Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Kuhinje po meri

Kuhinje

Datum objave: 28.03.24

Kuhinje po meri so kakovostne in elegantne

Kuhinje po meri odlikuje kakovosten in dovršen slog oblikovanja. To je prednost v primerjavi z nakupom tipske. S tem, ko se odločite za kuhinje po meri, strokovnjaki prevzamejo vse korake, vključno z načrtovanjem, merjenjem, izdelavo in vgradnjo pohištva. Postopek je oseben, zanimiv in ustvarjalen, pri čemer vam nudijo smernice in 3D-načrt, ki odraža vaše želje.

Kuhinja predstavlja jedro gospodinjstva, še posebej v manjših domovih ali v primerih, ko je povezana z dnevno sobo. Postane središče dogajanja in prinese poseben čar vašemu vsakdanu. Ne glede na izbrano pohištvo velja osnovno pravilo funkcionalnosti. Vsak detajl in naprava morata izpolnjevati merila dostopnosti in enostavnosti uporabe.

Če je vaš dom opremljen v sodobnem slogu z odprtimi prostori, lahko razmislite o odprtih omarah, še posebej, če sta kuhinja in dnevna soba povezani. Takšna zasnova omogoča svetlejše okolje in vam daje možnost igranja z različnimi detajli pohištva. Če ni dovolj prostora za veliko jedilno mizo, je odlična rešitev polotok z visokimi in nastavljivimi stoli, ki se gradi v obliki črke U ali L. Ta elegantna rešitev, ne le optimizira prostor, ampak dodaja tudi estetski element. Zaradi vseh dodatnih funkcij in izbire pa je pravzaprav bolj kot kdaj koli prej pomembno strateško načrtovanje in iskanje postavitve, ki omogoča enostavno in prijetno gibanje po prostoru.

Ali je delovni trikotnik še vedno aktualen?

Pri načrtovanju kuhinje po meri moramo poznati osnove načrtovanja. Kuhinjski delovni trikotnik je oblikovalski koncept, katerega cilj je narediti učinkovitejši in prijetnejši prostor za kuhanje. Delovni trikotnik temelji na ideji, da lahko s pravilno postavitvijo olajšate in povečate učinkovitost ter preprosto naredite čas v kuhinji prijetnejši za domačega kuharja.

Uporaba osnovnih načel delovnega trikotnika lahko pripomore k učinkovitejšemu in uspešnejšemu premikanju po zasedenem družinskem prostoru. Z dobro zasnovo boste odpravili vsakodnevne težave, kot je ta, da pogosto uporabljene stvari niso pri roki ali je do njih nerodno priti, ter povečali veselje do dela in življenja v kuhinji.

Razporeditev kuhinjski elementov mora biti predvsem praktična

Dan danes se veliko ljudi odloča za naročilo kuhinje po meri, saj so le te veliko bolj unikatne hkrati pa jih lahko prilagodimo svojim potrebam.

Delovni trikotnik je sestavljen iz treh elementov – hladilnika, kuhalne površine ter pomivalnega korita. Ta tri področja ne smejo biti postavljena predaleč narazen, saj morajo biti priročna za kuharja. Prav tako pa ne smejo biti preblizu saj mora biti omogočena nemotena uporaba le teh. Pozorni moramo biti tudi na odpiranje in zapiranje gospodinjskih aparatov, ki ne sme motiti kuharja pri delu in uživanju v svoji kuhinji. Nenazadnje velja koše za smeti postaviti neposredno pod pomivalno korito ter si tako olajšati delo z biološkimi odpadki. Navedena uporaba je splošno pravilo, natančne podrobnosti pa so odvisne od velikosti in razporeditve vašega prostora. Kljub temu mnogi današnji oblikovalci še vedno uporabljajo osnovno pravilo trikotnika kot del učinkovitega oblikovanja.

Kuhinjski elementi po meri

Ker ljudje radi uživamo v družbi, so pogoste tu želje po kuhinji s šankom. Idej za kuhinje po meri s šankom je ogromno, vendar vam, kljub temu, da je druženje izjemno prijetno, svetujemo, da se odločite za bar, ki je ločen od delovne površine in tako preprečite, da bi se delovni prostor v kuhinji po nepotrebnem zmanjševal. Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti na kuhinjske elemente, ki morajo biti praktično razporejeni in hkrati ponujati dovolj prostora za shranjevanje posode in živil. V ta namen priporočamo namestitev izvlečne shrambe, ki ponuja veliko prostora za shranjevanje živil, notranjost izvlečne shrambe pa je enostavno dostopna.

Izbira barve kuhinje je tista, ki doda prostoru piko na i

Nenazadnje pa velja nekaj pozornosti posvetiti tudi barvam kuhinje. Če bo kuhinja po meri manjše velikosti vam priporočamo, da se odločite za svetlejše barve kuhinjskih elementov pa tudi sten, saj svetle barve ustvarjajo vtis, da je prostor večji in nekoliko bolj odprt. V primeru večje kuhinje po meri, se lahko z barvami nekoliko bolj igramo in iščemo kontraste, ki prostor popestrijo in ga naredijo bolj zanimivega.

Kuhinje po naročilu so odgovor na vaše želje

Kuhinje po naročilu se povsem prilagajajo vašim potrebam. Niso le funkcionalne, ampak tudi polne domiselnih inovacij, ki bodo vaše kulinarično doživetje dvignile na novo raven.

Izvlečne omarice za shrambo, vrtiljaki, podstavki, vgrajene deske za rezanje in predali za začimbe, to so le nekateri drobci, ki jih naredijo posebne. Zakaj bi se trudili iskati stvari med kuho, ko pa vam te inovacije olajšajo delo in omogočajo hiter dostop do vsega, kar potrebujete?

Vsaka je izdelana na osebni ravni, popolnoma prilagojena vašim ustvarjalnim in praktičnim potrebam. S kombinacijo poljubnih barv in zaključnih obdelav lahko ustvarite prostor, ki odraža vaš edinstven slog. Ustvarite si prostor, kjer se združita funkcionalnost in estetika.

Pridobite svoj kulinarični raj in postanite mojster svoje kuhinje, kjer je vsak kotiček prilagojen vam. Izberite takšno po naročilu in dovolite, da se vaše sanje o popolnem kuharskem prostoru uresničijo.

 

 


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.