Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Pohištvo Alples v hiši Dom24h: pametni dom prihodnosti z inovativnimi pohištvenimi rešitvami

Opremljanje objektov

Datum objave: 26.04.22

Pohištvo Alples v hiši Dom24h

V Mariboru je zrasla prav posebna vzorčna stanovanjsko-poslovna hiša, imenovana Dom24h. Namenjena je uporabnikom, ki bodo v njej ne samo živeli, ampak tudi delali, da bi ti dve področji pod eno streho prepletli čim bolj elegantno in prijazno, pa so investitorji izgradnjo in opremljanje zastavili zelo premišljeno. K projektu je pristopilo kar 12 prepoznavnih slovenskih podjetij, rezultat njihovega dela pa je trajnostno naravnano, pametno, napredno in zdravo bivalno okolje. Sploh impresiven je interjer s pohištveno opremo, za katero smo poskrbeli v podjetju Alples. 

Pohištvo Alples v hiši Dom24h
Virtualni sprehod_Pohištvo Alples v hiši Dom24h

V veliki meri energetsko samozadosten montažni objekt, ki deluje na zasnovi neto nič energetske stavbe, je torej po eni strani namenjen bivanju, po drugi pa delu od doma – ker je v uporabi 24 ur dnevno, ima tudi logično ime Dom24h. Za njegov inovativen in napredni interjer za sodobnega uporabnika smo poskrbeli v podjetju Alples.

»V napredni interjer smo vključili inteligentne funkcije, s katerim je opremljen celoten objekt. Dodali smo tudi novo razvite aplikativne storitve nabave in nadzora živil, napredne ekološke in dezinfekcijske površinske obdelave pohištvenih elementov ter zaščito pred radio-frekvenčnimi elektromagnetnimi sevanji mobilnih naprav,« pripoveduje arhitektka ga. Katarina Globočnik.
Trajno oblikovano in arhitekturnimi zahtevami objekta prilagodljivo pohištvo za komplet bivanjske in poslovne prostore so v celoti razvili strokovnjaki oblikovalskega razvojnega tima v podjetju Alples.
V tem projektu pa smo pohištvo popolnoma povezali z arhitekturo stavbe in dopolnili z ustreznimi dodatnimi elementi notranje opreme slovenskih razvojno usmerjenih dobaviteljev.

Pa se sprehodimo po prostorih, ki prepričajo s svojo estetiko, funkcionalnostjo in pametnimi rešitvami.

Odprt bivalni prostor povezuje vgradno kuhinjo z velikim otokom, jedilnico in dnevno sobo. Vsi našteti ambienti so opremljeni s funkcionalnimi pohištvenimi postavitvami, prilagojenimi meram prostora ter dodanimi pohištvenimi lučmi, ki delujejo sinhrono z ostalimi svetili v objektu. V kuhinji velja omeniti pametno shrambo oziroma delovni center z vgrajenim mehanizmom za popolno odpiranje vrat. Številni predali omogočajo optimalno razporeditev živil po uporabnosti, najbolj pomembna pa je aplikativna storitev nadzora nad razpoložljivostjo živil in kreiranja nakupovalnih listkov preko telefona, ki je vedno pri roki.

Premaknimo se v spalne prostore, kjer je v ospredje postavljeno zdravo spalno okolje, brez negativnih vplivov sevanj sodobnih naprav in drugih negativnih vplivov, ki si jih med nočnim počitkom in regeneracijo ne želi nihče. V glavni spalnici k počitku vabi postelja z oblimi linijami in mehkim oblazinjenjem. Vse pohištvene površine so obdelane z novo razvitimi, okolju in uporabniku prijaznimi premazi, medtem ko so pohištveni ročaji izdelani iz masivnega lesa oreha in hrasta.

Še korak dlje k ekološkemu bivanju smo šli pri opremi mladinske oziroma otroške sobe. Vanjo smo namreč postavili posteljo in nočno omarico z vgrajeno zaščito pred radio-frekvenčnimi in elektromagnetnimi sevanji predvsem mobilnih telefonov. Za boljše počutje pa dodali še elemente čutnih zaznav, ki z delovanjem zvokov, barv svetlobe in dišav, v skladu s pripravljenimi in nastavljivimi predlogami dokazano pozitivno vplivajo na uporabnika.

Na koncu pokukajmo še v pisarniški oziroma konferenčni del hiše, kjer se odvija delo od doma. Oprema poslovnega prostora je oblikovno in konstrukcijsko povezana z opremo bivalnih in spalnih prostorov, ločenost med njimi pa se izraža skozi drugačen izbor barv. Prilagodljivo in ergonomično vgradno pohištvo dopolnjujeta konferenčna miza in čajna kuhinja, vse površine pa so obdelane z ekološkimi premazi, ki temeljijo na vodni osnovi.

Pohištvo Alples v hiši Dom24h
Pisarniški del hiše

»Izjemno smo ponosni, da smo del te zgodbe. Dom prihodnosti Dom24h in pohištvo Alples sta TOP kombinacija, tako po pametnih inovacijah kot po videzu,« zaključujemo kot mojstri na področju razvoja pohištva, znanega po svoji vsestranskosti ter popolni prilagodljivosti na potrebe sodobnega uporabnika, prostora in stila arhitekture.

Vgradnja predsobe Alples v hiši Dom24h
Vgradnja predsobe Alples v hiši Dom24h

Pametno hišo prihodnosti Dom24h je slavnostno odprl predsednik države Borut Pahor.

Pohištvo Alples v hiši Dom24h
Slavnostna otvoritev hiše Dom 24h

Vabimo vas k ogledu spodnjega skupnega digitalnega kataloga Dom24h in virtualnega sprehoda; 

Dom24h katalog

Virtualni sprehod


Več o vzorčnem projektu doma prihodnosti lahko preberete na spletni strani Alples, na spletni strani Dom24h.