Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Najboljše vzmetnice – ključ do kvalitetnega spanca so žepkaste vzmetnice

Vzmetnice

Datum objave: 17.02.23

Spanec je izjemno pomemben del življenja vsakega posameznika, čeprav se morda na prvi pogled ne zdi tako. Ravno spanec in najboljše vzmetnice nam zagotavljajo, da lahko opravljamo vsakodnevne obveznosti, kvalitetno preživljamo prosti čas in se počutimo kar se da dobro. Bi brez spanca sploh lahko živeli? Odgovor je »Ne!«. Mnogi med nami imajo težave s spancem vzroka za to, pa se zdi, da kar ne najdejo. Da bi si zmanjšali število neprespanih noči na minimum, moramo svoje spalno okolje dobro prilagoditi.

Potrebno je, da imamo v sobi, v kateri spimo, ustrezno temperaturo, svetlobo, čim manj elektronskih naprav, svež zrak ter najpomembneje – udobno posteljo. Seveda ima konstrukcija postelje pomembo vlogo, vendar pa je bolj kot posteljno ogrodje pomembna ustrezna vzmetnica.

Najboljše vzmetnice ter najboljše nasvete si boste pridobili pri podjetju Alples, ki ima široko ponudbo. Svojo staro vzmetnico lahko zamenjate z žepkasto ali ortopedsko vzmetnico, svojemu otroku pa zagotovite kakovostno otroško vzmetnico ter jih dodatno zaščitite s prevleko.

alples-vzmetnice

Najboljše vzmetnice se prilegajo obliki telesa

Velikokrat se zgodi, da se že po tako neprespani noči, zbudimo v bolečinah. Razlog za to je najpogosteje slaba vzmetnica. Bolečine in težave s spancem boste zagotovo odpravili z nakupom najboljše vzmetnice – žepkaste vzmetnice. Slednje so, bi lahko rekli, pravi izum v revoluciji vzmetnic. Te so namreč narejene iz žepov, ki zagotavljajo odlično vzmetenje in se tako popolnoma prilegajo položaju našega telesa.

Ločimo žepkaste vzmetnice z manjšim številom večjih žepov ter tiste z velikim številom čisto majhnih žepkov, za katere je značilno mikro žepkasto vzmetenje. Najbolj napredne in najboljše so tiste, ki delujejo na principu mikro vzmetenja v kombinaciji s spominsko peno. Ob izbiri ustrezne spalne blazine, najbolje narejene prav tako iz spominske pene, boste kvaliteto svojega spanca znatno povečali. S prevleko za vzmetnice pa boste življenjsko dobo podaljšali na maksimum.

alples_žepkaste vzmetnice

 

Ortopedske vzmetnice – najboljša vzmetnice za vso sezono

Ste morda opazili, da se vaš spanec v določenem letnem času, še posebej pozimi ali poleti, znatno poslabša? Razmišljate in razmišljate pa še kar ne najdete pravega vzroka. Tudi za ta problem je pogosto odgovorna prav vzmetnica.

Ker sta pri nas ravno zima in poletje letna časa z najbolj ekstremnimi pojavi, naš vsakdan pa tudi ob spremembi vremenskih pojavov ostaja pretežno nespremenjen, je še kako pomembno, da je naš spanec res dober. Ker je spanec tako pomemben, pri nakupu vzmetnic nikoli ne smemo preveč šparati.

Najboljše in prilagojene različnim letnim časom so ortopedske vzmetnice različnih velikosti, imajo namreč dve različni strani – zimsko in letno, ki se razlikujeta po sestavi vrhnih plasti, kljub temu pa se telesu prilegata z enako stopnjo. Zimska stran ima polnilo iz mešanice volnene vate, ki je izjemno topla, letna stran pa je prilagojena visokim temperaturam in vsebuje polnilo bombažne vate.

alples_ortopedske vzmetnice

 

Protialergijska otroška vzmetnica ter prevleke za vzmetnice

Želja vsakega starša je zagotovo dobro počutje otroka, ki pa je odvisno od kvalitete spanca. Ker pa je kvaliteta spanca staršev v večji meri pogojena s kvaliteto otrokovega spanca, boste z najboljšo vzmetnico za otroke – protialergijsko ortopedsko otroško vzmetnico, ubili dve muhi na en mah. Otroške vzmetnice za otroke so narejene iz protialergijskega polnila, pogosto pa so dodelane še z izvlečki aloe vere, ki na otroka delujejo pomirjujoče in protistresno.

Takšne otroške vzmetnice imajo vgrajen zračnik, ki omogoča odlično prezračevanje, s tem pa podaljšuje življenjsko dobo. Najboljše vzmetnice za otroke nudijo odlično oporo telesu, kar je izjemno pomembno za pravilen razvoj malčkovega telesa. Da bi se izognili umazaniji, ki jo navadna rjuha ne more zadržati, lahko vzmetnico dodatno zaščitite s prevleko za vzmetnico. Ta je namreč veliko enostavnejša za pranje in zato priporočljiva še posebej za ležišča otrok.

alples_otroške vzmetnice