Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vgradne garderobne omare

Vgradne omare

Datum objave: 20.05.22

Vgradne omare zagotavljajo obilico prostora, ki ga drugače le stežka izkoristimo

Vgradne garderobne omare se od klasičnih garderobnih omar razlikujejo po tem, da so vgrajene v steno in z zaprtimi vrati delujejo skoraj kot del stene, hkrati pa zagotavljajo obilico prostora, ki ga lahko s pridom uporabimo. Vgradne garderobne omare po meri se vgradijo v za njih naprej pripravljen prostor. V veliki večini primerov so vgradne omare vgrajene tako, da segajo od tal do stropa, ter ponujajo tudi ogromno prostora za shranjevanje stvari, ki jih ne uporabljamo vsakodnevno in jih lahko tako postavimo na vrhnje police.

vgradne omare
vgradne omare

Pri dizajniranju vgradne garderobne omare moramo veliko pozornosti nameniti njeni notranjosti

Vgradne garderobne omare se največkrat nameščajo v spalnice, vedno pogosteje pa se nameščajo tudi v ločene garderobne sobe, ki služijo zgolj kot garderoba. Kljub temu pa je veliko vgradnih omar izdelanih tudi za predsobe, kjer prav tako služijo kot garderobne omare. Pri naročilu vgradne garderobne omare pa moramo biti še posebej pozorni na notranjost same omare. Le-ta mora biti praktična in prilagojena potrebam posameznika. Pri tem se ne rabimo omejiti zgolj na vgradno garderobno omaro s policami, pač pa se lahko odločimo tudi za vgradno omaro z dodatki, kot so predali ali predel za obešanje oblačil. Pri ureditvi prostora za obešanje je pomembno, da določimo primerne višine za različna oblačila. Predali se kot dodatek pri vgradnih omarah pojavljajo zadnja leta. Največkrat so namenjeni shranjevanju drobnarij, ki so na policah težko dostopne. Ženske lahko v predale svoje vgradne garderobne omare spravijo šale, rute in nakit, moški pa lahko predale uporabijo za shranjevanje pasov, ur in kravat.
Ker vgradna omara predstavlja trajno prostorsko rešitev je izjemno pomembno, da je okovje vgradne omare trdno in trpežno. Ogrodje vgradne omare navadno sestoji iz obstojne kovine, notranjost omare pa je nato največkrat izdelana iz oplemenitenih ivernih plošč. Seveda pa morajo biti kakovostna tudi vodila vrat vgradne omare, ki omogočajo nemoteno odpiranje in zapiranje vrat omare.


Povezava na katalog vgradnih omar!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris vgradne omare.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti

 

Vgradna omara za predsobo