Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Mini kuhinja

Kuhinje

Datum objave: 21.08.18

Kako se najenostavneje lotiti prenove mini kuhinje?

Mini kuhinje so lahko prav tako čudovite in praktične kot velike in odpre kuhinje, vendar je res, da moramo biti pri načrtovanju mini kuhinje pozorni na dober izkoristek prostora, včasih pa je potrebne nekaj več inovativnosti in praktičnih idej za majhne kuhinje. Pri mini kuhinjah moramo biti pozorni na res optimalen izkoristek prostora, saj bomo le-tako lahko pospravili vso kuhinjsko opremo, ki jo za delo v kuhinji potrebujemo. Prostor lahko najbolje izkoristimo z vgradnimi kuhinjskimi omarami, kjer pustimo prostor za kuhinjske aparate, preostali prostor pa moramo dobro organizirati, da bomo lahko v kuhinjske elemente spravili vso posodo in druge kuhinjske pripomočke, ki jih naša kuhinja premore. Za shranjevanje hrane se priporoča namestitev t.i. ”izvlečnih shramb”. Gre za vrsto predalov oz. polic, skritih v omari, ki se pripeljejo iz omare, mi pa lahko tako enostavno dostopamo do hranil, ki jih v tistem trenutku potrebujemo, po koncu kuhanja pa lahko vse enostavno pospravimo nazaj.

Mini kuhinja

V primeru mini kuhinje je izjemno pomembno tudi, da kuhinja deluje pospravljeno, saj bo tako delovala nekoliko bolj prostorna. Zato moramo že pri načrtovanju kuhinje dobro razmisliti, kam bomo vse stvari pospravili. Pri tem nam lahko pomagajo različni organizatorji pribora, krožnikov in drugih predmetov v kuhinji.

Pri načrtovanju mini kuhinje se raje odločajmo za svetlejše barve

Pri načrtovanju kuhinje pa ne smemo pozabiti na pomembnost barv, ki se izrazijo sploh v mini kuhinjah. Ker so le-te manjše, se je bilje odločati za svetlejše barve, ki prostor nekoliko optično odprejo in ga naredijo večjega. Pri tem pa ne smemo pozabiti na možnosti kombinacij različnih barv v kuhinji in lesa ali kamna, ki je dan danes še posebej moderen, kuhinja pa deluje prefinjeno in estetsko. Še posebej zaželen je kamnit pult, ki je odporen na udarce in madeže ter se lahko tako pohvali z dolgo življenjsko dobo.

Kuhinjska oprema

Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!