Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vgradne omare izris

Vgradne omare

Datum objave: 31.10.21

Izris notranjosti vgradne omare nam lahko pomaga pri praktični razporeditvi polic

Pred odločitvijo za naročilo vgradne omare je izjemno priporočljivo zahtevati izris vgradne omare, saj bomo lahko z njegovo pomočjo natančno določili višine polic in predalov v sami vgradni omari. Vgradne omare se dan danes uporabljajo v skoraj vseh prostorih v stanovanju – od spalnic in garderob, do otroških sob, shramb in celo kopalnic, izris pa je priporočljivo zahtevati pri vseh vgradnih omarah.

 

 Vgradne omare v mansardah so še posebej priljubljene, saj omogočajo dober izkoristek prostora

Vgradne omare so še posebej priljubljene v mansardah, saj mansarde z visokimi stropovi ponujajo obilico prostora, ki ga lahko z vgradnimi omarami dobro izkoristimo. Notranjost vgradne omare mora biti funkcionalna in narejena po željah uporabnika vendar o funkcionalnosti vgradne omare težko govorimo nasplošno, saj mora biti razporeditev vgradni omari prilagojena potrebam naročnika. S tem namenom je zelo pomembno, da se izris vgradne omare še enkrat pregleda in razmisli, ali so morebiti potrebne prilagoditve ali pa smo s postavitvijo notranjosti vgradne omare tudi po prejetem izrisu zadovoljni.
Kljub temu, da mora biti vgradna omara narejena tako, da je prilagojena naročniku, pa lahko upoštevamo nekaj praktičnih nasvetov že pri oblikovanju notranjosti vgradne omare. Na višje police, ki niso enostavno dostopne, lahko odlagamo stvari, ki so sezonske ali pa jih redkeje uporabljamo. Pri ureditvi prostora za obešanje je pomembno, da določimo primerne višine za različna oblačila. Pri odločanju med policami in predali imajo prednost predali, saj so uporabnejši, omogočajo lažji dostop in večjo preglednost, poleg tega jih lahko v celoti zapolnimo in do vse vsebine enostavno dostopamo.
Pri nakupu vgradne omare in njenem izrisu se velikokrat postavlja vprašanje ali je bolje namestit drsna ali klasična vrata. Pri odpiranju drsnih vrat ostane sosednji del zaprt, zato se pojavi vprašanje, kako je z dostopnostjo v tem primeru. Če izberemo običajna vrata, moramo upoštevati dejstvo, da odprta vrata ovirajo prehod, zato jih je smiselno umestiti na skrajno levi ali desni del sklopa omar. Nikakor pa ne gre pozabiti na možnost naročila vgradne omare brez vrat.


Pošljite povpraševanje na alples@alples.si ali se prijavite na 3D izris vgradne omare tukaj

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

Povezava na katalog vgradnih omar!

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Poglejte si ugodnosti pri nakupu naših vgradnih omar in cenovne primere!

In ne pozabite, na trenutne akcije! Povezava: tukaj!