Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Petrova zgodba o spalnici Arabeska 😃👍

Spalnice

Datum objave: 22.12.21

Peter nam je pojasnil njegovo zgodbo o nakupu spalnice Arabeska… 😃👍

… Sama ideja, da bi menjal obstoječo spalnico ni bila trenutna, ampak je bil to dolgotrajen miselni proces. Spoznanje, da je nekaj potrebno in ali bi to bilo dobro, pa traja… Hkrati se razvija tudi ideja in gre po fazah, ko pride do neke kritične točke se pa odločiš in ko se odločiš, veš kaj hočeš. Za vse dobre stvari v življenju si je pač treba vzeti čas… 

Staro Alplesovo spalnico mladinsko sobo Tempo sem imel namreč že 19 let. Bila je sicer še čisto dobra in se mi je zdelo, da je škoda, da bi jo menjal. Prvo sem namreč opazil, da je nujno menjat vzmetnico, ker pa sem začel računat koliko časa že imam posteljo sem sklenil, da je potrebno menjat tudi posteljo. Kasneje sem dodal, da moram imeti še nočno omarico, saj sem stvari odlagal na tapeciran stol, ki sem ga naredil za zaključni izpit v srednji šoli, torej mnogo let nazaj.

Ker sem bil s staro Alplesovo spalnico zadovoljen sem sklenil, da bom šel po novo v Alplesov salon v Železnikih. Povedal sem, da rabim posteljo in nočno omaro, glede omar in komode pa še nisem bil prepričan. 

Všeč mi je bila oblika in velika izbira pri spalnici Arabeski, zato so jo začeli risati v računalniškem programu. Narisali so mi 3D pogled spalnice. Vključili so  posteljo, nočno omaro in kvaliteten omaro za obleke z mehkim odpiranjem. Hotel sem tudi predale, ker sem jih pri svoji stari spalnici pogrešal. Perilo in nogavice sem  imel kar v škatlah na polici. Odločil sem se tudi za ogledalo, ki sem ga prav tako pogrešal pri stari spalnici.  Fronte sem izbral bele, ker imam bele stene, ročaje daljše in krajše, pri postelji tapeciranje iz blaga, ki je svetlejše barve in se lahko vzdržuje. Kasneje smo naredili tudi še nekaj popravkov. Dodali smo luči s senzorjem na obe strani postelje, da posvetijo, ko vstaneš iz nje. Prav tako smo pri nočnih omaricah dodali bralne lučke, v visokih omarah pa luči s senzorjem, da se pri odpiranju omare osvetli notranjost. Poleg visoke omare smo dodali še zaključni element namenjen za odlaganje, obešanje in zračenje dnevnih oblek. Poleg komode s predali za nogavice in perilo smo dodali biblioteko za knjige. Skratka vse smo izpilili u nulo in na koncu sem bil z izbiro res zadovoljen. 👍 Pripravili so 3D pogled spalnice, da sem si predstavljal, kako bo postavljeno v sobi in ponudbo, ki je bila malenkost nad 1.900 evri. Z njo sem bil zadovoljen in zato spalnico tudi naročil.

Preden sem dobil spalnico sem pripravil prostor in prebelil sobo. Zmontiral sem tudi sam in je bilo vse OK. Take stvari rad naredim sam, ker v tem uživam in jih bolj cenim. Sedaj je res super, vse kar rabim je v enem prostoru, oblačila niso več toliko natlačena in na velikih kupih, je pregledno in urejeno in vem kaj imam in kaj lahko dobim. Velika postelja je super, lučke prav tako. Prostor je tak, da ga imamo rad in se dobro počutim v njem. 😃👍

Lep pozdrav, Peter