Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Ideje za opremo stanovanja ali hiše

Pohištvo za ves dom
Kuhinje
Dnevne sobe
Spalnice

Datum objave: 13.02.18

Ena pomembnejših stvari, ki odločajo o tem, kako se bomo v svojem novem domovanju počutili, je razporeditev in notranja oprema prostorov. Zaradi tega vam bomo v sledečem prispevku predstavili osnovne in preproste ideje za opremo stanovanja ali hiše.

Osrednji prostor – začetna postaja vsakega opremljanja

Z notranjim opremljanjem največkrat pričnemo kar v osrednjem prostoru oz. dnevni sobi. Strokovnjaka poudarjata, da klasične dnevne sobe, kot smo jo bili v preteklosti vajeni, že davno ni več. Danes se namreč pojavlja težnja k medsebojni povezanosti vseh prostorov, ki na ta način tvorijo celoto. Trenutno je opaziti t. i. trend kontrastov, kar pomeni, da lahko na primer kombiniramo vidni beton z lesom ali pa minimalizem z baročnimi detajli. Pri opremljanju tako dnevne sobe kot tudi ostalih prostorov, pa moramo paziti na zagotavljanje zadostne količine naravne svetlobe, ki je še kako pomembna za prijetno bivanje. S pomočjo moderne tehnologije imamo lahko v stenah večje odprtine, vendar strokovnjaka opažata, da imajo ljudje še vedno zadržke pred velikimi steklenimi površinami. Svetloba je pomemben dejavnik tudi pri postavitvi televizijskega sprejemnika. Ta mora biti postavljen tako, da svetloba, ki prihaja iz oken, ne moti slike na ekranu. To pa lahko denimo dosežemo tudi s primernim senčenjem. Poleg smo prepričani, da televizija vsekakor ne spada v spalnico, kot je danes priljubljeno, temveč v bivalne prostore. Velikost zaslona narekuje tudi oddaljenost televizijskega sprejemnika od naših oči. Večji kot je torej zaslon, dlje mora biti postavljen na primer kavč oziroma zofa, iz katere ga bomo gledali. Kje v določenem prostoru pa bo sama televizija postavljena, je pravzaprav popolnoma poljubno. Z razvojem tehnologije so postali naši sprejemniki namreč nadvse tanki in lahki, kar omogoča postavitev na skorajda katerokoli steno v stanovanju. Lahko ga denimo postavimo v omaro z drsnimi vrati in jo uporabljamo le po potrebi, lahko pa ga razstavimo na prazni beli steni in ga kot sinonim za oblikovalski ter tehnološki dosežek osvetlimo z led diodami.

V dnevno sobo ali kateri drugi prostor v stanovanju oziroma hiši lahko postavimo tudi kamin, ki predstavlja tako funkcionalni kot tudi dekorativni element v določeni sobi. Pri tem je pomembno vedeti, da je zelo pomembna tudi okolica kamina in način, na katerega se vključuje v ostalo opremo – ob njem lahko ležimo, ga gledamo, se ob njem grejemo, lahko pa je tudi povezovalni element med prostori in se skozenj celo vidi.

Tudi drugi prostori pripomorejo k boljši celoti

Kuhinja in jedilnica sta zelo pomembni za vsako gospodinjstvo. Kot pravita strokovnjaka, ima vsak posameznik svoje kuhinjske navade, čemur moramo prilagoditi tudi razporeditev posameznih elementov. Da bi pri dejavnostih v kuhinji porabili čim manj energije, pa je priporočljivo uporabljati aparate razreda A+++, ki so energijsko najbolj varčni. V kopalnici preživimo kar nekaj časa, zato jo aktivno vključimo v celoto naših prostorov. Predlagamo: »Kopalnica lahko postane del spalnice in je fizično ločena le s stekleno steno, medtem ko lahko WC lociramo na drugo, nevidno lokacijo, in tako ločimo dva popolnoma nasprotna dela kopalnice – umazanega in čistega.«

Tudi postavitev in oprema spalnice je stvar želja in okusov. Najprimernejša je sicer postavitev spalnice na vzhodno stran neba, saj, kot pravimo, »ni nič lepšega kot zbuditi se s sončnim vzhodom. Ležišče si vsak posameznik izbere glede na spalne navade«.

Marsikdo potrebuje v svojem stanovanju ali hiši tudi delovni kotiček oziroma kabinet, v katerem lahko ureja stvari za službo, šolo in ostale obveznosti. Predlagamo, da v primeru, da nimamo prostorske stiske, postavimo računalnik v posebno sobo oziroma kabinet.


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!