovostnim dvižnim mehanizmom. Modno oblikovanje postelje iz lesa, ali tekstila, počitku ponujajo dotik narave, toplino in doživetje udobja.

Spalnica Arabeska je izdelana iz materiala, ki je okolju prijazen, saj je plod reciklaže, ki je pridobljen v skladu s strogimi standardi in omejitvami hlapljivih snovi. Orehov dekor, ki ga lahko pri spalnici izberemo je naraven, eleganten, pa tudi skladen z modernim pohištvom za spalnice. Dodatki iz masivnega orehovega lesa, kovine v krtačenem nikljevem lesku, laka v mat sijaju in stekel pa spalnici Arabeska dajejo pridih sodobne elegance in naravnega glamurja.

V salonih pohištva Alples smo izjemno veseli, da vas lahko z izdelavo pohištva spremljamo že 65 let in vaše domove polnimo z modernimi linijami pohištva, ki ga skrbno pripravimo v našem obratu.


Izkoristite promocijske popuste. Več na https://bit.ly/2VRcWLj

Več o spalnicah Arabeska si lahko ogledate na spletni strani povezavi https://bit.ly/35wYnRp

Dogovorite se za brezplačni 3D izris spalnice na https://bit.ly/2S5v81P

Katalog Arabeska si oglejte tukaj https://bit.ly/2OMlCRm ali pa ga naročite v tiskani obliki in vam ga pošljemo na dom https://bit.ly/2EGfTGU

Posamezne elemente si oglejte tukaj https://bit.ly/32vIvN6

Poglejte si vsa Alplesova prodajna mesta na spletni strani https://bit.ly/2QzU40p