Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Omare, ki so nas spravile iz zagate

Vgradne omare

Datum objave: 04.06.22

Izbira omar je bila najtežji del opremljanja našega stanovanja. Zakaj? Živimo namreč v majhnem stanovanju, kar pomeni, da so majhni tudi sami prostori. Ker pa smo velika družina, potrebujemo veliko funkcionalnih omar. Saj veste, da se z otroki nabere veliko stvari. Ko smo začeli opremljati stanovanje, smo se torej osredotočali predvsem na to – kako bi pridobili čimveč prostora za naše stvari. Vse omare, ki smo si jih ogledovali v trgovinah, so bile prevelikih dimenzij.

Problem je torej nastal že pri omare za čevlje, kaj šele pri omari za dnevno sobo! Zato smo se odločili za vgradne omare. Dimenzije le-teh smo lahko poljubno spreminjali in tako izkoristili prostore do zadnjega kotička. Naša izbira so bile vgradne omare z drsnimi vrati, saj smo tudi na ta način prihranili veliko prostora.

V predsobi smo se odločili za edino omaro s klasičnim načinom odpiranja – omaro za čevlje. Ker je predprostor precej majhen, je tudi naša omara za čevlje narejena po meri. Pri njej nam je všeč to, da ima dovolj različno visokih polic. Tako lahko na nižje police spravimo otroške čevlje, na višje pa različne škornje. Njena praktičnost nas je navdušila. Vrata omare za čevlje so mat, tako kot vso drugo pohištvo v stanovanju. Ker nam je všeč preprostost in svetlost, se nam je to zdela boljša odločitev od omar z visokim sijajem.

Hodnik, ki vodi do kuhinje je precej kratek in ozek, a vseeno dovolj širok, da smo vanj uspeli postaviti garderobno omaro z drsnimi vrati. Ker sega do stropa, je res ogromna in vanjo lahko spravimo zelo veliko stvari. V njej se skrivajo zimske jakne, pripomočki za čiščenje, albumi s fotografijami in še in še. V resnici imamo notri spravljeno vse, kar ne spada v druge sobe. V njej smo premišljeno razporedili police, del pa smo namenili prostoru z obešalniki.

Poleg omare za dnevno sobo, ima tudi ta garderobna omara drsna vrata. To nam pride zelo prav, saj je kot rečeno, hodnik precej ozek. Klasično odpiranje bi bilo zato precej težavno in zoprno. Tako kot omara za čevlje, je tudi ta omara v zgornjem in spodnjem delu bela, sredino pa krasi lesen pas. Tako smo dosegli, da sta predsoba in hodnik preprosta, a vseeno ne dolgočasna.

Omara za čevlje pa ni edina omara, nad katero so navdušeni tudi otroci. Vgradne omare v otroških sobah so namreč bolj barvite, kar je otrokom zelo všeč. Omara za čevlje in omara z drsnimi vrati na hodniku, sta okrašeni s pasom v barvi lesa. Omari z drsnimi vrati v otroških sobah, pa sta polepšani z modrim pasom. Tako se super skladata s stenami sob, ki so svetlo modre barve. Stanovanju smo želeli dodati morski pridih, saj vsi komaj čakamo, da se poleti podamo na morje.

Omare z drsnimi vrati v otroških sobah so super tudi zato, ker imajo otroci v njih pospravljeno vse – od oblek, pa do šolskih potrebščin. Na policah pod stropom je pospravljena celo dodatna posteljnina, v primeru, da kateri od otrok dobi obiske. Teh omar res ne bi zamenjali za nič na svetu!

Zadnji prostor, kjer nam je omara z drsnimi vrati tudi prišla prav, pa je dnevna soba. Želeli smo si omaro za dnevno sobo, ki bi bila čimmanj opazna. Zato smo se odločili za popolnoma belo omaro za dnevno sobo, tako da jo lahko skoraj zamenjamo za steno. Na ta način smo ohranili prefinjenost in domačnost, a pridobili ogromno odlagalnega prostora. Omara za dnevno sobo nam pride posebej prav za razne odeje, ki jih v zimskem obdobju radi uporabljamo na kavču.

Mi smo s temi omarami res zelo zadovoljni. Tako omara za čevlje, kot garderobne omare z drsnimi vrati so odlična rešitev za vse, ki se spopadamo s prostorsko stisko. Mi bi jih toplo priporočili vsaki družini!

vgradne omare
vgradne omare

Pošljite povpraševanje na alples@alples.si ali se prijavite na 3D izris vgradne omare tukaj

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

Povezava na katalog vgradnih omar!

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Poglejte si ugodnosti pri nakupu naših vgradnih omar in cenovne primere!

In ne pozabite, na trenutne akcije! Povezava: tukaj!