Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

KLASIČNE KUHINJE

Kuhinje

Datum objave: 27.04.18

Načrtovanje klasične kuhinje navadno pričnemo s postavitvijo kuhinjskega trikotnika

Klasične kuhinje so navadno izdelane iz lesa in zagotavljajo večno eleganco. Tudi pri načrtovanju le-te je v prvi vrsti najpomembnejša razporeditev kuhinjskih elementov in gospodinjskih aparatov v kuhinji. V klasični kuhinji moramo vzpostaviti kuhinjski triangel, ki sestoji iz hladilnika, štedilnika, kamor spada tudi pečica in pomivalnim koritom. Vsi trije elementi morajo biti nameščeni na ravno pravšnji razdalji, da je med njimi dovolj delovnega in odlagalnega prostora, vendar ne predaleč narazen, da še vedno omogočajo efektivno delo.
Kuhinjska oprema je pravzaprav enaka modernim kuhinjam – štedilnik, hladilnik, pomivalno korito in pomivalni stroj, mikrovalovna pečica ter drugi gospodinjski aparati po želji, elementi klasičnih kuhinj pa so navadno v lesenih tonih, pa tudi barve kuhinjskih pultov so umirjene in navadno svetlejše. Tudi barve sten v klasični kuhinji so navadno svetlejše. V primeru klasičnih kuhinj ni nujno potrebno, da prav vse kuhinjske pripomočke postavimo za vrata elementov. Lahko si na primer umislimo poličko, na kateri postavimo začimbe, ki jih shranjujemo v ljubkih posodicah, kuhinjo pa lahko popestrimo tudi z različnimi okrasi, kot sta na primer čudovita ročno izdelana solnica in poprnica ali pa lesena skleda za sadje.

KUHINJA URBANA 03B

Ob načrtovanju kuhinje je potrebno zagotoviti dovolj prostora za shranjevanje živil in posode

Posamezni elementi kuhinje morajo biti tudi v klasični kuhinji skrbno načrtovani in zagotavljati dovolj prostora za to, da vanje spravimo posodo in živila. Pri načrtovanju elementov velja biti pozoren na izvlečne shrambe, ki zagotavljajo obilico prostora za shranjevanje živil ob tem pa so živila enostavno dostopna, saj ogromen predalnik pripeljem iz omare. Tudi v primeru klasične kuhinje si lahko omislimo otok, ki bo zagotovil obilico prostora in delovne površine. Če prostora za otok v kuhinji ni se lahko odločimo za namestitev polotoka ali pa kuhinje v L oz. kotne kuhinje, ki je v sklopu klasičnih kuhinj tudi izjemno popularna oblika.


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!