Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Ideje in nasveti za opremljanje dnevne sobe

Dnevne sobe

Datum objave: 19.03.23

Pri opremljanju dnevne sobe s pohištvom je pomembno upoštevati koncept funkcionalnosti, še posebej, če je dnevna soba osrednji prostor v stanovanju, v katerem se največ zadržujete, preživljate prosti čas ali se družite s prijatelji in družino. Funkcionalnost opreme dnevne sobe ima še večji pomen v manjših stanovanjih, garsonjerah ali apartmajih.

Pri opremljanju ne gre pozabiti na udobje, saj se boste le tako v prostoru tudi bolje počutili. Ker je ponudba pohištvenih elementov in opreme za dnevne sobe raznolika, vam to omogoča, da poiščite slog, ki ustreza vašemu osebnemu slogu in slogu ostalih sob v stanovanju. Tako se lahko odločite tudi za pohištvo po meri, pri čemer dnevni regali predstavljajo tisti pohištveni element, ki zahteva najbolj natančno prilagoditev dimenzijam v prostoru.

Dnevne sobe – ideje za postavitev pohištva in ostalih elementov

V dnevnih sobah lahko pohištvo organizirate na tak način, da pridobite na odprtosti prostora, ki daje občutek svetlosti in udobja. To lahko dosežete tako, da največje pohištvo, kot so omare za dnevno sobo, dnevni regali in komode, potisnete ob stene, sedežno garnituro, zofe ali naslonjače in klubsko mizico pa postavite v osrednji del dnevne sobe. Pri tem sedežno garnituro s stoli obrnite tako, da je usmerjena v točko v prostoru, kjer stoji dnevni regal s televizorjem ali pa kamin. V ta osrednji del dnevne sobe pa lahko po tleh namestite tudi večjo preprogo, ki vizualno označuje središče prostora. Oprema dnevne sobe je s tako postavitvijo bolj simetrična, uravnotežena in organizirana. Pri tem je pomembno, da se različno pohištvo med seboj ujema v stilu, materialih in barvah. Po postavitvi glavnih pohištvenih elementov, pa lahko pričnete z dodajanjem dekorja in okrasnih elementov, ki dopolnjujejo slog opreme. Dekor, kot so slike, vaze, sobne rastline, lestenci in drugo, dajejo prostoru pridih raznolikosti in domačnosti.

Magnet dnevna soba 03
Magnet dnevna soba 03

Klasični in moderni dnevni regali za dnevne sobe

Dnevni regali so večinoma postavljeni tako, da predstavljajo osrednjo točko v dnevni sobi, h kateri so obrnjene sedežne garniture. Če ste šele za začetku opremljanja dnevne sobe, je najbolje najprej izbrati slog dnevnih regalov in temu prilagajati ostalo pohištvo v prostoru. Pri tem se lahko odločite za nakup posameznih pohištvenih elementov, ki jih po želji med seboj kombinirate, ali pa za celoten komplet pohištva, ki vključuje tako dnevne regale, komode, police in klubske mizice v enakem slogu, materialih in barvah. Da bi lahko kar najbolje izkoristili dimenzije in proste stene v dnevni sobi, pa lahko naročite dnevne regale, ki so izdelani po meri. Moderni regali za dnevno sobo  so dobra izbira, če so vam všeč minimalistične in čiste linije. Moderni ločeni elementi v sklopu regala vključujejo zaprte ali odprte površine, s policami, manjšimi omaricami na tleh ali na steni. Geometrijske oblike elementov in multimedijski kotiček še dodatno pridejo do izraza, če se odločite za osvetlitev vitrin, stenskih polic in spodnjega dela pohištva, na katerem stoji televizor. Klasični dnevni regali pa so idealna izbira, če želite čistim linijam pohištva dnevne sobe dodati še kanček domačnosti, ki jih dajejo naravni materiali, kot je les češnje v kombinaciji s peščeno bež barvo. Na stenske police pa lahko postavite vaše najljubše knjige, fotografije, spominke iz potovanj in manjše vaze.

Magnet dnevna soba 02
Magnet dnevna soba 02

Omare za dnevno sobo v različnih postavitvah

Omare za dnevno sobo lahko postavite samostojno ob steno tja, kjer ostaja še nekaj prostora za dodaten pohištveni element. Omare v dnevni sobi so še posebej uporabne, če v stanovanju ali spalnici nimate dovolj prostora za shranjevanje oblačil in drugih osebnih predmetov. Pri tem se lahko odločite za zaprte drsne omare, zato da bo jemanje in odlaganje predmetov lažje, poleg tega pa boste s tem zakrili tudi predmete v notranjosti omare. Odprte omare s policami ali z vrati pa so lahko tudi del celotnega kompleta dnevnega regala. Če je stena daljša, lahko postavite dve omari, vsako na eno stran. Dnevno sobo pa lahko opremite tudi z dodajanjem ali kombiniranjem pohištvenih elementov, pri čemer izbirate dimenzije in število visečih elementov in stenskih omaric, polic, komod ter visokih plitvih omar, ki se najbolje podajo v prostor. Tako lahko kombinirate tudi materiale in barve ter različen dekor, kot so ročaji in vitrine. Če si želite v dnevni sobi ustvariti delovni kotiček, pa lahko v najsvetlejši del prostora namestite tudi pisalno mizo, ki se v barvah, materialih in slogu dopolnjuje s preostalimi pohištvenimi elementi.

Oprema dnevne sobe s klubsko mizico

Klubska mizica je funkcionalen in nepogrešljiv pohištveni element, ki ustvarja središčno točko dnevne sobe, skupaj s stoli in sedežno garnituro. Če imate večjo dnevno sobo, lahko ustvarite več središčnih točk, tako da klubsko mizico postavite na drugi konec sobe, kjer se nahaja še ena zofa ali večji naslonjač. Dimenzije klubske mizice so odvisne predvsem od velikosti dnevne sobe in razporeda sedišč. Vsekakor pa izberite tako visoko mizico, da jo boste iz sedežne garniture ali naslonjačev lahko dosegli. Tako kot velikost je pomembna tudi oblika klubske mizice. Pravokotna oblika mizice je idealna izbira, če imate sedežno garnituro v obliki črke L. Pri trosedih in dvosedih pa se najbolje poda mizica s kvadratno obliko. Oprema dnevne sobe, vključno s klubsko mizico, pa naj nima ostrih kotov in robov, ki niso varni, če se po dnevni sobi podijo malčki in mlajši otroci. V tem primeru je bolje izbrati ovalno ali okroglo klubsko mizico.

Magnet dnevna soba 03_pogled
Magnet dnevna soba 03_pogled

 

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!