Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Kuhinje Alples za vse okuse

Kuhinje

Datum objave: 05.05.20

Kuhinja je nepogrešljiv del vsakega doma: za ene je le kraj, kjer se pripravlja hrana, za druge pa srce družine. In kot vse druge prostore si lahko tudi kuhinjo omislite v najrazličnejših okusih – od minimalističnega in bakrenega do družabnega. Kakšen okus kuhinje bi bil pravi za vas?

a. Minimalistični

Zelo modna je kombinacija minimalističnih gladkih površin in kontrastnega surovega, t. i. golega lesa, pri katerem so vidne naravne krivulje in črte. Ta malce rustikalni videz je sveža različica, nov obraz prečiščenih linij, ki v pohištveni industriji vztrajajo že vrsto let.

b. Poživljajoči

Minimalistično oblikovana oprema je še naprej v družbi izrazitih, živahnih, strupenih barv, kot so močeradovo rumena, vinsko rdeča, zelena v odtenku strupenjače mambe in modra, kot je koža žabe azurne podrevnice. Najbolj drzni se odločajo za barvni kolaž opisanega.

c. Romantični

Morda se sliši otročje, a dejansko se je priljubljen motiv samorogov zasidral tudi v modnih smernicah sodobnih kuhinj. Kaže se v bleščeči belini, kombinirani z dojenčkasto pastelno roza in modro barvo, zlatimi detajli in bleščicami, primešanimi v barvo za stene.

d. Bakreni

Še tako dolgočasno oblikovana ali pusto pobarvana oprema postane nekaj posebnega z dodatkom sijočih kovin, kot so zlato, srebro in baker. Kovinski videz imajo ročaji, pipe, svetilke ter celo vtičnice in ploščice, pogosto ujete v domiselne mozaike.

e. Naravni

Vse glasnejše težnje po vračanju k naravi se kažejo v tradicionalnem podeželskem slogu in nežno zelenem obarvanem lesu. Barva ni pološčena, enotna, temveč z dodanimi odtenki sive in rjave kuhinji daje videz starinskosti oziroma žlahtne obrabljenosti in patine.

f. Nostalgični

Hipijevska sedemdeseta leta preteklega stoletja so se že večkrat vrnila v modo oziroma nikoli niso zares odšla. Kažejo se v t. i. boho opremi iz naravnega lesa od peščene do zemeljsko rjave barve, v cvetličnih vzorcih na ploščicah in pisanih preprogah z etno vzorci.

g. Družabni

V velikih kuhinjah so že vrsto let t. i. otoki, samostojne enote, na katerih pripravljamo hrano. Uveljavljena sta dva otoka, tako da je eden vpet v drugega, namenjen obedovanju, torej je tudi nekakšna jedilnica. Posamezna enota je ponavadi hkrati kredenca.


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!