Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Kuhinja podjetja Alples je čudovita že na pogled

Kuhinje

Datum objave: 25.10.19

Ko smo se odločili za nakup nove kuhinje, smo sicer imeli izdelano določeno vizijo, kako bi si želeli, da kuhinja izgleda, vendar so nam v podjetju Alples strokovnjaki s tega področja odlično svetovali in nam pomagali z dodatnimi idejami, kako našo kuhinjo opremiti, da bo kar se da uporabna ter seveda popolnoma estetsko dodelana. Tako smo skozi nekaj obiskov poslovalnice podjetja Alples in skozi izris kuhinje, prišli do končnega rezultata, ki nas je že v času izrisa, še bolj pa po montaži kuhinje, popolnoma navdušil in nas navdušuje vsak dan, tako med uporabo kuhinje, kot tudi samo ob pogledu nanjo. S preprostimi a učinkovitimi rešitvami, so strokovnjaki podjetja Alples poskrbeli, da je kuhinja zares organizirana, kuha v njej pa tako poteka nemoteno in tekoče, kuhinja je moderna in prostorna, mi pa jo naravnost obožujemo.

Kuhinja je kljub neugodnim zahtevam prostora dovolj velika in praktična

Že od vsega začetka smo si želeli moderne in prostorne kuhinje, zato smo se zavedali, da bomo morali prostor, ki nam je na voljo, v popolnosti izkoristiti. Ker se del naše kuhinje nahaja pod stopnicami, smo si želeli dobro izkoristiti tudi prostor pod poševnino stopnic, kar nam je uspelo doseči s tem, da smo pod stopnice namestili omarice, v katerih lahko shranjujemo tako kuhinjske pripomočke, posodo pa tudi živila, ki jih pri kuhi potrebujemo. Omarice tako ”rastejo” skupaj s tem, ko se poševnina stopnic dviguje, posledično pa je prostor zares dobro izkoriščen. Omarice so modernega izgleda, fronta je bela in gladka, v njih pa je dovolj prostora za shranjevanje najrazličnejših stvari. Ko so nam stopnice dopustile dovolj višine smo na steno pod stopnicami namestili tudi pečico. Ker je pečica zdaj dvignjena na višino, nam to omogoča nekoliko enostavnejšo kuho, predvsem zato, ker brez pripogibanja vidimo, kaj se v pečici dogaja, pa tudi jemanje vročega pladnja iz pečice je pri pečici, ki je dvignjena na višino, veliko enostavnejše in tudi varnejše. Pod pečico se nahajata dva nekoliko bolj globoka predala, v katera lahko shranimo večje lonce in ponve, pa tudi različne pekače in nasploh večjo posodo, ki navadno predstavlja težavo v kuhinji, saj je nimamo kam namestiti ali pa nam pobere veliko dragocenega prostora, ki bi ga radi namenili drugim rečem.

Poleg poševnine stopnic pa smo si v kuhinji želeli izkoristiti tudi naravno svetlobo, ki prihaja skozi okna nameščena na eni strani kuhinje. Okna poleg dobre dnevne svetlobe ponujajo tudi pogled na vrt, ki se razprostira pred hišo. Zato smo se na tem mestu odločili za standardni pult, na katerega smo namestili pomivalno korito, preostanek pulta pa s pridom uporabljamo kot delovno površino in tako tudi med delom v kuhinji opazujemo naravo zunaj.

Kuhinja v obliki črke U je izjemno praktična in ponuja veliko delovne površine

Kuhinja je oblikovana v obliki črke U, na najožjem delu pa je postavljen hladilnik. Hladilnik je velik in prostoren, kar smo si tudi želeli. Ker hladilnik ni vgraden, pač pa je nameščen kot samostojen kos pohištva, kuhinjo naredi še nekoliko modernejšo. Na nasprotni strani pomivalnega korita lahko najdemo kuhalno ploščo. Pod pomivalnim koritom se nahaja še pomivalni stroj. Ker je delovni trikotnik zelo dobro zastavljen, je delo v kuhinji enostavno in tekoče. Delovne postaje so med seboj ravno prav narazen – tako lahko delovno površino med kuho uporabimo tudi za odlaganje različnih pripomočkov, ki jih med delom v kuhinji potrebujemo in vendar ravno prav skupaj, da je vse na dosegu roke. Nad pomivalnim koritom se nahajata še dve vrsti omar. Prva vrsta omar, ki je zaprta s steklom daje občutek odprtosti. Omare so primerne za shranjevanje različne steklovine ali posode. Nad temi omarami se nahaja še ena vrsta omar z belimi frontami. Ker so te omarice nameščene nekoliko višje, je v njih priporočljivo shraniti stvari, do katerih ni potrebno dostopati vsak dan, kljub vsemu pa predstavljajo izjemno koristen prostor za shranjevanje najrazličnejših drobnarij.

Kuhinja je zelo enostavna tudi za vzdrževanje

Na začetku smo bili nekoliko zaskrbljeni, saj kuhinja za katero smo se odločili, nima ročajev, pač pa le utore nad vrati elementov in predalov. Zato smo se na začetku nekoliko bali, kako bo s čiščenjem kuhinje, vendar so bile zaradi kakovostnih materialov vse naše skrbi popolnoma odveč. Vse kar je potrebno storiti je, da kuhinjo tu in tam obrišemo z vlažno krpo. Če na vratcih elementov opazimo kak madež, si lahko pri odstranjevanju umazanije pomagamo tudi z razmaščevalcem, ki vse madeže enostavno odstrani.

Kuhinja navdušuje s kombinacijo materialov, ki se med seboj odlično dopolnjujejo

Kuhinja je izjemno kvalitetna in se lahko pohvali z dovršenim dizajnom ter izjemno praktičnimi rešitvami. S kombinacijo lesa, belega dekorja in stekla smo uspeli doseči, da kuhinja izgleda nadvse moderno in popolnoma ustreza prostoru v katerega smo jo postavili.

V primeru, da nas preseneti obisk, lahko na nasproti strani kuhalne plošče postrežemo tudi pijačo, saj je pult dovolj širok ter tako kramljamo z gosti tudi med tem, ko pripravljamo odlično večerjo ali slasten prigrizek. Ker je delovne površine zares veliko, si lahko ustvarjanje v kuhinji privošči celotna družina.

Družina Perkovič


Še več kuhinj Alples si lahko ogledate na naši spletni strani www.alples.si ali v našem  katalogu, ki si ga lahko naročite kar na dom.

Prednosti naših kuhinj si oglejte➡️ tukaj.

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali jih obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples. In ne pozabite, na trenutne ugodnosti!!

Za dodatna vprašanja pa nas lahko tudi pokličeš na 04-51-18-304/306/307 ali pišeš na alples@alples.si.

Poglejte si ugodnosti pri nakupu  ➡️ https://bit.ly/2wFhPuW

In cenovne primere ➡️ https://bit.ly/32xWbaG