Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Spalnice, ki nudijo kvaliteten počitek

Spalnice

Datum objave: 20.01.20

Dober spanec, praktično shranjevanje in dovršen videz

Spalnice so odraz posameznikove identitete in osnovnih potreb. Danes jih opremljamo po meri in celostno. Ustvarjene so za trenutke sproščenosti in so najbolj intimen prostor vsakega doma.

V Alplesu ponujamo spalnice, ki zagotavljajo kvaliteten počitek in ogromno načinov shranjevanja, tudi če imate prostorsko stisko. So sodobnega dizajna in polne inovativnih rešitev. Na voljo je pester program, ki prepriča raznolike uporabnike. Veliko je možnosti za prilagoditve in personalizacijo, tako da prostor nemudoma začutite kot svoj. Sprehodimo se čez nekaj tipičnih značilnosti spalnic in idej za opremljanje.

Spalnica nima funkcije brez dobre postelje

Velika udobna postelja je osnova vsake spalnice. Lahko gre za francosko ali zakonsko posteljo, v vsakem primeru potrebujete prijetno ležišče, kjer se spočijete od vsakodnevnih obveznosti. Dobra stran postelje je, da je lahko poleg počitka tudi prostor za shranjevanje. Pod dvižnim dnom je veliko prostora za posteljnino in druge predmete. Postelje so lahko različno oblazinjene, še posebej se razlikujejo o vzglavnih končnicah. Če si pred spanjem radi pogledate film ali berete knjige, potrebujete oblazinjenje za prijetno namestitev. Naše postelje dosegajo najzahtevnejše kakovostne standarde ter so plod tehnološkega in oblikovnega razvoja. Nudimo najboljše na trgu, kar zadovolji še tako kritične kupce. V zadnjih desetletjih smo vedno znova dokazali, zakaj smo vredni zaupanja.

Kako so opremljene moderne spalnice

Sodobna spalnica je kombinacija udobja in funkcionalnosti. Pri načrtovanju in opremljanju je treba veliko pozornosti nameniti izbiri ustreznega pohištva, pri čemer se upošteva velikost prostora. Moderne spalnice temeljijo na prostornosti, zato niso preveč natlačene z najrazličnejšimi elementi. Preveč pohištva hitro lahko deluje utesnjujoče, to pa nikakor ni naš cilj. Raje se torej držimo načela “manj je več” in izberemo čudovite kose, ki so tudi praktični. Sodobna spalnica je običajno iz masivnih materialov v svetlih naravnih barvah, ki poskrbijo za sproščenost in domačnost. Ravne, graciozne linije vizualno povečajo spalnico, ki tako zadiha in je še bolj razsvetljena. Zelo pomembna je bližina garderobe in tudi kopalnice, poseben značaj pa sobi dodajo razni samostojni elementi za počivanje, na primer tabureji, počivalniki in komode.

Praktične vgradne omare za spalnico in druge prostore

Izredno priljubljena izbira so danes vgradne omare, ki rešijo marsikateri prostorski problem. Največ se uporabljajo prav za spalnice, a so priročne tudi v vseh ostalih prostorih. Skrijejo nepravilnosti v prostoru in so odlična ideja tudi za prehod med različnimi prostori. Ker pri izdelavi takšne omare praktično ni omejitev, lahko naročite prilagojen prostor za shranjevanje, ki popolnoma ustreza vašim potrebam in željam.

Omare za spalnico morajo imeti veliko prostora, saj se v stanovanju hitro nabere veliko oblek in drugih osebnih predmetov, ki jih želimo organizirano shraniti. Lahko izberete klasična vrata ali pa drsna vrata, ki so že posebej priročna v spalnicah, kjer ni veliko prostora. Omare za spalnico lahko segajo od stropa do tal in do stene do stene, lahko pa so tudi krajše. V takšnem primeru se zaključijo z okrasno stranico oz. s pokrivno ploščo. Tudi znotraj omare je na voljo veliko funkcionalnih možnosti za shranjevanje in obešanje. Uredimo vam nosilec za hlače ali kravate, globoke, velike in manjše predale, tudi izvlečne.

Čudovita udobna spalnica Arabeska in drugi modeli spalnic

Ena od priljubljenih spalnic v aktualni ponudbi je naša spalnica Arabeska. Lahko bi jo opisali kot kombinacijo elegance, igrivosti in dovršenosti. Prilagoditi jo je mogoče različnim prostorskim okvirom in stilom. Gre za sodobno spalnico, ki ima preproste ploskve in prijetne obline. Klasične postelje imajo zračno podnožje in tudi nastavljivo višino posteljnega dna. Omare za spalnico so prostorne in visoke, omogočajo izbor različnih nastavljivih polic in predalov. Razveselilo vas bo tudi nežno zapiranje vrat. Spalnice Arabeska nudimo nekončno možnost oblikovanja in uporabnosti. Ponujajo dotik narave, toplino in veliko udobja.

Spalnica Medeja je ustvarjena za ljudi, ki cenijo vizualno prostornost, ki jo prinašajo svetle barve. Elementi so izdelani v beli barvi, dopolnjuje pa jih lesen dekor. Lahko izberete tudi sijaj barvo. V takšni spalnici pride do izraza igra senc, kar je dober temelj za izbiro ostalih barv v prostoru. Za toplino v čudoviti naravni barvi oreha priporočamo spalnico Harmonija, ki ima značilne zaokrožene robove, okrog katerih se lahko povsem varno gibljemo. Če cenite les svetlih odtenkov, klasične postelje in prostorne omare z možnostjo dvodelnega ogledala, bo to prava izbira. S pohištvom Globus lahko opremite celoten dom, še posebej veliko elementov pa je primernih za spalnice. Osnovno pohištvo lahko lepo dopolnite še s pohištvom za delovni kotiček, da bosta spalnica in delovno okolje čudovito povezana. Za najrazličnejše sobe je namenjen tudi program Center iz preprostih linij, minimalističnih detajlov in z gladkimi ploščami, ki se med seboj plastijo in zamikajo.  Osnovni dekor je svetli beljeni bor, z različnimi ročaji pa poskrbite za svojevrsten videz končnega pohištva. Vse naše moderne spalnice so iz kakovostnih materialov, ki imajo dolgo življenjsko dobo in se ne obrabljajo prehitro. Izbrani dizajn poskrbi za dolgoročno zadovoljstvo, premišljeno načrtovanje pa za funkcionalnost in praktičnost.