Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vgradne omare modernega videza

Vgradne omare

Datum objave: 03.03.22

VGRADNE OMARE – Zunaj minimalistične, znotraj bogato opremljene

Površine za shranjevanje garderobe so lahko zasnovane kot garderobne sobe, vgradne omare ali kot klasične garderobne omare.

Sodobne garderobne omare so večnamenske, na zunaj minimalistično zasnovane, da se zlijejo s steno, znotraj pa bogato opremljene, sestavljene iz različnih prostorov, ki jih lahko ustvarimo in oblikujemo sami.
Pred nakupom garderobne omare si je priporočljivo narediti načrt notranje ureditve glede na naše potrebe, navade in želje. V pomoč naj nam bodo naslednje smernice.

Vgradna omara predsoba
Vgradna omara predsoba

Z izdelavo po meri si lahko notranjo razporeditev omare poljubno opremimo po svojih željah: s policami, izvlečnimi policami, predali, obešali, izvlečnimi obešalniki, izvlečnimi obešalniki za hlače, obešalniki za kravate, pasove in drugo.
Za klasično obešanje potrebujemo prostor globine 60 cm. Višina prostora za srajce je običajno od 100 do 120 cm, za plašče pa od 160 do 180 cm, odvisno od višine uporabnika. Razmik med policami naj bo med 20 in 30 cm, višina predalov in košar pa med 15 in 20 cm, odvisno od načina zlaganja. Za shranjevanje čevljev potrebujemo globino polic vsaj 35 cm, širina pa naj bo prilagojena širini čevljev. Prav tako je priporočljivo, da ima omara za čevlje prestavljive police, da lahko razmike med policami prilagodimo različnim višinam čevljev.

Nevpadljiva zunanjost

vgradne omare
vgradne omare

Garderobna omara ima lahko različne tipe vrat, od katerih je odvisna njena globina.
Globina klasične garderobne omare s krilnimi vrati naj bo vsaj 60 cm, tiste z drsnimi pa med 65 in 70 cm. V garderobni sobi naj bodo odprte police in prostori za obešalnike globoki vsaj 55 cm. Fronte omar naj bodo v umirjenih barvah oziroma takšnih, ki se zlijejo s steno, da bodo čim manj vpadljive in tako vizualno ne bodo prevladale v prostoru.

Preglednost

Elegantna in kvalitetna notranjost

Najpomembnejša stvar pri organizaciji garderobne omare sta preglednost in dostopnost. Najbolj uporabljena oblačila naj bodo najlažje dostopna, medtem ko naj bodo stvari, ki jih potrebujemo redkeje, pospravljene v bolj oddaljenih kotičkih garderobne omare.
Prostor za obešanje predvidimo v zgornji polovici omare, v spodnji polovici naj bodo police in predali.
Predali naj ne bodo preveliki ali naj imajo dodatne pregrade, ki olajšajo shranjevanje. Predali so predvsem primerni za shranjevanje manjših kosov oblačil, na primer spodnjega perila, nogavic in modnih dodatkov. Preglednost in funkcionalnost omare lahko izboljšamo tudi z obešalniki za hlače, kravate in pasove.

Vzdrževanje reda

Prva stvar pri dobri organizaciji garderobne omare je, da se znebimo stare navlake oziroma stvari, ki jih ne potrebujemo več. Tako pridobimo potreben prostor in lažje vzdržujemo red.
S stalnim vzdrževanjem reda bo garderobni prostor vedno vabljiv in nam bo omogočal nemoteno uporabo. Ne odlašajmo s pospravljanjem in sproti odlagajmo stvari na svoje mesto.

Osvetlitev notranjosti

Poskrbimo za čim več različnih virov svetlobe, tako da bo garderobna omara čim bolj svetla in pregledna. V omaro tik pod stropom vgradimo senzorsko luč, ki se sama vklopi, ko odpremo vrata omare. Svetila si lahko vgradimo tudi v dno vsake police, še boljše pa je, da pred omaro vgradimo stropno luč, ki je usmerjena v njeno notranjost. Za boljšo vidljivost uporabimo tudi takšne svetilke, ki jih lahko prestavljamo in si tako osvetlimo različne kotičke omare.

Funkcionalnost

Funkcionalnost in dobra organiziranost sta najpomembnejši stvari pri organizaciji garderobne omare in tudi skrivnost dobrega počutja. Če je le mogoče, si naredimo omaro tako fleksibilno, da jo kasneje brez težav prilagodimo novi namembnosti.

vgradna omara


Povezava na katalog vgradnih omar!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris vgradne omare.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Poglejte si ugodnosti pri nakupu naših vgradnih omar in cenovne primere!

In ne pozabite, na trenutne akcije! Povezava: tukaj!