Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

NAVODILA ZA NEGO

Drugo

Datum objave: 09.11.22

Splošna navodila za nego

Obstaja nekaj navodil, ki jih je treba upoštevati, da bi v vaši novi kuhinji Alples dolgo časa uživali. Na kuhinjske elemente vpliva tudi način vzdrževanja in čiščenja.

Za čiščenje celotne kuhinje ponavadi zadostuje vlažna krpa z nežno milnico. Ne uporabljajte čistil na osnovi kislin ali alkohola ali na osnovi topil. Ne uporabljajte čistilnih sredstev! Pri uporabi izdelkov za nego pohištva vedno upoštevajte navodila za uporabo in odmerjanje! Vedno varčujte z vodo ali drugimi čistilnimi sredstvi. Obrišite do suhega!

Zlasti pri materialu iz masivnega lesa ne uporabljate ničesar razen vlažno krpo brez čistil, saj drugače voda prodre v konstrukcijske vezi in povzroči, da les nabrekne ali se razbarva. Zato vedno uporabljajte vlažno krpo z minimalno milnico in ne pršite neposredno na dele kuhinje! Nekateri izdelki za nego pohištva vsebujejo voske in druge sestavine, ki v primeru nepravilnega odmerjanja tvorijo plast, ki lahko sčasoma povzroči razbarvanost ali povzroči drugačno razbarvanje površine. Madeži, npr. močno obarvana živila se lahko odstranijo s posebnimi čistilnimi sredstvi in mikrovlakenskimi krpami. Raven sijaja se lahko nekoliko spreminja glede na čistilno sredstvo in stanje površine. Zato vedno očistite celotno površino kuhinje oz- delov le-te!

Fronte visokega sijaja
Čiščenje je treba opraviti samo z mehko ali vlažno krpo, v pravilnem razmerju milnice in vode. Najbolje je očistiti fronte kuhinje od leve proti desni ali od zgoraj navzdol, pri čemer se izogibajte krožnim gibom. Kovinske dele nikoli ne smete čistiti z agresivnimi sredstvi ali z čistilnimi gobami itd.

Alu stekleni deli
Steklo obrišite le z vlažno krpo. Nikoli ne pršite neposredno na stekle dele, ker obstaja tveganje za penetracijo detergenta med steklom in aluminijastim okvirjem.

 

Kovinski ročaji
Primerna čistilna sredstva in sredstva za nego lahko kupite v specializiranih trgovinah.

Čistilci na paro
Kadar uporabljate opremo za čiščenje s paro, obstaja nevarnost, da vodne pare vstopajo v lesene dele. Iz tega razloga se uporaba čistilcev na paro v kuhinji na splošno odvrača. Lesene fronte in drugi leseni deli v kuhinji se ne smejo čistiti z čistilci na paro.

Notranja klima prostorov
Tako kot se človek lahko dobro počuti samo v zdravem notranjem ozračju, tako tudi pohištvo potrebuje zdravo okolje. Posebno pomembna je pravilna vlažnost prostorov. Biti mora približno 50% relativne vlažnosti. Prekomerna vlaga vodi do otekanja lesa. Premajhna vlažnost povzroči krčenje lesa. To lahko povzroči razpoke na različnih deli kuhinje.

Ustrezno ravnanje
Materiali, potrebni za izdelavo kuhinje Alples, so predmet stalnega preverjanja kakovosti in ustrezajo mednarodnim standardom za kuhinjsko pohištvo.

Vendar je treba upoštevati nekatere točke.

  • Pazite na strokovno nameščene električne naprave.
  • Izrezi plošče morajo biti pravilno zaprti.
  • Nepravilno nameščeni reflektorji ustvarjajo nevarnost požara.
  • Poškodovani ali nepravilno nameščeni električni aparati, kot so pomivalni stroji ali štedilniki, lahko uničijo delovne površine ali sprednje stranice.
  • Plastično obdelana površina delovne plošče vzdrži temperaturo do 140 ° C. Ne pozabite pa, da ponev doseže temperaturo 400 ° C in več. Ta temperatura neizogibno vodi do uničenja plastično obdelane površine. Zato vedno uporabite podlogo za lonček, ko postavite vročo posodo na delovno površino.
  • Na vlažno delovno ploščo nikoli ne postavljajte vroče ponve.
  • Čeprav je površina delovne plošče zelo trdna in odporna, nikoli ne uporabljajte neposredno na delovno plošči ostrih nožev ali drugih ostrih predmetov.
  • Izogibajte se kopičenju vode na delovni površini in njeni okolici.

Samočistilne peči
Ker imajo nekatere peči zelo visoko temperaturo med samočiščenjem (do 500 ° C v skladu z navodili proizvajalca), je med procesom čiščenja in hlajenjem nujno potrebno odpreti vrata naprave.

Čistilec vodnega kamna 
sredstva za odpravljanje/čiščenje vodnega kamna
Pri ravnanju z odstranjevalcem vodnega kamna, kot npr. Pri kavnih avtomatih, je treba posebno pozornost posvetiti,da se čistilo v obliki praha ne posuje na dele kuhinje-nrp delovno površino etc., saj v tem primeru lahko čistilo uniči površino polic, pultov etc. Ne pozabite takoj obrisati sredstva za čiščenje vodnega kamna!

Garancija
Upoštevajte, da kakršna koli neskladnost z našimi navodili za namestitev in nego ali predpisi proizvajalca naprave razveljavijo garancijske zahtevke!


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!

Na kuhinjske elemente vpliva tudi način vzdrževanja in čiščenja