Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vzmetnice 140×200: jogi vzmetnice primerne tudi kot otroške vzmetnice

Vzmetnice

Datum objave: 01.03.23

Vzmetnice 140×200: jogi vzmetnice za odrasle, ki jih lahko uporabljamo tudi za otroške vzmetnice. Na izbiro so žepkaste vzmetnice ali z drugačnim vzmetenjem.

Vzmetnice 140×200 so primerne za otroke in odrasle

Vzmetnice 140×200 cm so odlična izbira, ko iščete otroške ležišče za mladinsko sobo ali za v sobo za goste. Na njih lahko namreč ena oseba spi zelo udobno, a tudi dve za silo.

Kakovostne jogi vzmetnice običajno niso ravno poceni, zato je smiselno razmisliti o nabavi takšne, ki jo bo otrok oziroma mladostnik lahko uporabljal vseh 8 let. Po 8 letih naj bi namreč vsako zaradi dotrajanosti zamenjali.

Jogi vzmetnice in njihove mere

Poznamo ležišča različnih dimenzij. Nekatera so klasična, spet druga predstavljajo nekakšen luksuz.

Najbolj klasična otroška vzmetnica ima dimenzije 90×200 ali celo 90×180 cm. Takšne dimenzije so običajne tako pri pogradih kot pri klasičnih otroških posteljah.

Vzmetnice 140×200 so v prvi vrsti namenjene mladostnikom in samskim odraslim. Takšne dimenzije so namreč običajno premajhne, da bi na njih udobno spali dve osebi. Lahko pa namesto, da izberete otroško z dimenzijami 90×200, to nadomestite z vzmetnico 140×200, ki jo bodo otroci lahko uporabljali dlje časa.

Klasične zakonske vzmetnice so sestavljene bodisi iz dveh ležišč 90×200 cm, bodisi se partnerja odločita za enojno z dimenzijami 160×200 ali 180×200 cm. Za luksuzne veljajo enojne jogi vzmetnice 200×200 cm ali večje. V trgovinah s pohištvom pa je mogoče dobiti tudi izven standardne, ki so daljše ali krajše od 200 cm.

Vzmetnice 140x200: jogi vzmetnice primerne tudi kot otroške vzmetnice
Vzmetnice 140×200: jogi vzmetnice primerne tudi kot otroške vzmetnice

Otroške vzmetnice: ni potrebno, da vedno izberete dimenzijo 90×200

Ko opremljate otroško ali mladinsko sobo, najbrž najprej pomislite na otroške vzmetnice, ki so velike 90×200 cm in so najpogostejša izbira kupcev. Čeprav je res, da bo takšno ležišče vsekakor dovolj veliko za vašega otroka ali mladostnika, pa boste tako vi kot on imeli več koristi od tega, če boste izbrali vzmetnico 140×200 cm. Večje ležišče bo namreč mladostnik lahko uporabljal dlje časa, hkrati pa mu bo na njem udobneje.

Tudi sicer pri opremljanju otroške oziroma mladinske sobe razmislite o prilagodljivem pohištvu, ki bo raslo skupaj z otrokom in bo tako uporabno dlje časa. Tu mislimo predvsem na pisalne mize s prilagodljivimi nogami, knjižne regale sestavljene iz kock, ki jih lahko z leti dodajate, in podobno.

Žepkaste vzmetnice so udobne in prilagodljive

Ko boste razmišljali katero kupiti za otroka, ne glede na to ali boste iskali dimenzije 140×200 ali kakšno z drugačnimi merami, razmislite o žepkastih vzmetnicah.

Te so zgrajene iz žepkastega vzmetenja. V njih vsako vzmet obdaja majhna vrečka iz flisa, zato lahko delujejo popolnoma neodvisno druga od druge. Takšne so tudi izjemno točkovno elastične, zaradi česar se lahko izredno dobro prilagajajo telesu. Prav zaradi tega so zelo udobne in hkrati nudijo anatomsko oporo.

V podjetju Alples so v Železnikih odprli nov spalni studio, kjer najdete vrhunske (otroške) vzmetnice lastne blagovne znamke alpDREAM vseh dimenzij. V njihovi ponudbi najdete visoko kakovostne in relativno poceni vzmetnice z različnimi vrstami vzmetenja.

Ko boste iskali žepkasto vzmetnico 140×200 ali kakšne druge dimenzije, boste v Alplesu lahko izbirali med dvema linijama – Optima in in Ultima.

VZMETNICA OPTIMA

VZMETNICA OPTIMA ZIP

VZMETNICA OPTIMA MEMRORY ZIP

VZMETNICA OPTIMA MEMORY

 

Optima ali Ultima, katera je boljša za vas?

Njihove žepkaste vzmetnice Optima ponujajo s 7-conskim žepkastim vzmetenjem najboljše razmerje med udobjem in ceno, zato bi lahko rekli, da gre za poceni vzmetnico. Ponašajo se s posebno prevleko, ki je narejena iz materiala z OEKO-TEX certifikatom. Le-ta potrjuje, da je material neškodljiv tako za ljudi kot za okolje. Optima ležišče je mogoče dobiti v treh različicah: Optima Zip, Optima Memory ali Optima Memory Zip.

Optima Zip se ponaša z udobnim ležiščem iz blaga SILVER CARE. Njegova prevleka je narejena iz srebrnih delcev, ki nase vežejo nečistoče in jih s tem nevtralizirajo. Optima Memory je vzmetnica s polnilom iz spominske pene, ki ima fiksno prevleko. Optima Memory Zip pa ima snemljivo in pralno prevleko, njeno polnilo je prav tako iz spominske pene.

Žepkaste vzmetnice iz linije Ultima pa se ponašajo z mikro žepkastim vzmetenjem. Le-to je izredno prilagodljivo in zato ponuja najvišje udobje. Gre za izredno kakovostno ležišče, ki je idealno za zdravo spanje.

Tudi v tej liniji najdete različici Memory in Zip, ki imata podobne lastnosti, kot pri liniji Optima. Sicer pa so ležišča primerna tudi kot enojne za zakonsko posteljo, saj zaradi mikro vzmeti premikanja partnerja ne boste čutili. Pri vzmetnici (140×200 ali drugih dimenzij) Ultima Memory Zip pa je blago snemljive pralne prevleke obogateno še z izvlečki aloa vere, ki delujejo antistresno, vplivajo na regeneracijo kože, povečujejo koncentracijo ter skrbijo za dobro počutje med spanjem.

 

VZMETNICA ULTIMA

VZMETNICA ULTIMA MEMORY

VZMETNICA ULTIMA MEMORY ZIP

Najpomembnejše je udobje

Ko boste iskali pravo ležišče zase; in to ne glede na to ali govorimo o vzmetnici 140×200 ali o kakšni drugi dimenziji; ali otroško vzmetnico za svojega mladostnika, si za izbiro vzemite dovolj časa.

Preden se dokončno odločite, jih preizkusite večkrat in v različnih položajih. V mislih imejte tudi svoj najpogostejši spalni položaj. Ležišča so le-tem namreč prilagojena. Vse to bo torej vplivalo na to ali boste želeli in potrebovali trdo, srednje trdo ali mehko ležišče.

Hkrati pozornost namenite tudi polnilu in vzmetenju. Vzmetnice alpDREAM so na voljo s tremi različicami vzmetenja:

Več na www.alples.si/sl/vzmetnice