Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Pohištvo po meri

Kuhinje
Spalnice
Vgradne omare
Pohištvo za ves dom

Datum objave: 14.01.19

Ko se lotimo opremljanja stanovanja, je ena izmed prvih stvari, ki jo moramo v stanovanje namestiti seveda pohištvo. Različni ponudniki pohištva nam dan danes ponujajo pravzaprav neomejeno možnosti, med katerimi lahko izbiramo. Vendar se velikokrat zgodi, da kosi pohištva enostavno ne spadajo v prostor, ki smo ga določenemu pohištvu namenili ter nam tako ne preostane drugega, kot da se odločimo za namestitev pohištva po meri, ki se lahko pohvali z veliko različnimi prednostmi.

Pohištvo po meri

Pohištvo po meri je dan danes vse bolj uporabljano, saj se vse več ljudi zaveda, da je izkoristek prostora tisto, kar je v stanovanju zares pomembno, poleg tega pa lahko s pohištvom po meri dosežemo to, da prostor izgleda natanko tako, kot smo si ga zamislili. Pri naročilu pohištva lahko izbiramo med različnimi materiali in barvami in tako poskrbimo, da bo pohištvo zares sovpadalo s prostorom, poleg tega pa lahko natančno določimo tudi obliko posameznega kosa pohištva.

Moderne kuhinje, izdelane po meri, ponujajo odličen izkoristek prostora

Čeprav se morda na prvi pogled to ne vidi, je največ pohištva, izdelanega po meri, nameščenega prav v kuhinjah, saj kuhinja predstavlja najbolj specifični del stanovanja, v katerem je potrebno prostor pametno izkoristiti. Kuhinje, ki jih izdelujemo po meri, so izdelane točno po željah kupca. Kupec lahko izbira med različnimi materiali in barvami, ki so v kuhinji uporabljeni, poleg tega pa se lahko v popolnosti prilagodimo tudi v sami postavitvi pohištva. Nikakor ne gre zanemariti prostora, ki ga lahko z izdelavo pohištva po meri v kuhinji pridobimo. V modernih kuhinjah se vse pogosteje nameščajo t.i. kuhinjski otoki, ki poleg obilice delovne površine ponujajo še veliko prostora, primernega za shranjevanje posode in živil. Poleg kuhinjskih otokov veliko prostora za shranjevanje živil ponujajo tudi t.i. izvlečne shrambe. Gre v bistvu za predale, ki jih lahko v celoti pripeljemo iz omare, vsebina predalov pa je tako enostavno dostopna. Izbiramo lahko tudi globino predalov, tako da lahko izberemo globoke predale za večje izdelke ter plitke za shranjevanje na primer začimb.

Kuhinje pa niso edini prostor v stanovanju, kjer se odločamo za namestitev pohištva po meri, saj lahko tega uporabimo pravzaprav povsod. Pogosto se pohištvo po meri uporablja tudi v spalnicah, otroških sobah, kabinetih, pa tudi v predsobah in celo v kopalnicah.

Vgradna omara ponuja veliko prostora in je estetsko dovršena

Zelo pogosta pa je tudi odločitev za namestitev vgradne omare, ki se skoraj vedno izdela po meri, saj je prostor navadno tako specifičen, da mu prej pripravljene omare enostavno ne ustrezajo. Vgradne omare so eden od tistih kosov pohištva, ki zagotavljajo obilico prostora, poleg tega pa so tudi izjemno lične, saj jih lahko poljubno oblikujemo. Nekateri ljudje se odločijo za omare, ki delujejo kot zid, spet drugi na vrata namestijo ogledalo, ali pa se odločijo za vrata v barvi ali pa v lesu. Kakorkoli že – tudi vgradno omaro lahko popolnoma prilagodimo željam stranke. Pri naročilu vgradne omare velja biti posebej pozoren na način odpiranja vrat. Izbiramo lahko med sistemom drsečih vrat in med sistemom klasičnega odpiranja vrat. Vsak sistem ima seveda svoje prednosti in slabosti. Če se odločimo za klasični sistem odpiranja vrat bomo lahko odprli oba dela omare naenkrat, vendar bomo z vrati zelo posegli v prostor. Če pa se odločimo za drseča vrata, bomo lahko odprli le polovico omare naenkrat, saj bomo z drugim krilom zaprli vrata. Seveda pa moramo pri naročilu vgradne omare misliti tudi na razporeditev prostora v omari. Izbiramo lahko med različnimi vrstami polic in predalov, poleg tega pa je dobro, da izberemo še prostor, kamor bomo lahko obesili daljša oblačila, kot so na primer plašči ali obleke. Na zgornje police, ki so navadno nekoliko težje dostopne, lahko pospravimo stvari, ki jih vsak dan ne potrebujemo, niže pa pospravimo stvari, ki so redno v uporabi.

Pohištvo po meri

Moderno pohištvo ravnih in ostrih linij ter čistih ploskev

Pri naročilu pohištva po meri je dobro, da lahko naročimo izjemno moderno pohištvo ali pa se odločimo za nekoliko bolj klasično pohištvo, saj so nam na voljo pravzaprav vse možnosti. Pohištvo je mogoče prilagoditi tako glede na material, kot tudi glede barv, ki so v prostoru, posledično pa lahko ustvarimo pohištvo, ki se prostoru popolnoma poda. Moderno pohištvo se lahko dan danes pohvali z ravnimi in ostrimi linijami, ki v prostor vnašajo red in določeno mero minimalizma. Poleg tega velja izpostaviti tudi to, da je moderno pohištvo zelo praktično, saj je notranjost razdeljena na manjše sekcije v katere lahko shranimo različne drobnarije, ki so nam nato tudi hitro in enostavno dostopne.

Še posebej popularni kosi pohištva podjetja Alples so kosi iz kolekcij Globus, Center in Planet. Pohištvo lahko prilagodimo meram stanovanja ter tako poskrbimo, da bo prostor odlično izkoriščen, stanovanje pa bo opremljeno moderno in estetsko.


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!