Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Podjetje Alples med zlatimi nagrajenci za najboljše inovacije na Gorenjskem

Priznanja in nagrade

Datum objave: 01.06.23

Zlato priznanje za inovacijo v letu 2023, ki jo je podeljevala GZS je prejelo podjetje Alples za elemente čutnih zaznav z emocijskim vplivom.

Z veseljem in ponosom sporočamo, da smo prejemniki zlatega priznanja za inovacijo v regiji za leto 2023, ki jo je podeljevala Gospodarska zbornica Slovenije – Regionalna zbornica Gorenjska.

Za inovacijo elemente čutnih zaznav z emocijskim vplivom smo danes, 1.6.2023 v Kranju prejeli zlato priznanje med najboljšimi inovacijam v regiji za leto 2023 od Gospodarske zbornice Slovenije – Regionalna zbornica Gorenjska. Priznanja najboljšim inovacijam na regionalni ravni predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom podjetij in organizacijam zasebnega in javnega sektorja v regiji.

Opis inovacije:

V elemente čutnih zaznav z emocijskim vplivom blagovne znamke Alples je vgrajena pohištvena funkcija prihodnosti. Razviti in izdelani so z namenom blaženja in odpravljanja negativnih posledic sodobnega načina bivanja v zaprtih prostorih. Nova funkcija vpliva čutnih zaznav na trenutno ali želeno razpoloženje in počutje uporabnika, deluje s sinhronim delovanjem vgrajenih komponent, na osnovi skrbno oblikovanih nastavljivih predlog, ki ponazarjajo doživetja iz narave.

Pohištvo Alples v hiši Dom24h
Pohištvo Alples v hiši Dom24h

S tem priznanjem se potegujemo za priznanje na nacionalnem nivoju!

Na razpis za najboljše Gorenjske inovacije 2023 se je odzvalo 14 podjetij in en samostojni inovator s skupaj 16 inovacijskimi projekti. Za podelitev priznanj so upoštevali tiste projekte, ki so vsebovali kriterij odličnosti in učinkovitosti ter so obenem uspešno uporabljeni v praksi. V nagrajenih inovacijskih projektih je sodelovalo preko 90 inovatork in inovatorjev ter skupin. Podelili so šest zlatih, sedem srebrnih in dve bronasti priznanji ter eno priznanje za invencijo.

Več si lahko ogledate v članku GZS.
https://www.gzs.si/mediji/Novice/ArticleId/86097/nagrajene-najboljse-inovacije-na-gorenjskem

https://www.zurnal24.si/gorenjska/sij-acroni-domel-iskra-isd-in-alples-z-najvisjo-oceno-406935