Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Soba raste z otrokom – Dolgoletna uporabnost otroške postelje in elementov Magnet

Otroške in mladinske sobe

Datum objave: 01.02.23

Soba raste z otrokom – Dolgoletna uporabnost otroške postelje in elementov Magnet

Otroške postelje, omare, mize in drugo pohištvo otroške sobe predstavlja malčkov svet. Njihova soba je več kot le spalnica. Je igralnica, učilnica in varno zatočišče, kjer lahko sanjajo in razvijajo svojo domišljijo, zato je treba poskrbeti, da je navdihujoča in zabavna. Seveda pa otroci potrebujejo veliko prostora za shranjevanje igrač, risbic in drugih njihovih zakladov. Starši se pri opremljanju sob za najmlajše pogostokrat znajdejo v dvomih. Izbrati prikupno otroško sobo ali razmišljati malce bolj dolgoročno in izbrati resnejše pohištvo.

Da bi staršem prihranili skrbi, smo se v podjetju Alples odločili ustvariti varne, prijetne in trajnostne otroške sobe, ki bodo vzdržale preizkus časa. Zavedamo se, da se okus in potrebe odraščajočih otrok nenehno spreminjajo, zato je pomembno, da je njihova soba prilagodljiva. Rešitev smo našli v komponibilnih elementih, ki dopuščajo zamenjavo glede na potrebe otroka. Domiseln dizajn in individualne rešitve nudijo optimalno količino shranjevalnega prostora ter preprosto nadgradnjo v mladinsko sobo.

Soba raste z otrokom
Soba raste z otrokom

Otroške in mladinske sobe Magnet odlikujejo sodobne linije in inovativna zasnova

 Otroške sobe Magnet so bile zasnovane z mislijo na odraščajoče otroke. Vse od prvih mesecev do najstniških let. Vsi otroci se ne glede na starost spominjajo otroške sobe, v kateri so odraščali, zato je poglavitno, da zanje predstavlja čaroben in sproščujoč prostor. Z odraščanjem se zanimanja in prioritete spreminjajo, zato smo želeli oblikovati pohištvo za sobo, ki bi rasla z otrokom.

Mladinske sobe Magnet se ponašajo z modernimi linijami, raznovrstnimi barvnimi kombinacijami in številnimi možnostmi postavitev posameznih pohištvenih elementov. Slednji s svojo zasnovo zagotavljajo učinkovito prostorsko izrabo ter dolgoletno uporabnost. Zahvaljujoč širokemu naboru materialov, oblik in dodatkov lahko sobo popolnoma uskladite z otroško ustvarjalnostjo. Sodobne, a brezčasne oblike elementov dopuščajo hitro prilagoditev otroške sobe najstniku le z menjavo elementov. Pozabite na razmetane in prenatrpane sobe. Elementi in postelje z edinstvenimi rešitvami bodo otroku zagotavljali maksimalno količino shranjevalnega prostora ne glede na leta. Na izbiro imate kar:

 

  • 11 garderobnih omar dovršenih oblik
  • 93 različnih omar za shranjevanje in odlaganje
  • 12 modelov pisalnih miz
  • 4 modele pogradov
  • 17 modelov otroških postelj

 

Potrebujete pohištvo po meri? Nič lažjega. Otroške sobe Magnet omogočajo izdelavo vseh odprtih regalov in omar po meri prostora. Prav tako je po meri mogoče oblikovati tudi pisalno mizo ter vgradne omare. Te bodo prilagojene individualnim potrebam otroka, a skladne z barvami programa Magnet. Posebnost programa pa je v otroške postelje in nočne omarice vgrajena inovativna zaščita proti sevanju.

Otroške postelje in nočne omarice z inovativno zaščito pred sevanjem

 Otroške postelje in nočne omarice Magnet dopolnjuje inovativna zaščita pred sevanjem PROTECT YOU TECHNOLOGY. Dober spanec je ključnega pomena za zdravje odraščajočega otroka. Vpliva na njegovo pozornost, mišljenje, razvijanje sposobnosti, odpornost, razpoloženje, učenje in spomin. Med spanjem poteka regeneracija celotnega organizma. Še posebej pa je za otrokovo ali mladostnikovo telesno in duševno zdravje pomembna regeneracija možganov. Da bi se ta odvijala nemoteno, je treba preprečiti sevanje mobilnih naprav. Vse brezžične elektronske naprave oddajajo radio frekvenčno elektromagnetno sevanje oziroma RFEM. Tablice, prenosni računalniki in mobilni telefoni so del našega vsakdana, zato ni presenečenje, da pogostokrat najdejo pot v spalni prostor. Pogovori s prijatelji, igranje igric ali branje knjige pred spanjem niso škodljivi. Toda prevečkrat se zgodi, da mladinska postelja ali nočna omarica ob koncu dneva postaneta shrambni prostor za vso elektroniko. Sevanje mobilnih naprav pa negativno vpliva na proces regeneracije možganov.

V podjetju Alples v nočne omarice in postelje vgrajujemo posebno tkanino, ki omeji škodljivo sevanje. Tkanina, vgrajena v tapecirano vglavno kočnico postelje, v 99 % prepreči prehod sevanja mobilnih naprav. Kljub varnemu zavetju za boljši spanec mobilne naprave še vedno delujejo, le sevanje se zmanjša na najmanjšo možno mero. Slednje potrjujejo meritve elektromagnetnega sevanja opravljene s profesionalno merilno napravo. Najvišje izmerjene vrednosti elektromagnetnega sevanja so bile z otroško posteljo Magnet zmanjšane za 99,4 %, z omarico pa za 99,5 %. Meritve so dokazale, da inovativna zaščita proti elektromagnetnemu sevanju ustvarja boljše življenjske pogoje ter varuje zdravje.

Soba raste z otrokom
Soba raste z otrokom

 Otroške postelje Magnet s sodobno zasnovo nudijo večji izkoristek prostora

Otroške postelje in pohištvo po meri iz programa Magnet omogočajo, da se soba glede na potrebe malčka spreminja iz otroške v mladinsko. To staršem ne prihrani le časa, temveč tudi denar. Elementi poudarjajo funkcionalnost prostora ter nudijo povečanje kapacitete shranjevanja. Slednje dopuščajo tudi otroške postelje s predalom pod posteljo. Vzmetnica le tega spremeni v dodatno ležišče, lahko pa se odločite za dva polovična predala, v katerih bo otrok shranjeval igrače, šolske potrebščine ali obleke.

Imate na voljo manjši prostor, ki bi ga radi čim bolje izkoristili? Oglejte si postelje in omare v enem kosu. Te omogočajo maksimalen izkoristek prostora ter neskončne možnosti za igro.

Želite otrokom zagotoviti več prostora za igro? Potem je odlična izbira pograd z regalom. Ta zagotavlja več svetlobe, dopolni pa se z nizkimi elementi, ki služijo kot odlagalne površine ali nočna omarica. Otroške in mladinske postelje Magnet so na voljo v različnih dimenzijah, in sicer 90 cm, 120 cm, 140 cm v dolžini 200 cm, 210 cm in 220 cm. Vse postelje so na voljo v beli barvi in hrastu, izbirate pa lahko še med posteljami s tapecirano visoko vzglavno končnico v treh barvnih izvedbah.

Soba raste z otrokom
Soba raste z otrokom

Skratka, možnosti, kako s pohištvom Magnet opremiti mladinsko sobo, je ogromno, vse podrobne informacije pa lahko dobite v katalogu otroških sob Magnet, lahko se dogovorite tudi za brezplačni 3D izris otroške sobe oziroma si na dom naročite tiskano izdajo kataloga. Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si, še bolje pa je kar osebno obiskati najbližji salon pohištva Alples.