Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Bronasta nagrada GZS za pohištvo z zaščito pred elektromagnetnim sevanjem

Priznanja in nagrade

Datum objave: 27.07.22

Pohištvo, ki smo ga oblikovali v podjetju Alples, predstavlja novost na slovenskem in mednarodnem tržišču. Dober spanec je enako pomemben kot uravnotežena prehrana in redna vadba, saj vpliva na koncentracijo, produktivnost, imunski sistem in dobro počutje. Seveda se potrebe po spanju razlikujejo od posameznika do posameznika odvisne pa so še od starosti. Čeprav na nespečnost pogosto vpliva več dejavnikov, je kakovosten spanec v veliki meri odvisen od izbranega pohištva. Tega se zavedamo v podjetju Alples, kjer smo z naprednimi tehnologijami razvili pohištvo z zaščito pred elektromagnetnim sevanjem, ki predstavlja inovativno rešitev na področju razvoja pohištva. Odlične rezultate pohištva so nagradili na Gospodarski zbornici Slovenija, kjer so našemu podjetju podelili bronasto nagrado.

Bronasta nagrada GZS za pohištvo z zaščito pred elektromagnetnim sevanjem

Mladinsko otroški program in spalnica Magnet nudi učinkovito zaščito pred elektromagnetnim sevanjem

Pohištvo Alples nudi optimalno zaščito pred sevanjem v spalnici. Mladinska spalnica je prostor, v katerem je treba izbrati pohištvo premišljeno. Če je za odrasle spalnica mirno zavetje, kjer se odpočijejo po napornem dnevu, mladim predstavlja njihov svet v malem. Je prostor, kjer delajo domačo nalogo, se družijo s prijatelji in kjer so shranjene vse njihove najljubše stvari. Med te zagotovo sodijo elektronske naprave, kot so računalnik, televizija, tablica in telefon, zato je zaščita pred sevanjem v spalnici še kako pomembna. Moderno življenje je prineslo mnoge ugodnosti, a je ustvarilo nekaj novih težav. Sevanje elektronskih naprav je ena izmed njih.

Zaščita proti elektromagnetnemu sevanju na kratko zaščita pred RF EM uporabnika ščiti pri uporabi IOT naprav v WI-FI ali LTE povezanosti. Elektromagnetna polja so prisotna povsod v okolju, a jih prosto oko ne zazna. Nastanejo zaradi razlik v napetosti – višja, kot je napetost močnejše, je elektromagnetno polje. Njihova valovna dolžina in frekvenca opisujeta razdaljo med enim in drugim valom ter število nihanj na sekundo. Višja frekvenca pomeni krajšo valovno dolžino. Posameznik je vsakodnevno nenehno izpostavljen elektomagnetnemu sevanju doma, v šoli in na delovnem mestu, zato je zaščita pred elektromagnetnemu sevanju ključna.

Pohištvo z zaščito pred sevanjem uporabljeno v spalnici

Protect You Technology – Inovativna rešitev nagrajena z bronasto nagrado Gospodarske zbornice Slovenije

Spalnica je prostor, kjer posameznik preživi kar tretjino svojega življenja. Telefoni, tablice, računalniki in druge elektronske naprave, ki jih otroci vsakodnevno uporabljajo, oddajajo sevanje. Prisotnost novih tehnologij ter nizko elektromagnetno delovanje, ki ga povzročajo, lahko vplivajo na stimulacijo mišic, živčevja ter druge biološke procese odraščajočega telesa. Da bi to preprečili, smo v podjetju Alples zasnovali pohištvo z zaščito pred elektromagnetnim sevanjem. Med spanjem se telo sprosti, organizem pa obnavlja. Pohištvo z inovativno tehnologijo Protect You Technology z zaščito pred sevanjem v spalnici predstavlja rešitev za zaščito zdravja. Njegova zasnova zmanjša sevanje na najmanjšo možno mero, kar dopušča nemoteno regeneracijo mladih možganov vso noč.

zaščita proti sevanju Otroške sobe in mladinske sobe Magnet

Izjemni rezultati pohištva Magnet – 99 % zaščita pred elektromagnetnim sevanjem

Pohištvo mladinsko otroškega programa Magnet zaščitno tkanino, ki je na pohištvo nevidno pritrjena. Tkanina NI/CU, ki je pritrjena na melaminsko ploščo nočne omarice in vzglavne končnice postelje zagotavlja 99-% zaščito pred sevanjem v spalnici. Izjemni rezultati, ki so odraz naprednega in učinkovitega razvoja pohištva, so bili pridobljeni s profesionalno merilno napravo. Merilna naprava meri radio frekvenčno elektromagnetno sevanje (RFEM) in vrednosti elektromagnetnega sevanja (EMS).

Pridobljeni rezultati so pokazali, da je moč sevanja brez zaščite pred elektromagnetnim sevanjem na pohištvu merila preko 3.000,00 μW/m2, moč frekvence pri postelji z zaščito 4,82 μW/m2 ter moč frekvence pri nočni omarici z zaščito 17,08 μW/m2. Rešitev, za katero so na Gospodarski zbornici Slovenija podjetju Alples podelili bronasto nagrado, je sevanje zmanjšala na najmanjšo možno mero – pri postelji za 99, 4 % ter pri omarici za 99,5 %. Zaščita proti elektromagnetnemu sevanju ni edini razlog, zakaj je pohištvo Magnet tako priljubljena.

Pohištvo sobe Magnet odlikujejo še jasne, sodobne linije, raznovrstne možnosti postavitev elementov, različni modeli ter številne barvne kombinacije.


Povezava na katalog otroških sob Magnet!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris otroške sobe.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.