Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Kako do moderne a praktične dnevne sobe?

Dnevne sobe

Datum objave: 18.04.23

Kako opremiti dnevno sobo?

Ko se lotimo opremljanja dnevne sobe velikokrat najprej pomislimo na sedežno garnituro. Potrebno se je zavedati, da je le-ta le del opreme dnevne sobe. Izbrati moramo tako, da bo kar se da ustrezala našim potrebam in željam, pa tudi prostoru v katerega jo bomo postavili.

Pri opremljanju dnevne sobe je najprej potrebno razmisliti o tem, kakšen je pravzaprav naš stil življenja, saj mu je dobro opremo v dnevni sobi prilagoditi. Le tako bomo namreč z dnevno sobo zares zadovoljni. Ni smiselno, da se odločamo za kose pohištva, ki so sicer trenutno v modi, če se že v začetku zavedamo, da nikakor ne ustrezajo našemu slogu življenja. Pri opremi dnevne sobe morajo prevladovati naše želje, ki jih kombiniramo s trenutnimi trendi. Seveda se moramo določiti tudi o tem, kakšen slog pohištva nam je všeč, nenazadnje pa se moramo odločiti tudi, koliko smo za dnevno sobo pripravljeni odšteti.

Ko smo razmislili o vsem naštetem je čas, da natančno izmerimo prostor in si ustvarimo predstavo o tem, kako bo naša dnevna soba izgledala. Želje so sicer eno, vendar je realnost včasih nekaj povsem drugega in tako bomo morali svoje želje prilagoditi prostoru, ki nam je za dnevno sobo na voljo.

Pred nakupom pohištva se odločimo, kaj bo predstavljalo center dnevne sobe

Še preden se podamo na lov za pohištvom, se je dobro odločiti, kaj bo osrednja točka naše dnevne sobe – njen center – in tako okrog te osrednje točke predvideti ostalo opremo prostora. Za mnoge je ta center prostora televizor, lahko pa postavitev pohištva podredi tudi čemu drugemu, recimo kaminu, sedežni garnituri ali pa celo čudovitemu lestencu. Za mnoge pa je osrednji prostor tudi mizica za dnevno sobo. Glede na velikost, barvo in postavitev osredje točke, lahko nato začnemo z načrtovanjem izbora regala in sedežne garniture ter ostalih kosov pohištva.

Pri nakupovanju pohištva za dnevno sobo je nujno, da dosežemo skladnost. Harmonija barv in materialov mora biti usklajena z osrednjo točko naše dnevne sobe. Če bomo želeli vnesti še nekaj dinamike, potem je najbolje, da pri izbiri barve ali materiala izberemo vsaj dve komplementarni različici. Razgibanost prostora lahko dosežemo tudi z nakupom različnih višin posameznih komod in vitrin. Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti na ujemajočo se klubsko mizico, ki bo prostoru dodala dodatno dinamiko in poskrbela za dodatno mesto za odlaganje.

Dan danes v svetu pohištva prevladujejo minimalistični trendi

Dan danes je pri nakupu pohištva za dnevne sobe, pa tudi pri opremljanju drugih prostorov v hiši ali stanovanju, v ospredju minimalizem. Minimalizem prevladuje tako v oblikah kot tudi v samih postavitvah. Barvna lestvica je skopa, največkrat uporabljena je bela barva. Manj je več pravijo narekovalci trendov. Seveda pa moramo za to, da bi dosegli zares minimalistično vzdušje, razpolagati z precej velikim prostorom. Če je naša dnevna soba nekoliko manjša, se je pametno zateči k bolj funkcionalni in praktični opremi, ki je lahko prav tako čudovita na pogled, ponuja pa tudi nekoliko več odlagalnih in shranjevalnih površin.

Magnet dnevna soba 04
Magnet dnevna soba 04

Veliko ljudi se dan danes odloča tudi za dnevno sobo, povezano s kuhinjo

Vse bolj pogosto pa je dan danes tudi, da je dnevna soba povezana z jedilnico in kuhinjo, saj zadnje čase prevladuje želja po svetlih, velikih in odprtih prostorih. Če se odločimo za odprto dnevno sobo, je dobro, da so elementi kuhinje, jedilnice in dnevne sobe nekako povezani. To lahko dosežemo z uporabo enotnih materialov ali pa dnevno sobo opremimo drugače, vendar ohranimo en enoten element – na primer leseno klubsko mizico povežemo z lesenimi elementi kuhinje ali lesenim kuhinjskim pultom. Možnosti je pravzaprav ogromno, omejuje pa nas zgolj lastna domišljija.

Moderna kuhinja po naročuli Urbana Ugodna kuhinja z dnevno sobo Urbana

 

Pohištvo za dnevno sobo moramo prilagoditi vsem članom družine

Dobro pa je, da dnevno sobo prilagodimo prav vsem članom družine – tudi tistim najmlajšim. Največkrat se zgodi, da tisti najmlajši dnevno sobo radi uporabijo tudi za mini nogometno igrišče ali pa za telovadnico. Če ne želimo ves čas premikati mize za dnevno sobo po prostoru, se lahko odločimo za odprto postavitev dnevne sobe, ki je zasnovana okrog večjega odprtega prostora, izključno namenjenega in opremljenega za otroško igro. S toplo preprogo poskrbimo za toploto pri igri in umaknemo delikatne okrasne predmete. Tak odprti prostor lahko odlično popestrimo z lestencem, ki tako skupaj s preprogo nekako predstavlja osrednji prostor dnevne sobe, okrog tega prostora pa potem smiselno namestimo pohištvo, za katerega smo se odločili.

Seveda se velja v tem primeru osredotočiti tudi na barve. Raje kot bel ali bež kavč izberimo nekoliko temnejšega, preproga, po kateri se hitro kaj polije, pa naj ne bo enobarvna pač pa večbarvna. Otrokom bo zelo všeč, madeži pa ne bodo takoj vidni.

Magnet dnevna soba 03_pogled
Magnet dnevna soba 03_pogled

 

Dnevne sobe si lahko v živo ogledate v salonu pohištva Alples v Železniki ali v najbližjem salonu Alples. Dogovorite se lahko tudi za brezplačni 3D izris. Povpraševanje pošljite na alples@alples.si.

 


Povezava na katalog!

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti!