Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Naj otroška soba raste z otrokom

Otroške in mladinske sobe

Datum objave: 19.04.19

Ko se lotevamo opreme otroške sobe moramo dobro razmisliti o tem, kako bomo pohištvo v otroški sobi sploh namestili. Najprej se je potrebno zavedati, da otroci hitro odraščajo in da se bo z razvojem otroka morala razvijati tudi otroška soba. Zato je dobro, da jo že na začetku zasnujemo tako, da jo bomo lahko prilagodili otrokovemu razvoju.

V otroški sobi si velja omisliti otroški kotiček, kjer se bodo naši najmlajši lahko brezskrbno igrali. Detajl, ki ga pri nakupu pohištva za otroško sobo nikakor ne smemo zanemariti, so zaobljeni robovi, saj bodo otroci med svojo igro vsekakor tekali sem ter tja, posledično pa lahko v primeru ostrejših robov prihaja do poškodb. Nadalje se je potrebno zavedati, da bo otrok otroško posteljo slej kot prej prerasel in se je tako morda že v začetku iskanja otroške opreme primerno odločiti za večjo posteljo. Poleg tega pa moramo biti pripravljeni tudi na to, da si bo naš otrok slej kot prej k sebi želel pripeljati prijateljčka, tako je dobro, da se pod posteljo skriva še eno izvlečno ležišče.

Nepogrešljiv element otroške sobe je pisalna miza

Pri samem pohištvu je dobro, da se odločimo za nakup pisalne mize, ki jo bodo otroci potrebovali ves čas svojega šolanja, za ustvarjanje s plastelinom ali risanje z najljubšimi flomastri pa morda že veliko preden bodo stopili v osnovno šolo. Na mizo je priporočljivo namestiti lučko, nasploh pa je dobro, da je miza vsaj delno izpostavljena naravni svetlobi, saj bo to pripomoglo k temu, da bodo oči otroka manj trpele pri naprezanju. Pohištvo naj bo kakovostno in izdelano iz naravnih materialov, ki so prijazni otroku in vsem prebivalcem stanovanja, poleg tega pa so naravni materiali, kot je les, tudi izjemno trpežni.

Popestrite otroško sobo z barvami

Pri vsem skupaj pa nikakor ne smemo pozabiti na barve, saj jih otroci naravnost obožujejo. Barve lahko vnesemo tako, da se odločimo za barvno pohištvo, vendar se je pri tem potrebno zavedati, da bomo pohištvo veliko težje zamenjali pa tudi strošek menjave pohištva je dokaj velik. Zato se veliko staršev odloči za stene v različnih barvah, ki jih lahko kasneje pobarvajo v drugačne barve. Seveda lahko nekaj karakterja v sobo vnesemo tudi z zanimivo preprogo ali pa se odločimo za barvite zavese, pozabiti pa ne smemo niti na stenske nalepke.


Povezava na katalog otroških sob Magnet!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris otroške sobe.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na alples@alples.si ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.