Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Ste vedeli, da obstajajo otroške oziroma mladinske postelje in nočne omarice, ki imajo vgrajeno zaščito proti sevanju? Več v članku!

Otroške in mladinske sobe

Datum objave: 08.07.22

Intimno okolje lastne sobe otroku – še posebej pa mladostniku – pomeni veliko. In še več. Otroška oziroma mladinska soba je v resnici otrokova zgodba življenja, ki si jo vsak otrok riše sam. Prav zato si otrok želi svojo sobo urediti sam in po svojem okusu, da mu je v njej čim bolj prijetno ter bo v varnem svetu svoje sobe lažje odraščal in se oblikoval v unikatno osebnost.

Mladinske sobe Magnet so kot ulite tako za mladostnike kot tudi ostale starostne skupine otrok, saj z bogato izbiro modelov, barv in praktičnih rešitev otroku omogočajo, da si svojo sobo uredi po svojih lastnih željah.
Tudi po tistih posebnih, drugačnih in bolj “zakompliciranih” okusih.


Povsem po vaših merah in željah
Ponujamo vam široko paleto modelov otroških in mladinskih sob. Najdete lahko zares vse: od omar, postelj in predalnikov do polic in  pisalnih miz. Vse to v številnih oblikah, barvah, materialih in celo velikostih.
To pa še ni vse. Lahko  vam pohištvo za otroške in mladinske sobe tudi izdelajo po meri. Tako lahko pisalno mizo povsem prilagodite posebnostim otrokove sobe – tako da lahko izbirate med klasično ali kotno pisalno mizo, pa tudi pisalno mizo pod pogradom. Če je prostor manjši, vam lahko prilagodimo tudi širino otrokove pisalne mize.
Tudi otroško oziroma mladinsko omaro in v resnici vso pohištvo za otroško oziroma mladinsko sobo vam lahko izdelajo po vaših merah in željah.

Varnost naj bo na prvem mestu!
Zavedamo se, da je tudi pri izbiri otroške oziroma mladinske sobe na prvem mestu varnost. Zato smo izdelali omejeno serijo mladinskih postelj, ki vsebujejo tapecirano vzglavno končnico z že vgrajeno zaščito proti sevanju.
Na takšni postelji bo vaš otrok oziroma mladostnik zagotovo kakovostnejše in boljše spal! Pa ne le spal, temveč tudi živel. Otroci namreč v svoji sobi, še posebej pa na postelji, preživijo veliko svojega časa. Zato je pomembno, da starši pri nakupu otroške sobe izbiramo zares kakovostne materiale, oblike in celo barve, ki prav tako vplivajo na otroka.
In še en plus: Ko otroku izbrane barve njegove Alples otroške sobe več ne bodo všeč, lahko te zelo enostavno zamenjate in tako otroški oziroma mladinski sobi podaljšate življenjsko dobo še za veliko let.

 

Kako deluje ta zaščitna postelja proti sevanju?
Mladi brez telefona, tablice in računalnika ne morejo več. Tako kot nas odrasle tudi njih pametne naprave spremljajo na vsakem koraku, pogosto jih imajo tik ob sebi tudi ponoči.
Da pa jim starši kljub tej sicer grdi razvadi lahko omogočimo zdrav in krepčilen spanec, smo se pri Alplesu domislili, da bi v nočne omarice in vzglavno končnico postelj Magnet vgradili tkanino, ki v 99 odstotkih prepreči prehod sevanja
mobilnih naprav (mobilnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov).
Pa brez skrbi – vsi elementi te zaščite so zasnovani tako, da je otrok preko mobilne naprave še vedno dosegljiv, toda sevanje se zmanjša na najmanjšo možno mero.

Inovativna rešitev za katero so nam na Gospodarski zbornici Slovenija podelili bronasto nagrado.

Brezčasen dizajn in neskončnost ustvarjanja
Mladinske sobe Magnet razpirajo krila domišljiji in ustvarjalnosti. Širok izbor barv, materialov in uporabnih možnosti nudi neskončnost ustvarjanja po lastnem okusu.
Elementi sobe Magnet so sicer na voljo v dveh osnovnih barvah – vedno aktualni beli in novem trendovskem hrastu, medtem ko so ličnice lahko bele, v barvah hrasta, modre, zelene in v barvi marelice. Za tiste najdrznejše pa je na voljo tudi vzorec magnet.
Izbirate lahko med kar 93 različnimi omarami za shranjevanje in odlaganje, 11 garderobnimi omarami, 17 modeli postelj, štirimi modeli pogradov, 12 modeli pisalnih miz in nenazadnje med šestimi modeli ročajev.

Pisalna miza, vgradna omara in postelja po meri
Večino elementov mladinske sobe lahko tudi prilagodite po meri. Ta prednost je še zlasti zelo praktična pri treh največjih in glavnih kosih pohištva v otroški oziroma mladinski sobi:

1) Pisalna miza. Lahko se odločite za klasično ravno obliko ali kotno mizo. Zanjo boste sami izbrali podnožje in jo po želji dopolnili s predalnikom, policami in regalom. Če jo boste postavili na omarico ali predalnik, boste otroku zagotovili nekaj zaprtega prostora in tako pisalno mizo naredili še uporabnejšo.

2) Vgradna omara.  Z Alplesovo vgradno omaro, narejeno po meri, boste pridobili prostor za shranjevanje, ki bo prilagojen individualnim potrebam in željam otroka. Z njo boste dosegli popoln izkoristek prostora tudi takrat, kadar je ta zahtevno oblikovan.
Pri izdelavi vgradne omare po meri praktično ni omejitve! Omara lahko sega od stene do stene in od stropa do tal, lahko pa je tudi krajša in se zaključi z okrasno stranico oziroma nižja od stropa in se zaključi s pokrivno ploščo. Izbirate lahko med drsnimi in klasičnimi vrati, pri obeh tipih vrat pa je na voljo veliko različnih materialov in barv – od lesnih in barvnih dekorjev ter dekorjev v visokem sijaju do barvnih stekel in ogledal. Lahko se odločite tudi za kotno vgradno omaro ali pa omaro v poševni mansardi. Prednost vgradnih omar je skladnost z ostalim Alplesovim pohištvom, saj na ta način lahko celoten prostor opremite v enakem stilu.

3) Postelja. Postelje Magnet so lahko standardne, bočne, povišane, dvižne, tapecirane z zaščito proti sevanju ali brez nje, v obliki klasičnega pograda ali pograda z regalom. Široke so lahko 90, 120 ali 140 centimetrov ter dolge 200, 210 ali 220 centimetrov, če imate doma bodočega košarkarja. Postelji lahko za boljši izkoristek višine dodate most, spodaj predale, omaro ali dodatno ležišče. Skoraj nemogoče je, da ne bi našli prave postelje za svojega otroka!

Brezplačen katalog in 3D-izris otroške sobe
Možnosti, kako s pohištvom Magnet opremiti otroško oziroma mladinsko sobo, je zares veliko. Vse podrobnejše informacije lahko dobite v e-katalogu otroških sob Magnet, se dogovorite za brezplačni 3D-izris otroške sobe ali si na dom naročite tiskano izdajo kataloga.
Svoje povpraševanje lahko pošljete na e-naslov alples@alples.si, še bolje pa je kar osebno obiskati najbližji salon pohištva Alples.
Več informacij o mladinskih sobah Magnet najdete na tej povezavi!