Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Kako brez stresa in cenovno ugodno opremiti dom? Poiščite vse na enem mestu!

Drugo

Datum objave: 23.12.21

Selitev v nov dom je mejnik v življenju – vznemirljiv, vendar tudi stresen.

Dnevna soba Prizma v rjavih tonih

Nov dom po navadi pomeni novo lokacijo, svež začetek in kar je najbolj pomembno – tudi opremiti ga je največkrat treba na novo. Ob tem pa ni treba biti jasnoviden, da ugotovite, kako je nakup pohištva za vsak prostor posebej prava avantura, ki lahko vključuje kopico mojstrov, trgovin in posrednikov, od katerih se le redki držijo dogovorjenih rokov in cen. Vam je tega res treba?

Nikakor ne! Zato se opreme doma lotite pragmatično in če je le mogoče poiščite vse na enem mestu, od arhitekturnega svetovanja, meritev, izrisov in izdelave pohištva, ki se ga po potrebi lahko prilagodi točno po meri vaše nepremičnine.

  1. Vzemite si čas za razmislek

Nepremičnine človek ne opremlja vsak dan, ampak morda le nekajkrat v življenju. Zato si je treba vzeti čas za razmislek o tem, kaj sploh želite, kakšen slog vam je všeč in kakšne rdeče niti se boste držali. Razmislite tudi o tem, ali je kar vsako pohištvo, ki ga je na tržišču veliko, res dovolj dobro in kvalitetno. Izkušnje namreč kažejo, da ni tako in da nizkocenovni kosi dostikrat vodijo v razočaranje. Oprema naj bo raje funkcionalna, trajna in estetska, saj se boste le tako v objemu doma počutili dobro.

  1. Kako veliko nepremičnino imate?

Pri izbiri opreme igra pomembno vlogo velikost vašega doma. Se sprašujete zakaj? Odgovor je enostaven, saj je veliko lažje opremiti veliko hišo kot majhno stanovanje. V večjih domovanjih so možnosti za notranje opremljanje večje, saj je prostora več in ni potrebno paziti na izkoristek vsakega centimetra. Medtem ko je v manjših stanovanjih zgodba popolnoma drugačna. Veliko več truda je namreč potrebno vložiti v preudarjanje, preračunavanje in preizkušanje različnih možnosti, da je na koncu notranje opremljanje stanovanja zadovoljivo ter da je domovanje uporabno in lepo na pogled.

  1. Poiščite ponudnika s celovito izvedbo opreme

V obeh primerih boste največ živcev in denarja gotovo prihranili s tem, da poiščete nekoga, ki ponuja vse na enem mestu. Ekipo izkušenih strokovnjakov, arhitektov in ki ima zmogljivost lastne proizvodnje pohištva. Taka ekipa vam bo ponudila svetovanje, naredila za vas načrt opreme, izdelala pohištvo, ki ga potrebujete, ter vam ga tudi dostavila in zmontirala. To je tudi cenovno najbolj ugodna rešitev, saj deluje po principu »kupi več, plačaj manj«: več kot naročite pri enem ponudniku, bolj ugodne cene vam lahko ponudi in s tem so tudi vaši prihranki večji.

Ko stanovanje postane dom

Eden takšnih ponudnikov pri naš je podjetje Alples iz Železnikov z linijami pohištva za ves dom. Doslej so prevzeli notranje opremljanje že v mnogih individualnih domovih, kot pri ureditvi hotelskih in apartmajskih sob, študentskih domov ter poslovnih, industrijskih in športnih prostorih ter delo vedno opravili z odliko. Uredijo vam lahko dom od pritličja do mansarde, še posebej pa so specialisti za otroške in mladinske sobe, spalnice, dnevne sobe, kuhinje in jedilnice, pa tudi predsobe.

Tule je nekaj njihovih koristnih nasvetov, ki se jih velja držati pri opremljanju posameznega prostora in katerim sledijo tudi sami:

Vrhunska kuhinja je lahko cenovno ugodnaKuhinja je prostor, kjer se družina srečuje in preživlja prosti čas. Kadar je na voljo dovolj kvadratnih metrov, je tipska kuhinja kot nalašč, za majhne prostore pa se priporoča kuhinja po meri, katere cena ni bistveno višja od tipskih kuhinj, če le vračunate njeno funkcionalnost in izkoriščenost vsakega prostega centimetra. »Prepričani smo, da vas bo v primeru, da se odločite za izdelavo Alplesove kuhinje po meri, cena presenetila, tako kot vas bo navdušil maksimalen izkoristek prostora ter njegova uporabnost,« pravijo.

Otroške sobe in mladinske sobe Magnet

Ureditev otroške in mladinske sobe: Ureditev mladinske sobeje pogosto težavna, ker mladostniki in starši velikokrat ne pridete skupaj s svojimi idejami. Zato vam Alplesovi strokovnjaki priporočajo, » da glavne zamisli ureditve mladinske sobe prepustite otrokom, saj se morajo v svojem najljubšem prostoru dobro počutiti, vi pa jih iz ozadja in na diplomatski način usmerite, da bo ureditev mladinske sobe tudi praktična.« Njihovi otroški pohištveni programi se nadgrajujejo, zato lahko kasneje kaj spremenite in dokupite posamezne kose ter iz priljubljene otroške, uredite mladinsko sobo, ki bo navdušila in zadovoljila tudi mladostnika.

VGRADNE OMARE

Usklajeni predsoba in dnevna soba: Tudi omare za dnevno sobo morajo služiti svojemu namenu, biti morajo kakovostne in trajne ter med seboj usklajene. »V naši ponudbi lahko izbirate omare za dnevno sobo in predsobo istočasno, kar pomeni, da boste lahko prostora med seboj lepo kombinirali, prihranili pa boste tudi s časom, saj vam ne bo treba pohištva iskati na različnih lokacijah. Prav tako bo stanovanje izgledalo kot celota, stilsko bo urejeno in estetsko dovršeno,« pravijo v Alplesu in dodajajo, da se pri opremi teh dveh prostorov ravnajte po pravilu »manj je več«, saj pohištvo ne sme do zadnjega kotička zapolnjevati prostora in vas utesnjevati. Počutje v takšnih domovanjih ni prijetno, deluje temačno in celo depresivno. Omare za dnevno sobo dopolnite s policami in odprtimi regali. Tudi vaša predsoba bo zračna in prijetnejša, če jo boste zapolnili z visečimi elementi.

Spalnica: Alplesovi programi spalnic so moderni in hkrati brezčasni, zato boste tudi ta prostor lahko mimogrede opremili z njihovim pohištvom, ki je na voljo v različnih stilih. Udobna postelja, ki omogoča dober spanec, ima lahko oblazinjeno končnico, spodaj pa prostor za shranjevanje posteljnine. Potrebujete le še nočno omarico in funkcionalno omaro, ki ima lahko klasična ali drsna vrata in ki je po želji lahko narejena po meri, pa bo spalnica popolna.

V Alplesovi ponudbi vsekakor najdete vse za notranje opremljanje stanovanja: od strokovnih nasvetov, izmer in izrisa do najrazličnejšega tudi po meri izdelanega pohištva za ureditev mladinske sobe, predsobe, dnevne sobe, kabineta, spalnice in kuhinje. Vse pohištvene programe je mogoče med seboj lepo kombinirati in tako na enostaven način iz praznega stanovanja ustvariti sanjski dom.