Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Oprema dnevne sobe

Dnevne sobe

Datum objave: 16.05.23

Veliko ljudi se sprašuje, kako opremiti dnevno sobo. Zgrešeno je mišljenje, da je edini element, ki je v dnevni sobi pomemben, sedežna garnitura.

Dnevna soba je veliko več, je prostor, kjer se družina zbere in uživa v skupnih trenutkih, pa tudi prostor, ki služi sprostitvi in udobju.

Zato je potrebno pri opremi dnevne sobe tehtno razmisliti o vseh podrobnostih, ki jih bomo v dnevni sobi potrebovali. Dnevna soba naj bo po končanem opremljanju prostorna, poleg tega pa naj ustvarja občutek topline in domačnosti. Zelo popularen material za izdelavo pohištva za dnevno sobo je les, saj je kakovosten, trpežen, predvsem pa čudovit na pogled. Nikakor pa ne smemo zanemariti kombinacije različnih materialov. Les lahko tako kombiniramo z zanimivimi barvami dekorja, ki bodo dnevno sobo naredile unikatno in privlačno. Sobo lahko popestrimo tudi s preprogo, lahko pa se odločimo za zanimive zavese.

Veliko vlogo igra tudi osvetlitev

Pri opremi dnevne sobe je potrebno razmisliti tudi o osvetlitvi prostora. Dobro je, da v prostor doteka nekaj naravne svetlobe, saj bo tako bivanje v dnevni sobi med dnevom prijetnejše, vsekakor pa je potrebno poskrbeti tudi za ambientalno osvetlitev in dobro luč, ki nam bo svetlobo zagotavljala tudi v poznejših urah. Poleg same svetlobe pa lahko lestenec služi kot čudovit okras dnevne sobe. Dan danes so moderni različni lestenci, predvsem je njihova izbira odvisna od stila opreme dnevne sobe. Odločamo se lahko med številnimi ponudniki, ki se lahko pohvalijo s kakovostnimi lestenci v različnih slogih. Kot ambientalna osvetlitev lahko služi tudi led trak, ki ga montiramo za televizor ali pod sedežno garnituro.

Kako izbrati ostalo pohištvo za dnevno sobo?

Pri opremi dnevne sobe nikakor ne smemo pozabiti na preostalo pohištvo. Pohištvo za dnevno sobo naj bo izdelano iz kakovostnih materialov, poleg tega pa je dobro, da se odločimo za kose pohištva, ki bodo prostor nekako povezali. Vsekakor potrebujemo regal, ki ga bomo postavili pod televizor, ki lahko stoji neposredno na polici ali pa ga obesimo na steno. Dan danes so moderni nižji predalniki ki se na eni ali drugi strani televizorja dvignejo v omarico. Poskrbeti moramo tudi za klubsko mizico, ki bo stala nekje v osrčju dnevne sobe. Vse skupaj lahko povežemo z dodatki kot je zanimiva stenska ura, ki bo popestrila prostor.

Magnet dnevna soba 02
Magnet dnevna soba 02

Dnevno sobe Prizma, ki je prikazana na fotografiji, si lahko v živo ogledate v salonu pohištva Alples v Železniki ali v najbližjem salonu Alples. Dogovorite se lahko tudi za brezplačni 3D izris. Povpraševanje pošljite na alples@alples.si.

Katalog dnevne sobe Magnet si lahko ogledate tukaj ali pa ga naročite v tiskani obliki na dom. Naročeno pohištvo vam bomo dobavili že v 21 dneh (nad 1.500 EUR je dostava brezplačna) in vam ga po želji tudi strokovno zmontirali.