Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Lesene kuhinje iz lesa dodajo toplino in brezčasnost

Kuhinje

Datum objave: 12.04.24

Lesene kuhinje izžarevajo neverjetno toplino

Lesene kuhinje se spet vračajo v slovenske domove, saj so z eno besedo prekrasne. Kuhinja je namreč prostor, kjer preživimo ogromno časa, zato se moramo v njej počutiti čimbolj udobno. Če se je nekoč v omenjenem prostoru le kuhalo, pa se sedaj prav tu zbira celotna družina. Za veliko mizo se ne le obeduje, temveč se odvija tudi peka prazničnih dobrot, reševanje domačih nalog, druženje s prijatelji, romantični zmenki s partnerjem… Prav zato je potrebno posebno pozornost posvetiti funkcionalnosti in estetiki. Ker to ni najlažja naloga, smo za vas pripravili nekaj nasvetov. Preberite si tudi, zakaj so lesene kuhinje prava izbira.

3 razlogi, zakaj so lesene kuhinje tako priljubljene

Tisti, ki razmišljate o novi opremi, ste verjetno precej zmedeni. Trenutno je na voljo toliko različnih materialov, barv in oblik pohištva, da je zares težko sprejeti končno odločitev. Glede na to, da je izdelava kuhinje po meri investicija za kar nekaj let, se ni pametno zanašati le na trenutne trende. Vas zanima, v čem se lesene kuhinje razlikujejo od ostalih in zakaj boste z njimi na dolgi rok bolj zadovoljni?

Za lesene kuhinje je značilna popolna brezčasnost

Ko govorimo o lesenih kuhinjah, govorimo o videzu lesa. Le-ta je izjemno romantičen in estetski, saj je zaradi svojih grč, linij in izboklin zares unikaten. Ne glede na to, koliko časa bo preteklo, bo takšen videz vedno v trendu. Če se boste odločili za pohištvo v kričečih, živahnih barvah, je zelo verjetno, da se ga boste že po nekaj letih naveličali. Ker verjamemo, da si ne želite pogostih renovacij, vam predlagamo, da si ogledate našo ponudbo. Omenjeno pohištvo bo še vrsto let izgledalo kot novo, s svojo prefinjenostjo in minimalističnim videzom pa vas bo očaralo prav vsak dan. Samo predstavljajte si vonj po svežem lesu. Se takoj počutite bolje, kajne?

Lesene kuhinje stanovanje spremenijo v dom

Dokazano je, da se ljudje počutimo bolje, ko smo obkroženi z naravnimi materiali. Lesene kuhinje so prav zato tako priljubljene, saj izžarevajo neverjetno domačnost in toplino. Ko na lesene površine posijejo sončni žarki, pridejo do izraza tudi najmanjši detajli, dom pa postane bistveno prijetnejši. V takšnem ambientu s posebnim karakterjem se prav vsak počuti zelo udobno. Nekateri drugi materiali sicer izgledajo modernejše, a takšnega pridiha topline ne doprinesejo. Če si tudi vi želite uživati v prijetni družinski atmosferi, si oglejte naše lesene kuhinje.

Izdelava kuhinje po meri omogoča veliko prilagodljivosti

Masivne kuhinje so narejene iz kakovostnega lesa, zato dopuščajo veliko mero personalizacije. Les ima svoje značilnosti, kar pomeni, da se pri izdelavi lahko posvetimo detajlom. Ker imamo na tem področju dolgoletne izkušnje, vam tekom izrisa damo tudi ogromno nasvetov. Čeprav je estetika izjemnega pomena, pa veliko pozornosti posvetimo tudi funkcionalnosti. Upoštevamo optimalne razdalje med elementi, primerno višino pulta, skupaj določimo število predalov, položaj vtičnic in svetil,… Izdelava kuhinje po meri je kakovostna in natančna storitev, zato se zagotovo ne bo zgodilo, da vam novo pohištvo ne bi bilo všeč.

Kako dekorirati lesene kuhinje?

Lesene kuhinje so lahko iz furniranega lesa, lahko pa se odločite za različne barvne odtenke. Nekaterim se zdi, da bo opremljanje lažje, če se odločijo za pohištvo bele, sive, črne ali katere druge barve, kot če izberejo naravni videz. To je morda res, a tudi dekoracija lesa ni pretežek zalogaj. Svetujemo vam le, da prostor čimbolj uravnotežite, kar pomeni, da uporabite različne materiale. Odlična kombinacija sta npr. les in kamen. S keramiko svetle barve ali v imitaciji kamna lahko lepo zaključite celoten prostor, da bo izgledal minimalistično, a ne dolgočasno.

Z močnimi grafičnimi vzorci vseeno ne pretiravajte, saj se lahko tako opremljen prostor hitro spremeni v vizualno preobilje. Stene ohranite enobarvne, pult pa lepo osvetlite s toplo svetlobo. Le-ta bo prostoru dodala pridih domačnosti in poudarila detajle naravnega materiala.

Seveda pa se lahko odločite tudi za barvne fronte, ki izgledajo malce živahnejše. Na voljo so najrazličnejši odtenki, od bolj živahnih, do povsem umirjenih. Zadnja leta so najbolj priljubljene kuhinje v beli, sivi ali črni barvi, saj se enostavno povežejo s pohištvom v drugih prostorih. V kolikor so dnevna soba, jedilnica in kuhinja združene v velik skupni prostor, je takšna izbira zelo smiselna. Kljub temu pa bodite pozorni, da z določeno barvo ne boste pretiravali. Če se npr. odločite za belo, ji dodajte npr. lesen pult, sive stole,… Tako se ne boste odpovedali modernem slogu, a bo prostor vseeno živahen.

Izdelava kuhinje po meri se začne s 3D izrisom

Si želite, da bi vaš dom izgledal zares popolno? Potem vam svetujemo, da se oglasite v našem salonu, mi pa vam bomo pomagali vaše sanje uresničiti. Projekt bomo začeli z izrisom v računalniškem programu, kjer boste lahko dobili boljšo predstavo, kako bo novo opremljen prostor sploh izgledal. Ker bomo prisluhnili vsem vašim željam in vam po potrebi tudi svetovali, boste z novimi elementi zagotovo zelo zadovoljni.