Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Alplesove vgradne omare – izvirne rešitve za vsak prostor

Vgradne omare

Datum objave: 12.01.23

Vgradna omara vse pogosteje dobi svoje mesto pri opremljanju sodobnega doma, pa naj gre za novogradnjo ali adaptacijo. Potrebam in željam kupcev, ki pri današnjem načinu življenja iščejo fleksibilne in enostavne rešitve, smo prisluhnili tudi v Alplesu z linijo vgradnih omar. Posebna prednost naših vgradnih omar je, da se oblikovno in z izborom materialov skladajo z ostalimi programi pohištva Alples. Tako se lahko doseže barvno in oblikovno ujemanje pohištva v enem prostoru.

Ob besedni zvezi vgradna omara se nam v prvem trenutku pred očmi naniza omara od stene do stene, od tal do stropa. Vendar nam vgradne omare po meri danes ponujajo mnogo več kot to. Z njimi lahko zakrijemo razne nepravilnosti  v prostoru in zapolnimo nizek prostor v mansardi. Prav tako lahko v našem stanovanju nadomestijo pregradne stene in omogočajo različne prehode med prostori.

Namesto da prostor v mansardi, ki je prenizek za uporabo, zapiramo v neizkoriščeni prostor, lahko ta prostor zapremo z drsnimi vrati in služi za spravilo razne opreme.

Pogosto se dogaja, da želimo otroke, ko so majhni, imeti skupaj v eni sobi, kasneje pa bi potrebovali za vsakega svojo sobo. V takšnem primeru lahko z vgradnimi omarami večjo otroško sobo enostavno razdelimo v dve manjši brez dodatnih predelnih sten in umazanega dela.

Pri današnjem načinu življenja pogosto iščemo fleksibilne in enostavne rešitve. Eno izmed njih nam ponujajo tudi vgradne omare po meri, saj lahko v našem stanovanju nadomestijo predelne stene, s tem da se vrata odpirajo v različne prostore. Ob enem so vrata omare tudi vrata med prostori. Ko nam takšna razporeditev ne ustreza več, jo lahko z minimalnimi posegi enostavno tudi spremenimo.

Z njimi se lahko oblikuje in zapolni garderobni prostor na najrazličnejše načine, od klasične razporeditve omar po obodu do inovativnih rešitev.

Za predeljevanje prostorov lahko uporabimo tudi zgolj drsna vrata, na primer za pregrajevanje garsonjere. Danes so pri večini novih stanovanj so kuhinja, jedilnica in dnevna soba združeni v skupni večji prostor. Vedno pa ne želimo razkazovati celotnega prostora obiskovalcem. Tudi v takšni situaciji so pravi odgovor drsna vrata, ki vam ob enem omogočajo, da je prostor odprt, ali pa del prostora, na primer kuhinja, zaprt.

Torej vgradne omare nam nudijo resnično številne možnosti uporabe v našem stanovanju. Z nekaj domišljije lahko dobimo resnično izvirne rešitve, ki ob enem popestrijo naš dom.

Podjetje Alples s svojim programom vgradnih omar  želi trgu ponuditi predvsem eno novost. Svojim kupcem ne ponuja le vgradnih omar, ampak tudi pohištvo za opremo ostalega prostora. V ta namen je program vgradnih omar oblikovno in po naboru materialov poenoten z ostalimi Alplesovimi programi. Na ta način se izognemo barvnemu in oblikovnemu izključevanju pohištva med seboj, predvsem pa se ima kupec možnost predhodno prepričati o videzu in kakovosti izdelka, ki ga kupuje.

Podjetje Alples je pri načrtovanju novega programa namenilo posebno pozornost tudi kakovosti novega izdelka, ki bi bil ob enem tudi cenovno dostopen. V ta namen je kupcu omogočeno, da lahko sam določa nivo opremljenosti, izbira med različnimi vodili in blaženjem zapiranja vrat.

Za razliko od ponudbe vgradnih omar drugih proizvajalcev, je vgradnim omaram Alples dodano tudi hrbtišče. Na ta način ni potrebno predhodno beljenje hrbtne stene, prav tako pa hrbtišče v omari omogoča enostavno čiščenje. V izogib nabiranju plesni za omaro je poskrbljeno tudi za zračenje.

Za opremo notranjosti so kupcem na voljo različni predali, police, obešalnika za hlače in kravate. Poskrbljeno je tudi za shranjevanje modnih dodatkov. Vso notranjo opremo je možno poljubno kombinirati. Notranjost omar je izdelana v nežnem bež tonu, ki se lepo dopolnjuje z vsemi lesnimi in barvnimi toni.

Pri vratih lahko kupci izbirajo med lesenimi, lakiranimi in kaljenimi steklenimi polnili. Na vratnih krilih je dodana tudi protiprašna krtačka, z namenom zmanjšanja nabiranja prahu v notranjosti.

S celotnim asortimentom notranje opreme, polnil vrat in možnimi postavitvami vam program nudi neizčrpen vir možnosti za zadovoljitev vaših potreb in opremo vašega stanovanja.

Pri tem vam bodo v pomoč tudi storitve podjetja, ki vključujejo svetovanje, izmero, izris, dostavo, vnos v stanovanje in montažo vašega novega pohištva.

Za zaključek še nasvet pri vašem nakupovanju. Ko se namenite kupovati vgradno omaro, najprej sami izdelajte načrt za opremo notranjosti. Potrebno je vedeti, kaj vse boste shranjevali v omaro, koliko prostora potrebujete za obešanje dolgih oblačil, koliko za obešanje krajših oblačil in koliko za zlaganje. Pomembno je kaj vam je ljubše: police ali predali. Predhodna priprava vam bo skrajšala nakupovanje in omogočila, da dobite resnično pravi izdelek.

 Slike in besedilo:

Peter Pogačnik, u.d.i.a, oblikovalec programa