Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vzmetnice 140×200: izberite svojo žepkasto vzmetnico

Vzmetnice

Datum objave: 01.02.23

Vzmetnice 140×200 za kraljevski spanec na žepkasti vzmetnici

Vzmetnice 140×200 cm so ene izmed najbolj prodajanih, saj so primerne tako za eno osebo kot za dve. Ena oseba bo na žepkasti vzmetnici 140×200 spala precej neovirano, še vedno pa dovolj velika tudi za dve osebi. Še posebej primerna je za tiste, ki imate stisko s prostorom. Vzmetnice 140×200 so resnično dovolj velike tudi za miren spanec 2 oseb, zato preverite našo široko ponudbo jogi vzmetnic in posteljnih okvirjev. Vsak si namreč zasluži primeren nočni počitek, zato si ga privoščite tudi vi.

vzmetnice
vzmetnice

Jogi vzmetnice različnih velikosti

Morda ste že kdaj na potovanju opazili, da so po svetu velikosti jogi vzmetnic različne. Že v sosednji Italiji so postelje večinoma dolge samo 190 cm, na Nizozemskem, kjer so tudi ljudje povprečno najvišji, pa je standardna dolžina postelje kar 210 cm. Pri nas so trenutno najbolj pogoste postelje dolžine 200 cm, kar je najbolj primerno tudi za svetovni trg. Vzmetnica 140×200 je tako standardna mera postelje- za tiste, ki imate med spanjem radi nekaj več prostora ali pa za par. Standardne (ali manj standardne) velikosti postelj po ameriškem sistemu so:

  • Small single- 75 x 190 cm,
  • Twin- 95 x 190 cm,
  • Queen- 150 x 205 cm,
  • King- 195 x 205 cm,
  • Wyoming King- 215 x 215 cm,
  • Alaska King- 365 x 215 cm …
vzmetnice
vzmetnice

Izbira prave otroške vzmetnice

Za nemoten spanec naših najmlajših pa tudi njim privoščite kvalitetno otroško vzmetnico. Te najdete na naši spletni strani ali v naših salonih po celi Sloveniji. Otroci se tudi ponoči razvijajo, zato jim ponudite primerno oporo za hrbtenico. Pri nakupu otroške vzmetnice je pomembno, da ležišče nudi pravilno podporo hrbtenici, je izdelano iz certificiranih materialov, ki so varni za zdravje ljudi in okolje, je zračno in udobno (primerno starosti otroka) in ima snemljivo prevleko. Tako boste prevleko lahko oprali in očistili vseh nečistoč, ki se lahko naberejo na otroški vzmetnici. Pomembno je tudi, da kupite novo otroško vzmetnico in ne rabljene, saj se bo le tako otroška hrbtenica pravilno razvijala. Rabljeno ležišče je kot nošen čevelj, ki že ima odtis stopala prejšnjega lastnika.

Klasično ali žepkasto vzmetenje?

Nekaterim paše bolj trda vzmetnica 140×200, drugim mehkejša. Vaša naloga je, da odkrijete tisto, ki vam najbolj ustreza, saj boste le tako lahko nemoteno spali brez da bi se zjutraj zbudili z bolečinami v hrbtenici. Zaradi različnih okusov imamo v naši ponudbi tri različne vrste jogi vzmetnic, med katerimi bo sigurno vsak našel tisto pravo.

vzmetnice
vzmetnice

Klasične vzmetnice 140×200 z bonell vzmetenjem

Najbolj priljubljene vrsta jogi vzmetnic je še danes najverjetneje z bonell vzmetenjem. To je klasično vzmetenje, kjer so vse vzmeti med seboj povezane. V praksi to pomeni, da če na en konec postavimo kozarec z vodo in na drugi strani ležišče obtežimo, se bo kozarec prevrnil, saj so vzmeti med seboj povezane.

Vzmetnice 140×200 cm iz naše ponudbe so obogatene z zimsko-letno stranjo in proti alergijsko fiksno prevleko Bamboo. Spanje na njih nudi zadostno oporo hrbtenici, samo ležišče pa je udobno in zračno.

vzmetnice
vzmetnice

Kvalitetne in ugodne žepkaste vzmetnice

Čedalje bolj pogosta in razširjena vrsta jogi vzmetnice pa je t.i. žepkasta vzmetnica. Ta se od klasične vzmetnice 140×200 razlikuje v tem, da je vsaka vzmet zavita v svoj ovoj iz flisa. Žepkasto vzmetenje tako onemogoča, da čutimo premike iz enega konca vzmetnice na drugega. Če na konec žepkaste vzmetnice postavimo kozarec in jo obtežimo z druge strani, se kozarec ne bo prevrnil.

Žepkasta vzmetnica ima visoko točkovno elastičnost in se lahko natančno prilagaja telesu. Nudi tudi anatomsko oporo in prijeten občutek udobja, ki bo zagotovil popoln spanec.

Mikro žepkasto vzmetenje

Ponujamo pa še tretjo vrsto ležišč, in sicer mikro žepkaste vzmetnice. Te so podobne žepkastemu vzmetenju, vendar so tu vzmeti še manjše. Ta ležišča veljajo za najbolj kvalitetna in zagotavljajo odličen spanec brez jutranjih bolečin v hrbtenici. Preverite našo spletno stran in se prepričajte še sami.

alples-vzmetnice

Kvaliteten spanec na kvalitetnih vzmetnicah 140×200

Dober spanec pa ni odvisen samo od vrste jogi vzmetnice, vendar tudi od ostalih dejavnikov. Že od malih nog nam ponavljajo, da s polnim želodcem ni dobro iti spat. Drugi nasveti, ki bodo izboljšali vaš spanec, so:

  • hodite spat in zbudite se ob isti uri (tudi med vikendi),
  • spalnico redno prezračujte, še posebej pred in po spanju,
  • pred spanjem ne uporabljajte telefona, televizije, računalnika ali drugih naprav z modro svetlobo, saj oči in možgani tako niso pripravljeni na spalni del dneva,
  • na noč si privoščite vaj 7-9 ur spanca (pomankanje spanja lahko vodi v hujše zdravstvene težave, zato tega nasvete ne vzemite zlahka),
  • tekom dneva telovadite ali bodite drugače fizično aktivni, da bo vaše telo zvečer utrujeno,
  • v posteljo ne hodite lačni, vendar tudi ne s polnim želodcem- primerna je lahka hrana (sadje in zelenjava),
  • izogibajte se popoldanskemu spancu, saj ta zmanjša utrujenost zvečer,
  • pred spanjem načrtno sprostite telo- s toplo kopeljo, meditacijo ali drugim načinom po lastni izbiri …
vzmetnice
vzmetnice

Več na www.alples.si/sl/vzmetnice