Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Življenjska doba pohištva

Drugo

Datum objave: 08.03.19

Spraševali smo se kolikšna je povprečna življenjska doba pohištva in kaj se zgodi z dotrajanim pohištvom, kdo nam ga odpelje, kam ga odpelje, kaj naredijo z njim?

Ko je govora o povprečni življenjski dobi pohištva, lahko povemo le, kako trajno pohištvo izdelujemo v Alplesu, za ostalo prodano pohištvo obstajajo le ocene.

Dizajn naših spalnic, dnevnih in otroških sob je trajnostno naravnan, kar pomeni, da jih lahko uporabljamo dve desetletji in več. Naši izdelki so oblikovani izvirno in sodobno, a dizajn ni tak, da bi ga povozil čas – sveže deluje tudi po desetletjih normalne uporabe. Modularna zasnova in kvalitetno spojno okovje omogočata večkratno sestavljanje in razstavljanje v primeru selitev in prenov. Uporabljamo okolju prijazne materiale, saj je iveral kot osnovni material plod reciklaže. Kvaliteta ni sporna, saj so pri proizvodnji upoštevane stroge omejitve glede vsebnosti hlapljivih škodljivih snovi in si zato zaslužijo oznako E1. Uporabniki, ki še po treh ali več desetletjih vprašujejo po rezervnih delih, nam potrjujejo, da je življenjska doba našega pohištva nadpovprečno dolga. 

Dotrajano pohištvo večinoma konča na deponijah, še uporabnega se precej proda preko spletnih strani in trgovin z rabljenimi izdelki. 

V Alplesu se zavedamo okoljskih problemov. Za čistejše okolje skrbimo tako, da vse odpadke iz proizvodnje oddamo v bližnji toplarni, ki jih uporabi za oskrbo lokalne skupnosti s toplotno energijo, del pa porabi za proizvodnjo električne energije. V toplarni se lahko oddajo tudi deli dotrajanega pohištva, če so iz njega odstranjeni vsi kovinski deli, kar pri našem pohištvu ni noben problem.