Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Podjetje Alples opremlja hotel Grand Plaza Ljubljana, največji hotel v Sloveniji

Opremljanje objektov

Datum objave: 07.01.23

Podjetje Alples opremlja hotel Grand Plaza Ljubljana, največji hotel v Sloveniji

Izdelava celovite opreme notranjega interierja v prestižnem hotelu Grand Plaza Ljubljana

Grand Plaza Ljubljana_Alples

Podjetje Alples opremlja hotel Grand Plaza Ljubljana v sodelovanju z oblikovalcem notranjega interierja g. Draganom  Kasikovic. Skupno sodelovanje  je privedlo do sočutnega oblikovanja pri načrtovanju in razvoju pohištva Alples, s katerim smo celovito opremili notranji interier največjega hotela v Sloveniji hotela Grand Plaza Ljubljana.

Severna vrata Ljubljane; prestižni hotel Grand Plaza Ljubljana, 5*

Podjetje Alples opremlja notranji interier hotela Grand Plaza Ljubljana
Hotel Grand Plaza Ljubljana

Investitor: Zlatarna Celje d.d.
Kvadrutara: 30.000m2.
Etažnost: 4K+P+22
Višina objekta:72.0 m (81m)
Arhitekt: Boris Podrecca, Sandi Trajkov
Leto projektiranja: 2018-2020
Leto izvedbe: 2019-2021
Lokacija; Slovenska cesta 59, 1000 Ljubljana,  Slovenija, Ljubljana

V 22 nadstropjih smo opremili 350 sob in kopalnic različnih velikosti, pri čemer smo kot glavni material uporabili melaminsko oplemenitene plošče žlahtnega kostanja, ter dodatke v imitaciji zlata in kovine. Interier smo izpopolnili s steklom in ogledali, ki so poskrbela za optično povečanje ter izboljšano pretočnost prostora. V hotelske sobe smo namestili pohištvo za spalnico, pohištvo za kopalnico, pohištvo za dnevno sobo in jedilnico, pohištvo za predsobo ter kosovno pohištvo po meri.

Standard soba

Postelje so osrednji element vsake hotelske sobe. Pri opremljanju sob smo uporabili različne velikosti postelj od enojnih do dvojnih postelj, ki so jih ob straneh dopolnile kovinske ter lesene nočne omarice. Ker dandanes malo ljudi potuje brez računalnika, je bil razvoj pohištva z ustrezno delovno površino še kako pomemben. Ergonomska pisalna miza z dodatnim prostorom za shranjevanje omogoča, da ima gost vse, kar potrebuje za delo na dosegu roke.

Bivanje v hotelski sobi goste kaj hitro opomni, da so spakirali občutno preveč oblačil. Da bi preprečili krivdo, smo v podjetju Alples d.d. zasnovali edinstvene garderobne omare za obleke z neslišnim odpiranjem in zapiranjem vrat, ki nudijo maksimalen izkoristek prostora. Glavne prednosti garderobnih omare za obleke so police, predali in obešalne palice, ki dopuščajo preprosto shranjevanje. Bivalni prostor vsake hotelske sobe zaključuje prostor za počitek s klubsko mizico in udobnim foteljem. Klubska mizica prostor popestri ter odlično služi kot odlagališče za knjige, časopise, prigrizke in pijače. Pohištvo Alples v hotelu A Tower dopolnjujejo majhni detajli, ki poskrbijo, da hotelske sobe stilsko in estetsko delujejo kot celota.

Superior soba, superior king soba

Nudimo individualne storitve in sicer razvoj in načrtovanje;
Za doseganje načrtovanih rokov, realizacijo zahtevanih hotelskih standardov in pričakovanega dizajna je nujno podrobno načrtovanje. Večdesetletne izkušnje in zajeten nabor uspešno izvedenih projektov dokazujejo naše strokovno znanje pri načrtovanju, s katerim vam zagotavljamo:

  • razvoj najboljših rešitev znotraj predvidene vrednosti projekta v smislu materialov, obdelav in tehnične izvedbe, usklajeno z naročnikovimi zahtevami in standardi;
  • pripravo vzorčne sobe, prototipnih izdelkov in materialnih vzorcev za potrjevanje s strani investitorja ali oblikovalca;
  • pripravo celotne tehnične dokumentacije, vključno s podrobnimi tlorisi posameznih tipov sob ali prostorov, pogledi in prerezi sten s postavitvijo električne napeljave;
  • izdelavo izvedbenih načrtov tudi za vse materialne komponente, kot so les, kamen, kovina, steklo in kompoziti;
  • skrbimo, da so vsi materiali in tehnična dokumentacija potrjeni s strani investitorja oziroma oblikovalca in kot taki osnova za lansiranje proizvodnje;
  • skrbimo za usklajenost terminske izvedbe proizvodnje in odprem s potrebami na objektu;
  • sproti zagotavljamo certifikate in A-teste za potrebe pridobitve uporabnega dovoljenja in pregleda s strani odgovorne hotelske franšize ter potrebne kategorizacije.

Junior suite in delux

Med projektom skrbno vodimo tako delavniško kot tehnično dokumentacijo in jo sproti usklajujemo z investitorjem, kar pripomore k pregledni sledljivosti pri pridobivanju dovoljenj.

Naši dobro pripravljeni načrti, ki so usklajeni s prvotno pripravljenimi arhitekturnimi projekti, projekti strojnih in električnih napeljav, so vodilo za pomoč in usklajevanje z vsemi izvajalci na objektu. Tako lahko vse potrebne spremembe in prilagoditve predvidimo vnaprej. Glede na dane situacije že med potekom gradbenih del pripravimo predloge potrebnih sprememb in tako brez težav dosežemo usklajenost izvedenih del s končnim oblikovanjem interierja.
Naš recept za kakovostno izvedbo se skriva v usklajenih procesih.

Poslovni apartma

Izvedbeni del projekta bo pokazal ves trud, vložen v načrtovanje, naši izkušeni sodelavci pa bodo pomagali, da nič ne bo prepuščeno naključju. V zadnji fazi sledi: proizvodnja, vzpostavitev in upravljanje začasnega skladišča na objektu, nadzor na gradbišču, logistika, v skladu s procesi na objektu, namestitev opreme.

Predsedniški apartma


Kot vodilni proizvajalec pohištva na slovenskem trgu, ki si prizadeva ohranjati najvišje standarde kakovosti. Verjamemo, da je vzdržljivo, oblikovno dovršeno in ergonomično pohištvo dragocena naložba za bivalne ter poslovne prostore. Zato smo se usmerili v reševanje individualnih potreb naročnikov. To pomeni, da je kosovno pohištvo, kot so pisalna miza, postelja, klubska mizica, miza in stoli za jedilnico ali omara za obleke, popolnoma prilagojeno arhitekturnemu objektu, meram prostora in željam naročnika.

Pri tem je treba poudariti, da nam dolgoletna tradicija, izkušenost, znanje in lasten razvoj omogočajo, da naročnikom ponudimo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Proizvodnja v podjetju Alples d.d. je tako kot pohištvo Alples, okolju prijazna ter trajnostno naravnana.

Želimo, da so naši poslovni partnerji in končne stranke na koncu projekta zadovoljni za še uspešnejše nadaljnje delo.


Povzetek;
Podjetje Alples opremlja hotel Grand Plaza Ljubljana, največji hotel v Sloveniji
Podjetje Alples d.d. v zaključni fazi opremljanja prestižnega Grand Plaza hotela v središču Ljubljane na severnem delu Slovenske ceste. Grand Plaza hotel s petimi zvezdicami, s 350 sobami v 22 nadstropjih.
Kako nam uspeva?
Izredno strokoven tim zaposlenih, ki se ne ustrašimo nobenega izziva. Vztrajnost in motiviranost sta ključ uspeha. Ne delamo razlik med velikim in manjšim poslom. Vsak je izziv po svoje.
Hvala gre vsem zaposlenim v podjetju, hvala tudi investitorju Zlatarni Celje za zaupanje.


Več si lahko ogledate tudi v članku  Alples pohištvo v 350 hotelskih sobah največjega hotela v Sloveniji Grand Plaza Ljubljana

Hotel Grand Plaza Ljubljana je petzvezdični hotel v samem središču Ljubljane. Grand Plaza ponuja povsem novo in udobno okolje v hotelu najvišje kategorije, na edinstveni lokaciji v središču Ljubljane. Moderno zasnovane in opremljene sobe Alples, apartmaji, restavracija in kongresne dvorane ponujajo novo dimenzijo vrhunskih storitev.

Mediji RTVSLO

in

na kongres-magazine