Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Ko otroška soba postane otrokov lasten planet

Otroške in mladinske sobe

Datum objave: 17.05.20

V otroški sobi otrok ne le spi, se igra in uči, temveč je to tudi prostor za vse otroške ustvarjalne ideje in skrivnosti, prostor za družbo s sorojenci, prijatelji in dobro knjigo, prostor za crkljanje in večerne pogovore s starši, ter prostor, kamor se otrok zateče, ko želi biti sam.

V resnici je to njegov otroški planet, na/v katerem se vsak dan dogajajo najbolj zanimive in najbolj pomembne reči na svetu. Pa naj bo to gradnja stolpa iz kock ali kraljevska čajanka s plišastimi igračami oz. živalskimi princesami in princi.

Zato je pomembno, da se otrok v otroški sobi počuti prijetno in varno. Toda, kako le v eno sobo spraviti cel otroški planet?

 

Premišljene ideje za vse potrebe

Za to, da otroku ustvarite njegov lasten planet, ne potrebujete veliko denarja, temveč predvsem premišljene ideje, ki bodo upoštevale vse otrokove potrebe, ki jim dobro opremljena otroška soba mora zadostiti. Seveda ne pozabite tudi na otrokove želje ter pri izbiri barv in dodatkov upoštevajte tudi otrokovo mnenje, saj je konec koncev to vendarle njegov planet.

Za to, da bo na koncu volk sit (zadovoljen otrok) in ovca vendarle cela (zadovoljni starši), smo v podjetju Alples pripravili posebno linijo otroških sob Planet, s katerimi napačna izbira v resnici sploh ni možna. Velika širina programa namreč omogoča izbiro elementov, ki so primerni tako za sobo dojenčka in malčka kot šolarja in mladostnika:

 

  • Nizke garderobne omare, da lahko oblačila dosežejo in pospravijo tudi malčki. Primerne so tudi za otroške sobe večjih otrok v mansardnem stanovanju – planetu na vrhu vesolja.

 

  • Predalniki in dodatno ležišče na kolesih, ki jih lahko po potrebi preprosto in brez poškodb tal prestavljate po otroški sobi. Pripeljite jih, kamor želite! Tudi na drug konec planeta.

 

  • Šotori in zavese na pogradu – za vse otroke, ki radi ustvarjajo in se igrajo v svojem svetu, skriti pred odraslimi. Ko je potreba po lastnem planetu zares velika!

 

  • Zaobljeni robovi in gumijasti ročaji, ki otroško sobo spremenijo v zares varen otroški planet. Nič več strahu pred ostrimi robovi in ročaji, ki so pogosto krivi tudi za strgana oblačila.

 

  • Možnost dvižne postelje, pod katero je prostor za shranjevanje posteljnine, garderobe in igrač. Dvižni mehanizem omogoča ročni dvig dna postelje in vzmetnice tudi nekoliko večjemu otroku. Konec izgovorov za neurejeno posteljo! Tudi na tem planetu.

 

  • Mehanizem, ki omogoča lahkotno in neslišno odpiranje vrat visečih elementov – brez nepotrebnega napora in hrupa. Tudi, ko je otrok jezen in bi vas najraje teleportiral na drug planet.

 

  • Držala za kable in zaključni elementi za mladostnike, ki so že opremljeni s sodobno tehnologijo. Tudi tisto z drugega planeta. Tako zares ne bo več zmede in vozlanja. Vsaj v otroški sobi ne, če se že dogaja v mladostniških in starševskih glavah.

 

Avtor: Helena Primic, Ringaraja.net


Da bo planet vašega otroka zares po njegovi (in vaši) meri, izkoristite priložnost gratis svetovanja. Strokovnjaki za planete vseh osončij in galaksij vam bodo brezplačno naredili tudi 3D izris.

To pa še ni konec ugodnosti! Izkoristite Alplesovo posebno akcijo, v okviru katere lahko uveljavljate popust na vse otroške sobe Planet. Več o akciji najdete tukaj!

 

Več idej za otroške sobe Alples Planet si oglejte v galeriji zgoraj, še več pa v katalogu Planet tukaj. Katalog si lahko tudi naročite, da ga boste lahko doma v miru prebirali na kavču in sicer na tej povezavi!

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples. Za začetek pa prebrskajte našo spletno stran tukaj. In ne pozabite na izjemni popust tukaj!