Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Podjetje Alples med bronastimi nagrajenci za najboljše inovacije v Sloveniji za leto 2023

Priznanja in nagrade

Datum objave: 22.09.23

Bronasto priznanje za nacionalne inovacijo v letu 2023, ki jo je podeljevala GZS je prejelo podjetje Alples za elemente čutnih zaznav z emocijskim vplivom.

Z veseljem in ponosom sporočamo, da smo prejemniki bronastega priznanja za nacionalne inovacije v Sloveniji za leto 2023, ki jih je podeljevala Gospodarska zbornica Slovenije.

V mesecu juniju smo prejeli zlato priznanje med najboljšimi inovacijam v regiji Gorenjska za leto 2023 od GZS, nato smo se z njo potegovali za priznanje na nacionalnem nivoju, kjer smo bili uspešni in prejeli bronasto priznanje.

Priznanja najboljšim inovacijam na nacionalni ravni predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom podjetij in organizacijam zasebnega in javnega sektorja v Sloveniji.

Opis inovacije:
V elemente čutnih zaznav z emocijskim vplivom blagovne znamke Alples je vgrajena pohištvena funkcija prihodnosti. Razviti in izdelani so z namenom blaženja in odpravljanja negativnih posledic sodobnega načina bivanja v zaprtih prostorih. Nova funkcija vpliva čutnih zaznav na trenutno ali želeno razpoloženje in počutje uporabnika, deluje s sinhronim delovanjem vgrajenih komponent, na osnovi skrbno oblikovanih nastavljivih predlog, ki ponazarjajo doživetja iz narave.

Pohištvo Alples v hiši Dom24h

DAN INOVATIVNOSTI 2023

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) so že enaindvajsetič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Rdeča nit letošnje podelitve je bila »Inovacija = ideja x energija2«. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Podeljenih je bilo 10 zlatih, 22 srebrnih, 11 bronastih  priznanj, 2 posebni priznanji za inovacijski izziv ter 1 priznanje za prebojno invencijo.

Več si lahko ogledate
v članku dan inotivnosti na GZS in
v katalogu.