Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Oblikovalske novosti

Sejmi

Datum objave: 24.04.18

Največja razstava pohištva na svetu  – sejem iSALONI, MILANO 2018 – temu primeren je tudi obisk…

Milanski sejem oblikovanja Salone Internazionale del Mobile, ki predstavlja pohištvo in dodatke za dom, namiguje, da gospodarske krize ni več. April je že 57 let mesec, ko se misli, poti in energije vseh, ki se kakorkoli ukvarjajo s pohištvom in dodatki za dom, usmerijo v prestolnico oblikovanja Milano. Kakor da ni nikjer več gospodarske krize, kakor da (razviti) svet ne živi v preobilju izdelkov, kakor da se vse vrti na velikih obratih. Impresivno!

Samo sejemski prostor je obsegal kar 210.000 kvadratnih metrov, na katerih je razstavljalo 1841 podjetij iz 33 držav. Slovenijo je zopet zastopalo podjetje Stilles.

Letos je bil poudarek na odnosu med sedanjostjo in prihodnostjo – osrednje vprašanje je bilo, kako povezati kreativnost in inovativnost z naravo, s nadzorom porabe energije in uporabo trajnostnih, recikliranih in okolju prijaznih materialov in tehnologij. V zeleno odeti ambienti, uporaba omenjenih materialov in sodobnih tehnologij ter prihod polnih barvnih palet in dekorja napovedujejo nov trend in umikanje minimalizma.

VGRADNO IN SPALNIČNO POHIŠTVO

Od lesnih dekorjev sta bila, poleg za Italijo značilnega oreha, močno prisotna tudi od naravnega nekoliko svetlejši in zelo temen (sephia) hrast. Od unidekorjev ni bilo mogoče prezreti rumene, žajbljevo in travnato zelene, mint in temno modre, sive z odtenkom sivke, višnjevo rdeče in oranžno rdeče,…

Na razstavnih mestih so bila tla pogosto lesena, dotik naravnega okolja pa poudarjen z zelenjem, ali pa na sodoben način – z LED in osvetljenimi panoji s slikami iz narave z lifestyle in naravnimi Kartell (smart design for smart people). Na nekaterih razstavnih prostorih je bilo prisotno tudi npr. ptičje petje.

Pogoste so bile nevzporedne in poševne linije, katerih stiki so bili ostri, ali rahlo zaobljeni. Pogoste so tudi kombinacije z okroglimi in pravokotnimi linijami. Oblike in teksture so bile zelo kompleksne, večinoma v dveh odtenkih vodilne barve in eni kontrastni barvi za popestritev celote. Nevzporedne linije, poudarjeni stiki ploskev, kombinacije različnih oblik,…

Vgradnja televizijskega sprejemnika v predal ali v drsna vrata.

Veliko bele, ki ni več bleščeče bela, ampak peščena, tudi v vojaško zelenim pridihom,…

Peščena, temen lesni dekor in barva terakote

KUHINJE

Bela ostaja najmočnejša barva. Iščejo se zlasti beli (sevalni) toni, kot so alpske bele barve. Zdi se, da se je trend sijajnih front obrnil.

Sivi in črni odtenki bodo v prihodnosti močno prisotni. Med novostmi je vedno več mat lakov in obdelav. Črni sklopi kuhinj , lesni dekorji v povezavi s kovino dajejo vtis industrije ali delavnice.

Materiali delovnih plošč največkrat v kamnitih dekorjih

Vitrina pogosta v sestavu kuhinje ali jedilnice.

Kovinski dodatki  v niši med elementi.

Delovni centri z vrati –skrita vrata med stranicami.

Kombinacija svetlega lesnega dekorja s temnim cementom ali betonom.

Bogata dekoracija sestavov s steklom, keramiko in zelenjem…osvetlitev

Novost  so kovinski odprti regali, ki poudarjajo industrijski stil.

 


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!