Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Opremljanje moderne predsobe

Predsobe

Datum objave: 22.05.23

Predsoba je prostor, ki nam bo nekako podala prvi stik s stanovanjem v katerega vstopamo, zato je pomembno, da nam predsoba pove, kakšno stanovanje lahko pričakujemo v nadaljevanju. Poleg tega pa mora biti presoba tudi praktična in smiselno zasnovana, da boste lahko v njene elemente pospravili vse kar si želite.  

V sodobnih hišah in stanovanjih je kvadratura predsobe navadno skopo odmerjena, v prostoru pa se navadno drenjata že dve osebi, kaj šele, če pomislimo na štiri ali veččlansko družino. Če le lahko, je zato dobro v moderni predsobi pustiti nekoliko več prostora – da bo obuvanje in oblačenje nekoliko enostavnejše. V majhni predsobi je tudi prostora za namestitev shranjevalnih površin dokaj malo. Posledično pa se hitro zgodi, da se obešalniki šibijo pod kupom oblačil, poličke so polne vseh mogočih reči in ko pridemo domov, moramo najprej preskočiti množico čevljev, ki stojijo na tleh, saj je v omari premalo prostora, da bi jih lahko pospravili.

Obvezna oprema moderne predsobe

Lahko bi rekli, da med ”obvezno opremo” moderne predsobe spada (velika) garderobna omara, v katero bomo pospravili vrhnja oblačila in čevlje. V kolikor nimamo dovolj prostora za namestitev velike omare za predsobo, se lahko odločimo za nekoliko nižjo različico, kamor bomo pospravili čevlje, vrhnja oblačila pa lahko obesimo na obešalnik, ki ga lahko pričvrstimo na steno ali pa postavimo v kot – kot stojalo.

V kolikor je prostor dovolj velik, je odlična ideja vgradna omara. Vgradna omara predstavlja čudovito rešitev, saj je v njej veliko prostora, kamor lahko poleg čevljev in vrhnjih oblačil pospravimo še veliko drugih stvari, kot so na primer športni pripomočki ali športne torbe. Ko načrtujemo vgradno omaro za predsobo se je dobro odločiti za smiselno razporejeno notranjost. Vsekakor je potrebno obdržati nekaj polic, nikakor pa ne smemo pozabiti na del z obešalno palico. Najbolj praktični so navadno predali, ki nam omogočajo, da si celotno vsebino predala kar pripeljemo iz omare in do notranjosti tako enostavno in hitro dostopamo.

Pomemben pa je tudi zunanji videz omare za predsobo, ki je odvisen predvsem od stila v katerem smo opremili celotno stanovanje. Tako se lahko odločimo za moderno vgradno omaro ali pa se odločimo za nekoliko bolj klasično varianto. V vsakem primeru pa lahko na vrata omare namestimo ogledalo, ki nam bo omogočilo še zadnji ogled pred odhodom iz stanovanja ali hiše.

Pri namestitvi vgradne omare za predsobo se moramo odločiti tudi o tem, na kakšen način se bo omara odpirala. Odpiranje je lahko klasično ali z drsnimi vrati. Vsak sistem ima svoje prednosti in slabosti, vendar se ljudje največkrat odločijo za drsna vrata, saj s klasičnimi vrati preveč posegamo v prostor. Res pa je, da v primeru drsnih vrat polovica omare zmeraj ostane zaprte.

Če je naša predsoba zares velika, pa si lahko privoščimo tudi walk-in omaro, ki ponuja največ prostora od vseh, poleg tega pa prostor deluje veliko bolj pospravljeno in zato še nekoliko večje. V tem primeru lahko tudi obešalnike in stojala za dežnike, ki navadno nekoliko kazijo prostor, namestimo znotraj omare.

Namestitev ogledala

Preden odidemo, se nas velika večina rada pogleda tudi v ogledalo, zato si je v predsobi dobro omisliti veliko ogledalo v katerega se bomo lahko pogledali pred odhodom. Če je ob vsem tem še dovolj prostora za sedež za odlaganje in lažje obuvanje, kakšno poličko za ključe in stojalo za dežnike, bo naša predsoba popolna.

Pri opremljanju predsobe pa moramo biti pozorni tudi na – na videz – nepomembne malenkosti. Ena izmed takšnih je na primer mokro vreme pozimi in jeseni. Da ob deževnih dneh iz predsobe ne bomo naredili jezera, je priporočljivo, da tik ob vhodna vrata postavimo stojalo za dežnike. Kljub stojalu pa je dobro, da na stojalo dežnike pospravimo šele, ko so suhi, jih skrbno zapremo z varnostnim paščkom, saj se v nasprotnem primeru dežniki radi zapletejo med seboj. Poleg tega je dobro preveriti tudi, da se v posodi z dežniki ne nabira voda, saj ta lahko sproži neprijetne vonjave.

Pohištvo za predsobe po meri v podjetju Alples

V podjetju Alples izdelujemo tudi predsobe po meri. Pohištvo za predsobo je izdelano iz kakovostnih in trpežnih materialov ter se lahko tako pohvali z dolgo življenjsko dobo. Ker se zavedamo, da ima vsak posameznik svoj okus, smo v podjetju pripravili različne dizajne. Tako se lahko stranke odločijo za moderno predsobo z ravnimi linijami in čistimi ploskvami ali pa se odločijo za nekoliko bolj klasično izvedbo tega prostora.

Pred naročilom vam bomo celotno predsobo izrisali in tako poskrbeli za to, da se boste lahko hitreje in enostavneje odločili. V primeru dodatnih vprašanj smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o opremi predsobe še zastavljajo.


Povezava na katalog predsob Magnet!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris predsobe Magnet.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

In ne pozabite, na trenutne akcije! Povezava: tukaj!