Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Kuhinje, kjer se kuha s srcem in očmi

Kuhinje

Datum objave: 26.01.23

Kuhinje že dolgo niso več samo delovni prostor, ampak zatočišče pred stresom in pretresi. Davno so minili časi, ko je bila kuhinja prostor, skrit za zaprtimi vrati. Dandanes so kuhinje srce vsakega doma. So osrednjega pomena za vsakdanje življenje, posebne priložnosti in zabavo v kakršni koli obliki. Velikokrat so tudi sprejemnice ali dnevne sobe, zato je še toliko bolj pomembno, da izberemo kuhinje, kjer se dobro počutimo z vsemi čuti. Ne le okus, tudi vid naj v kuhinji pride na svoj račun. Kuhinje Alples poskrbijo za vsa vaša čutila. Številni modeli, ki jim je skupna brezčasna eleganca, pričakujejo nove lastnike. Če iščete kakovostno kuhinjo, ki bo spremljala vašo družino od prvih otroških korakov do najstniških žurov, vam Alples kuhinja zagotavlja trajnost, trpežnost in lepoto. Ko gre za nakup, posodabljanje ali popolno prenovo kuhinje, naj bo vaša prva odločitev povezana s slogom prostora. Pri tem je dobro, da je slog nekaj, kar vam je osebno blizu, da se torej odločite zanj bolj s srcem in dušo kakor na podlagi tendenc in priporočil. Ker so kuhinje pomemben del vsakdanjega življenja, je priložnosti, da bi naredili ta prostor popoln, neskončno. Da bi vam pomagali olajšati izbiro, smo v Alplesu pripravili številne modele kuhinj, med katerimi se lahko odločate.

Ureditev kuhinje

 

Kuhinjski elementi se lahko prilagodijo vašim željam

Bistvena značilnost naših kuhinj so prilagodljivi kuhinjski elementi. Narejeni po meri se popolnoma prilegajo meram in zahtevam vašega prostora. Nikar ne skrbite, ne bo vam treba projektirati celotne kuhinje! Lahko si zgolj izberete najljubši slog in pomagali vam bomo umestiti vse kuhinjske elemente od bele tehnike do omar in predalov ter komod, nape in morebitnega otoka sredi kuhinje. Preden pa izberete, je dobro premisliti o naslednjih dejavnikih, ki lahko vplivajo na vašo odločitev:

  • Arhitektura stavbe določa tudi slog vaše kuhinje, saj morata biti usklajena. V novogradnje denimo največ montiramo sodobne kuhinje.
  • Postavitev prostorov vpliva na razporeditev kuhinjskih elementov, npr. kako odprta je kuhinja glede na bližnje bivalne prostore.
  • Katere aparate imate ali jih želite imeti: aparati bi se morali dobro zliti z vašim kuhinjskim slogom, razen če želite, da izstopajo (na primer samostojen ameriški hladilnik z zamrzovalnikom).
  • Vaš osebni okus: če določen slog ustreza vašemu domu, še ni rečeno, da je všeč tudi vam. V tem primeru bomo razmislili, kako bi obdržali karakter stavbe, a stilu kuhinje vseeno dodali kako lahko vanj dodate elemente drugih slogov, da se boste počutili prijetneje.

Ključna je analiza tega, kar trenutno imate v svoji obstoječi kuhinji, in tistega, kar potrebujete ali želite od nove zasnove kuhinje. Pogosto je najbolje, da to storite sami, preden greste k načrtovalcu kuhinje ali oblikovalcu kuhinje. Pomislite na tisto, kar zdaj radi uporabljate in česa ne.

 

Značilnost moderne kuhinje je funkcionalen in estetski kuhinjski pult

Moderne kuhinje se medsebojno zelo razlikujejo, vendar obstaja nekaj značilnosti, ki prevladujejo v vseh, ne glede na to, kaj je za koga moderno. Elegantna prefinjenost se odraža skozi poenostavljen, minimalističen videz, ki se ponaša z golimi površinami svetlečih pultov, omaricami brez okvirja z okrasnimi vrati in elegantnimi, kromiranimi dodatki. Visokokakovostni materiali so osrednjega pomena za moderno kuhinjo. To so zlasti eksotični les, nerjavno jeklo in vse, kar ima predznak razkošno. Takšen je tudi kuhinjski pult, na katerem pripravljate hrano. Nikakor pa se ne smemo ujeti v past, da bi moderne kuhinje delovale hladno ali monotono. Z možnostmi Alples kuhinj lahko mešate materiale, se igrate s starim in novim, se odločite za bolj ali manj svetleče površine ali vključite elemente drugih stilov. Naši svetovalci vam vedno radi prisluhnejo ter izpolnijo še tako posebne želje, da z našo pomočjo ustvarite svojo kuhinjo, ki odraža čas in vašo osebnost. Naša kuhinja poudarja elegantno in minimalistično noto, vendar jo lahko naredite popolnoma za svojo.

Moderna kuhinja in estetski pult

 

Nekaj idej za kuhinjo po elementih najdete v naši spletni galeriji

Po meri narejena kuhinja po elementih je investicija, ki se vam bo dolgoročno obrestovala. Čeprav je mogoče kuhinjo kasneje posodobiti, bo slog, ki ga izberete ob selitvi ali gradnjo, temelj za vse prihodnje spremembe. Zato si vzemite čas in se prepričajte, da ste izbrali pravo možnost. Ne podcenjujte pomena dobrega in strokovnega nasveta. Naši sodelavci vas pričakujejo na prodajnih mestih širom po Sloveniji. Izbira kuhinjskega sloga je močno odvisna od tega, kaj vam je všeč, vendar ne pozabite upoštevati tudi drugih pomembnih dejavnikov, kot sta oblika in slog vašega doma. Vaša kuhinja je naložba, zato želite, da traja. V Alplesu smo strokovno usposobljeni, da ustvarimo kuhinjo kot osupljiv prostor, kjer je življenje enostavno in nastajajo spomini! Če torej vaša kuhinja potrebuje nadgradnjo, posodobitev ali popolno prenovo, se pogovorimo in poglejmo, kaj lahko storite s svojim prostorom. Nova kuhinja po meri je stroškovno učinkovitejša, kot si mislite. Pridružite se tisočim zadovoljnih kupcev in odprite vrata v svet plemenitega lesa, diskretnih slogov in brezčasne elegance. Oglejte si nekaj modelov na spletni strani ali obiščite razstavne salone Alples.

V kuhinjah Alples boste našli to, kar iščete.


Še več kuhinj Alples si lahko ogledate na naši spletni strani www.alples.si ali v našem  katalogu, ki si ga lahko naročite kar na dom.

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje ali pa nam  pošljete povpraševanje na alples@alples.si.

Obiščete nas v najbližjem salonu pohištva Alples.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti!!

Za dodatna vprašanja pa nas lahko tudi pokličeš na 04-51-18-304/306/307 ali pišeš na alples@alples.si.