Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Kako do klasične kuhinje vaših sanj?

Kuhinje

Datum objave: 07.06.20

Vpogled v kuhinjo človeka vam lahko pove veliko o njegovi osebnosti: minimalistična kuhinja recimo odraža racionalen in praktično orientiran um, rustikalna odraža naklonjenost preteklosti, spet moderna privrženost drugačnemu, sterilnemu, funkcionalnemu. Kuhinje so središče našega družinskega in družabnega življenja, kjer pripravimo marsikatero toplo družinsko kosilo, slastno pogostitev za goste ali pa vabljive prigrizke za sebe.

Lahko bi celo rekli, da so kuhinje srce vsakega doma, zato velja, da jih skrbno načrtujemo in ne prehitevamo z opremljanjem. Kuhinja mora biti premišljeno oblikovana in kakovostno izdelana, predvsem pa se morate v njej dobro počutiti. Zato velja posebno pozornost nameniti izbiri materialov, barv in oblik elementov, saj le-ti močno vplivajo na vaše počutje. In če sanjate o prijetnem svetlem kotičku in leseni lepoti, so za vas prave klasične kuhinje.

Toplo srce vsakega doma

Klasične kuhinje odlikuje brezčasna eleganca, ki s svojo naravno toplino v človeku vzbudi občutek domačnosti. Najpogosteje so klasične kuhinje iz lesa, kombiniranega z različnimi barvnimi površinami, ki dajo prostoru unikaten pečat in naredijo vašo kuhinjo zares vašo.

Kuhinjska oprema vključuje vse elemente prisotne v modernih kuhinjah – štedilnik, hladilnik, pomivalno korito in pomivalni stroj, mikrovalovno pečico ter druge gospodinjske aparate po želji. Ena izmed glavnih razlik med modernimi in klasičnimi kuhinjami je izbira materialov in barv. Barve v klasičnih kuhinjah so običajno bolj umirjene in svetlejše – tako za kuhinjske pulte, omarice in druge kuhinjske elemente kot tudi za stene prostora. Nevtralne in svetle barve bodo kuhinjo naredile večjo in bolj odprto, lakirane barvne površine pa ji bodo dale sodobnejši videz.

Ena najbolj priljubljenih oblik klasičnih kuhinj je postavitev v L oziroma t. i. kotne kuhinje. Klasične kuhinje pogosto vključujejo tudi ravne linije v kombinaciji s funkcionalnimi in ergonomsko oblikovanimi elementi, ki so preprosti za čiščenje in vzdrževanje. Osnovne elemente lahko dopolnite z množico posebnih elementov, kot so zaključni elementi, odprti regali, police, mize in razni dodatki za shranjevanje pribora.

Kako začeti?

Načrtovanje klasične kuhinje navadno pričnemo s postavitvijo kuhinjskega trikotnika – hladilnik, štedilnik s pečico in pomivalno korito. Vsi trije elementi morajo biti postavljeni na ravno pravšnji razdalji, da zagotovijo dovolj delovnega in odlagalnega prostora, ne da bi se pri tem zmanjšala njihova efektivnost. Ob načrtovanju kuhinje je potrebno zagotoviti dovolj prostora za shranjevanje živil in posode, zato velja biti pozoren na izvlečne shrambe, ki zagotavljajo dodaten prostor za shranjevanje in enostavno dostopnost do shranjenih živil. Pri tem ne smete pozabiti na razdalje med posameznimi elementi ter prostor, ki vam preostane. Če je v kuhinji dovolj prostora, si lahko omislite otok, ki vam prinese dodatne delovne in odlagalne površine; v nasprotnem primeru lahko podobno nalogo odlično opravi polotok.

Piko na i vaši novi kuhinji dodajo poličke za začimbe in steklene vitrine, kamor lahko shranjujete ljubke posodice, krožnike in kozarce ter tako popestrite celoten videz sobe. Velikokrat so prav različni dodatki tisti, ki pričarajo posebno vzdušje glede na vrsto okrasja. Rože v prostor vnesejo dotik narave, miline in mehkobe, košarica sadja svežino in razgibanost, medtem ko lahko slike dodatno okrepijo obstoječi slog ali pa delujejo kot protiutež.

Ideje za podeželsko kuhinjo Laguna

Naj vaša ideja zaživi na papirju

Izdelava kuhinje je proces, ki zahteva skrbno načrtovanje, zato je priporočljivo, da si pri načrtovanju vzamete čas in razmislite, kaj si zares želite. Sprehodite se po trgovinah s pohištvom, vzemite v roke revije o načrtovanju doma, pobrskajte malo po spletu in bodite pozorni na kombinacije, ki so vam všeč.

Ideje za kuhinje je dobro testirati tudi na papirju. Z Alplesovim programom Gaston lahko izris kuhinje naredite kar na domačem računalniku, saj vam program omogoča postavitev (tloris in naris) in 3D izris elementov vseh programov Alplesovega pohištva. Tako lahko preprosto preizkusite različne kombinacije oblik, barve kuhinj, opremo, kuhinjske elemente, pa tudi pohištvo, kot so jedilne mize in stoli za kuhinjo. Na koncu lahko naredite še popis uporabljenih elementov in okviren izračun cene.


Še več kuhinj Alples si lahko ogledate na naši spletni strani www.alples.si ali v našem  katalogu, ki si ga lahko naročite kar na dom.

Prednosti naših kuhinj si oglejte➡️ tukaj.

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali jih obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples. In ne pozabite, na trenutne ugodnosti!!

Za dodatna vprašanja pa nas lahko tudi pokličeš na 04-51-18-304/306/307 ali pišeš na alples@alples.si.

Poglejte si ugodnosti pri nakupu  ➡️ https://bit.ly/2wFhPuW

In cenovne primere ➡️ https://bit.ly/32xWbaG

Svetla kuhinja Laguna cenik