Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Opremljanje stanovanja s čudovitim pohištvom Alples

Pohištvo za ves dom

Datum objave: 21.11.19

Opremljanje stanovanja je pomemben proces, ki je lahko zelo kreativen, celo zabaven, za nekatere pa precej stresen. V Alplesu se srečujemo z kupci različnih stilov, pari in družinami, ki iščejo primerno opremo za kuhinjo, spalnico, dnevno sobo, morda tudi prve ideje za otroško sobo. S svojimi izkušnjami smo vam vedno pripravljeni pomagati, tukaj pa smo vam pripravili nekaj osnovnih nasvetov, da bo opremljanje stanovanja preprostejše.

Seveda se pohištvo vedno izbira glede na velikost prostorov in svetlobne pogoje, določen proračun, osebni slog in življenjske navade, na srečo pa pri Alplesu ponujamo ogromno različnih čudovitih kosov, ki se bodo odlično znašli v vaših prostorih.

Kako se lotiti opremljanja majhnega stanovanja

Če imate veliko kvadrature, lažje izpeljete vse svoje zamisli, nekoliko večji izziv pa so majhna stanovanja, zato se bomo najprej ustavili pri njih. Pri izbiri opreme je treba biti bolj premišljen in racionalen, dobra stvar pa je, da so manjša stanovanja običajno zelo udobna in domača, prav tako pa so veliko hitreje pospravljena. Zelo pomembna je izbira pohištva, ki ne sme biti preveliko, saj tako optično še bolj pomanjša prostor. Ne kupujte preveč opreme za dnevno sobo in druge skupne prostore, rajši se odločite za večnamensko pohištvo in čim manj nepotrebnih izdelkov. Namesto masivnih, izberite lahkotnejše kose, na primer simpatično mizico na nogicah. Premislite, kako bi pri opremljanju spalnice in drugih prostorov čim bolj izkoristili tudi stenski prostor. Ko je treba sprejemati kompromise, se vprašajte, kaj dejansko vsakodnevno potrebujete. Oprema za kuhinjo ni treba, da je najbolj bogata, če niste ljubitelj kuhanja in potrebujete zgolj osnovne pripomočke. Z jedilnico jo lahko povežete na primer z zajtrkovalnim pultom.

Uporabna in lična oprema za kuhinjo

Ne glede na to, kako veliko in luksuzno kuhinjo si lahko privoščite, je za pripravo hrane zelo pomembno, da glavni elementi niso preveč oddaljeni. To pomeni, da med hladilnikom, štedilnikom in pomivalnim koritom z delovno površino ni preveč razmika. Le s tako zasnovano opremo za kuhinjo bo kuhanje dovolj udobno in priročno. Možnih je sicer več različnih postavitev: lahko v obliki črke L, črke U ali pa zgolj paralelno. Pri opremi za kuhinjo je nujno treba pomisliti tudi na jedilnico, saj sta ta dva prostora vedno povezana. Lahko ju povežete s kuhinjskim otokom ali podaljškom, ki služi kot jedilna miza. Alples ponuja obsežen nabor elementov za kuhinjo, sami pa lahko izberete, kateri so tisti, ki jih vi ali vaša družina najbolj potrebuje. Seveda vam bomo pri načrtovanju opreme za kuhinjo pomagali z brezplačnim 3D izrisom, ki je izredno priročen za dejansko predstavo o opremljenem prostoru.

Opremljanje spalnice za mirno zatočišče

Opremljanje stanovanja ima veliko nalog, verjetno najbolj osebna soba pa je spalnica. Ta prostor je namenjen sprostitvi, umiritvi, prijetnim trenutkom in shranjevanju osebne lastnine. Da se ne bi počutili utesnjeno, za opremljanje spalnice ne porabite preveč pohištvenih elementov. Prostor naj raje diha in ima nek poseben, prav vaš karakter. Osnova je seveda dovolj velika in udobna postelja ter pripadajoča nočna omarica in garderobna omara. Te elementi naj bodo nujno v enakem stilu, iz enake kolekcije, da se popolnoma ujemajo. Če potrebujete veliko prostora za shranjevanje, izberite posteljo, ki ima prostor pod vzmetnico ali za to namenjen predal. Na nočni omarici naj bo svetilka. Sodobne spalnice so običajno v svetlih barvah z naravnimi elementi in čistimi linijami. Enoličnost se pri opremljanju spalnice razbije z dekorativnimi dodatki: preproge, zavese, rastline, posteljnina … Omare so vgradne, seveda pa se jih da izdelati popolnoma po meri, da maksimalno izkoristite prostor.

Naše ideje za otroško sobo

Opremljanje otroške sobe je veliko bolj svobodomisleno kot pri ostalih prostorih. Otroci potrebujejo svoj prostor za igranje, počitek, skrivanje in vse druge nagajive ideje. Zato je naša ideja za otroško sobo zagotovo ta, da si privoščite več barv in razigranosti. Otroci naj pri izbiri sodelujejo in izrazijo svoje želje, da jim bo nova soba zares všeč in bodo v njej uživali. Največja razlika je pri opremljanju otroške sobe za predšolskega otroka ali za učenca. Slednji potrebujejo tudi že svojo pisalno mizo za učenje in domače naloge.

Otroška soba je prostor odraščanja, spoznavanja in seveda tudi zabave. Pri opremljanju naj se uporabi domišljija, da otrokom oživimo pravljični svet in jim ga pripeljemo v vsakodnevno življenje. Koristno je, da se posamezne kose pohištva lahko premika in spreminja njihovo postavitev ter dodaja nove, saj naj bi soba rastla z otrokom. Dovolj naj bo prostora za urejeno shranjevanje igrač, knjig in drugih predmetov, pa tudi za vsa oblačila. Če urejate prostor za dva, so najbolj priljubljene ideje za otroško sobo še vedno pogradi in druga zanimiva ležišča. Vsak otrok naj ima nekaj povsem osebnega prostora, tudi če soba ni velika.

Prostor, kjer zaživimo vsi skupaj – oprema za dnevno sobo

Opremljanje stanovanja seveda ni mogoče brez primerne opreme za dnevno sobo, zato naj se na koncu ustavimo še pri tej temi. Lahko bi rekli, da je dnevna soba osrednji prostor v stanovanju. Tam se bomo zadrževali več časa, se družili, povabili tudi goste. Zato naj bo oprema za dnevno sobo odraz osebnega sloga, na katerega ste ponosni. Izberite dobro sedežno garnituro, regal za televizijo in kakšno dodatno omaro. Nikakor ne uporabljajte različnih barv in materialov, naj vse skupaj deluje kot povezana celota. Za okrasje poskrbijo slike, lestenci, vaze, kipci in podobno. Poiščite središčno točko in opremo za dnevno sobo postavite okoli nje.


Povezava na katalog kuhinj!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris kuhinje.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si.

Poglejte si ugodnosti pri nakupu naših kuhinj in cenovne primere!

CELOVITA STORITEV pri naročilu kuhinje!

In ne pozabite, na trenutne akcije! Povezava: tukaj!