Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

SVETOVALNICA: Kaj otrok potrebuje?

Otroške in mladinske sobe

Datum objave: 20.12.22

Ko pride otrok, se način bivanja v stanovanju vsaj malo spremeni. Bodoči starši o tem, kaj otrok potrebuje, razmišljajo seveda vsaj proti koncu nosečnosti. Potrebe otroka pa se med odraščanjem nenehno spreminjajo.

Prostor za spanje je najmanj, kar otrok katerekoli starosti potrebuje, majhen majhnega, večji malo večjega. Posteljica ali postelja naj stoji v mirnem, zavetrnem delu sobe. Okno naj ima možnost senčenja, saj je spanec dober le v primerno temni sobi. Seveda moramo nekam pospraviti otroško opremo, oblačila in igrače, zato potrebujemo tudi kakšno omaro. Pri majhnem otročku lahko začnemo s komodo s predali, ki so za drobna oblačilca najbolj priročni. Ko oblačila skupaj z otrokom zrastejo, so najprej aktualne plitvejše omare s policami, šele nato pa obešanje na obešalnik in z njim globoka garderobna omara. Potem pride šola in z njo počasi tudi pisalna miza. Pa še kakšna omara, pa kotiček za sedenje in še kaj, če so le prostorske in gmotne možnosti za to.

Postopno dopolnjevanje prostora, ki dobesedno sledi rastočim potrebam, ni samo učinkovito, ampak je prijazno tudi do denarnice. Sobo, sestavljeno iz elementov ne preživih barv, lahko z novimi dodatki vedno znova naredimo svežo, novo, predvsem pa tako, kot si jo želi otrok v  vsaki starosti posebej.

Vse našteto je seveda potrebno in uporabno, je pa vseeno le delček v mozaiku družinskega življenja. Otrok namreč od vsega najbolj potrebuje starševsko ljubezen, kar pomeni poleg skrbi za materialne dobrine predvsem čas, ko se z njim zares ukvarjamo. Objemimo, igrajmo se, berimo pravljice, pojmo pesmice, pogovarjajmo se. Samo z nedeljeno pozornostjo- brez pogledovanja v katerega od ekranov-, lahko otroku damo prepotrebni občutek varnosti, iz katerega bo rasla zdrava osebnost.


Povezava na katalog otroških sob Magnet!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris otroške sobe.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.