Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Opremljanje spalnice

Spalnice

Datum objave: 13.02.19

Pri načrtovanju stanovanja je potrebno nameniti nekaj pozornosti tudi opremljanju spalnice, ki je bila v preteklosti velikokrat spregledana. Današnji tempo življenja je hiter in naporen, zato si vsakdo želi imeti dom, v katerem se počuti prijetno in sproščeno. Zato je najpomembnejše, da pri izbiri novega pohištva za spalnico upoštevate velikost prostora, ki ga imate na razpolago. V prostorih, kjer naj bi se počutili kar se da sproščeno, deluje preveč pohištvenih elementov utesnjujoče. Zato še posebej za spalnice drži pravilo manj je več. Pohištvo morate izbrati premišljeno, saj si boste le tako lahko ustvarili prostor, v katerem boste z veseljem preživljali svoj čas in se v njem počutili prijetno.

Opremljanje spalnice

Pri opremljanju spalnice morate pohištvo izbrati premišljeno

Osnovna oprema spalnega prostora je postelja, nočne omarice in garderobna omara. V primeru, da imate na razpolago veliko prostora, pa se lahko odločite še za kakšen dodaten kos pohištva. Postelja je kos pohištva, ki je v spalnici najpomembnejši. Zato jo je potrebno pazljivo in premišljeno izbrati. Premajhna postelja ni funkcionalna, prevelika pa lahko zasede preveč prostora, ki bi ga lahko izkoristili na drugačen način. Njena velikost mora biti proporcionalna s prostorom, še vedno pa vam mora nuditi dovolj prostora za spanje. Nekatere postelje imajo pod vzmetnico prostor, v katerega lahko pospravite posteljnino oziroma karkoli drugega. Nočne omarice, ki so postavljene ob vzglavju postelje nudijo odlagalni prostor in prostor kamor lahko postavite svetilko, ki poskrbi za prijetno ambientalno osvetlitev. Nočne svetilke pridejo prav kadar si zaželite pred spanjem prebrati kakšno knjigo in pa seveda zjutraj, ko se prebudite, saj takrat oči veliko lažje prenašajo nežno svetlobo. Omare za spalnico, so na voljo v različnih velikostih, stilih in barvah. Res je, da velike omare nudijo veliko shranjevalnega prostora, vendar zavzamejo tudi veliko prostora v spalnici. Zato je odločitev o velikosti omare odvisna od velikosti spalnice in od vaših potreb ter želja. Najbolj praktične so vgradne omare, ki nudijo tudi največji izkoristek prostora, saj so največkrat izdelane po meri. Tako maksimalno izkoristite prostor, ki ga imate na voljo, kar je še posebej pomembno v majhnih spalnicah.

Sodobne spalnice so običajno opremljene s pohištvom v svetlih barvah

Na tržišču je veliko pohištva za spalnice v različnih stilih. Tradicionalni stil pohištva pričara v vašem domu občutek topline in domačnosti. Uporabljeni masivni material in naravne barve, poskrbijo, da se v prostoru počutite domače in prijetno. Takšno pohištvo ima običajno zelo dolgo življenjsko dobo. Na drugi strani pa sodobno pohištvo napolni prostor s svežino in eleganco. Največkrat je za sodobno pohištvo uporabljena bela barva oziroma različni odtenki bele – od snežno bele do smetanasto bele. Seveda se za sodobno pohištvo uporabljajo tudi ostale barve, vendar prevladujejo svetli odtenki. Svetle barve dajo prostoru občutek zračnosti in odprtosti, kar je zelo pomembno pri spalnicah. Optično povečajo prostor in ga razsvetlijo. Linije sodobnega pohištva so čiste, ravne in delujejo zelo graciozno. V prostoru, kjer spite, se morate počutiti lahkotno, mirno in sproščeno. Le tako se boste spočili in si nabrali moči za nov dan. V današnjem času so sodobne spalnice mini apartmaji, saj so povezane s kopalnicami, pogostokrat pa imajo tudi samostojne garderobne sobe. So zelo prostorne zato v njih najdemo razne elemente, ki doprinesejo k estetskemu videzu spalnice hkrati pa so tudi funkcionalni. To so: počivalniki, komode, klopi, tabureji, mizice in podobno. Spalnice niso več samo prostor za spanje ampak so postale prostor v katerem prebijete tudi nekaj svojega kvalitetnega časa, ki ga lahko porabite za branje, gledanje televizije, meditiranje in podobno.

Sodobne spalnice

Monotonost barv v spalnici lahko razbijete z uporabo raznih dekorativnih dodatkov

Na razpoloženje v prostoru močno vplivajo barve. Izbira barv talnih in stenskih površin je zelo pomembna, saj so to velike površine, ki prostoru dajo neko barvno osnovo, ki jo nadgrajujete s pohištvom. Pri izbiri barv stenskih in talnih površin je dobro upoštevati nekaj pravil, ki vam pomagajo doseči želen izgled spalnice. Če izberete temno barvo talne obloge, je najboljša izbira svetla barva stenskih površin in svetla barva pohištva. V primeru svetle talne obloge pa so lahko stenske površine temnejše barve, prav tako pa tudi pohištvo. Monotonost dveh barv lahko popestrite z dekorativnimi dodatki v kontrastnih barvah in z uporabo sobnih rastlin, ki so v spalnici zelo dobrodošle. Poleg tega, da v prostor vnesejo barvo in razgibanost, so tudi koristne za vaše zdravje, saj čistijo zrak. V spalnici ne sme manjkati niti preproga, ki je dekorativni dodatek, obenem pa izboljšuje počutje, saj je vstajanje iz postelje veliko prijetnejše, če stopite na udobno mehko podlago namesto na trda hladna tla. Za samo udobje pri spanju je pomembna tudi posteljnina, ki je lahko izdelana iz različnih materialov. Za prijetno počutje vam priporočamo posteljnine iz naravnih materialov, ki so na voljo v različnih barvah in vzorcih. Celotni videz spalnega prostora pa zaokrožujejo zavese, ki imajo tudi funkcionalno nalogo. Še posebej so nepogrešljive v naseljih, kjer zastirajo poglede, lahko pa jih izberete v debelejšem materialu in z njimi podnevi zatemnite sobo, če se odpravljate k počitku. Spalnica mora biti prostor, v katerem se počutite prijetno in v katerem radi preživljate svoj čas.


Povezava na katalog spalnice Medeja!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris spalnice.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

In ne pozabite, na trenutne ugodnosti! Povezava: tukaj!


Podjetje Alples je znano po tem, da s kvalitetnimi pohištvenimi programi gradi lastno blagovno znamko, ki je kot taka prepoznana na trgu. Pravilnost te naravnanosti nam dokazujejo naši že utečeni sistemi pohištva. Spalnica Samba je naslednica uspešne tradicije, iz katere povzema tisto najboljše.

Storitve

Ker smo pri razvoju spalnice temeljili na celovitem tržnem pristopu, je ob upoštevanju potrošnikovih želja in potreb, kakovosti ter tehnološke dovršenosti, izredno pomembna tudi tržno primerna in sprejemljiva cena, saj želimo kupcu ponuditi najboljšo vrednost izdelka v primerjavi s konkurenco, oz. najboljšo kvaliteto v razmerju s ceno.

Za Alples je samoumevno, da so razvejana prodajna mreža, konkurenčni dobavni rok, kvalitetna montaža, servis in garancija  porok za dolgoročno zadovoljstvo uporabnikov naše spalnice.