Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Moderne dnevne sobe

Dnevne sobe

Datum objave: 14.05.23

Ko se lotimo opremljanja dnevne sobe ugotovimo, da je možnosti pravzaprav neskončno. Med vsemi stili, barvami, vzorci in kosi pohištva, ki so nam na voljo, moramo izbrati točno določen stil, ki bo spadal v naše stanovanje in hkrati zadovoljil vse potrebe, ki jih imamo glede izgleda in funkcionalnosti dnevne sobe.

Osrednji del dnevne sobe navadno predstavlja sedežna garnitura

Pri opremljanju dnevne sobe se večina ljudi takoj ozre na sedežno garnituro. Pri izbiri sedežne garniture velja razmisliti o njeni obliki, velikosti in materialu iz katerega bo izdelana. Oblik sedežnih garnitur je dan danes na tržišču kar nekaj, vendar modernim dnevnim sobam v veliki meri ustrezajo sedežne garniture v obliki črke L ali celo v obliki črke U, ki ponujajo obilico prostora za druženje z družino in prijatelji, nič manj pa niso priljubljena linijske sedežne garniture, ki jih lahko po potrebi dopolnimo tudi s foteljem. Ko smo izbrali obliko sedežne garniture pa se je potrebno osredotočiti na material, iz katerega bo le-ta izdelana. Izbiramo lahko med celo vrsto tkanin in med različnimi vrstami usnja. Seveda se lahko vsak material pohvali s svojimi prednostmi in slabosti. Sedežno garnituro, narejeno iz usnja je nekoliko lažje vzdrževati, saj jo občasno le prebrišemo z vlažno krpo in enkrat letno premažemo s kremo za usnje, sedežne garniture iz tkanine pa bo potrebno tudi sesati, madeži pa se v tkanino hitreje vpijejo in jih je tako težje odstraniti. V moderne dnevne sobe dan danes spadajo tako usnjene sedežne garniture, kot tudi garniture iz tkanine, tako da je izbira materiala prav zares prepuščena okusu vsakega posameznika. Da bi naredili dnevno sobo še bolj moderno, lahko poskrbimo za komplementarne blazine, s katerimi bomo opremili sedežno garnituro.

Katere omare za dnevno sobo je najbolje izbrati in kam jih namestiti?

Stvar, ki je v moderni dnevni sobi nikakor ne sme manjkati, so omare. Omare za dnevno sobo morajo biti dovolj prostorne, da bomo vanje spravili stvari, ki jih potrebujemo pri roki, hkrati pa nam morajo biti všečne, nenazadnje pa morajo ustrezati tudi celotni podobi prostora. Izbiramo lahko med različnimi tipi omar za dnevne sobe – izdelane so lahko iz lesa ali pa se odločimo za omare v barvah. Dan danes so v modernih dnevnih sobah zaželene predvsem omare minimalističnega izgleda, z ostrimi robovi in ravnimi linija ter ploskvami brez struktur, ki v prostor vnašajo občutek urejenosti in udobja. Nadvse uporabna stvar v dnevnih sobah so predalniki, sploh takšni z dvojnim predalom. Ti imajo v notranjosti dva ločena oboda predalov, zaradi česar omogočajo bolj organizirano shranjevanje, hkrati pa tudi bolj stabilen izvlek. Poleg dvojnih predalnikov so popularne tudi kotne omare, ki se jih v resnici ne da uporabiti, vendar z njimi enostavno zapolnimo praznine, ki bi v nasprotnem primeru izgledale nadvse neprivlačno.  V moderno dnevno sobo pa lahko namestimo tudi knjižno omaro, kamor bomo pospravili naše najljubše knjige, ki jih bomo na udobni sedežni garnituri z veseljem prebirali.

Magnet dnevna soba 03
Magnet dnevna soba 03

Zelo popularne so omare za dnevno sobo modela Magnet, ki se lahko pohvalijo z eleganco in minimalističnim izgledom.

Kaj vse je potrebno vedeti o osvetlitvi prostora?

Pri opremljanju moderne dnevne sobe pa nikakor ne smemo pozabiti na primerno osvetlitev. Seveda lahko veliko naredimo že s postavitvijo oken, pri čemer velja biti pozoren na bleščanje sonca – nikakor namreč ne želimo, da nam (sicer zelo zaželeni) sončni žarki, kvarijo pogled na ekran naše televizije, zato je potrebno poskrbeti tudi za možnost zatemnitve oken – to lahko naredimo z roletami, žaluzijami ali pa si umislimo zanimive zavese, ki bodo prostor še dodatno popestrile in ga naredile unikatnega.

Za svetlobo pa moramo poskrbeti tudi s svetili. Najprej moramo poskrbeti, da bo dnevna soba tudi, ko je zunaj temno, dovolj svetla. Ob tem pa velja pozornost usmeriti tudi na ambientalno svetlobo, ki pride prav ob romantičnih večerih v dvoje ali pa pri druženju in pogovoru z našimi najdražjimi. Nikakor pa ne smemo misliti, da so svetila namenjena samo in zgolj osvetljavi prostora. Lestenci lahko prostor dopolnijo in mu dodajo tisto piko na i, ki jo prostor še prav zares potrebuje.

 


Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!