Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vzmetnice 180×200 cm so med najbolj priljubljenimi merami

Vzmetnice

Datum objave: 22.07.22

Vzmetnice 180×200 cm so med najbolj priljubljenimi merami

Vzmetnice 180×200 cm so primerne za dvojno, zakonsko posteljo. Slednje niso več luksuz, ampak se vse več ljudi zaveda, da je ustrezen prostor za spanje nujen. Vzmetnice 180×200 cm nam omogočajo, da se oba partnerja ustrezno naspita in pripravita za naporen naslednji dan. Okvirji in letvice postelje se morajo prilagoditi dimenziji. To ni nikakršna težava, saj večino posteljnih okvirjev in opreme proizvajalci izdelujejo v različnih dimenzijah. Če le imate dovolj prostora, izberite posteljo in vzmetnice 180×200 cm, saj se boste le tako dovolj dobro naspali. Kaj je še potrebno upoštevati, poleg dimenzij, da si zagotovimo krepčilen spanec?

  • Ustrezna raven hrupa oziroma tišine: spalnico imejmo, če je le mogoče, na mirni strani zgradbe. Ne namestimo postelje v sobo, ki gleda na cesto, saj nas bodo mimo vozeča vozila motila.
  • Ustrezna zatemnitev: na okna namestimo rolete ali temne zavese. Ni namreč nepomembno, da se naše telo v temi bolj sprosti kakor na svetlobi, tudi če je to le luč s ceste.
  • Nič televizije in računalnika pred spanjem: modra svetloba škoduje naši umirjenosti in nas moti pri umirjanju pred spanjem. Poskusimo pol ure pred spanjem ugasniti elektronske naprave in se umiriti, s knjigo, revijo, pogovorom ali meditacijo. Ne bo nam škodilo!
vzmetnice
vzmetnice

Žepkaste vzmetnice imajo posebno anatomsko oblikovanost

Žepkaste vzmetnice, ki so na voljo tudi kot dimenzije vzmetnice 180×200 cm, so še posebej kakovostno narejene. Njihova zasnova spominja na gosto tkane žepke, kar omogoča bolj trdno oporo. Tako zagotavljajo trden spanec in so primerne zlasti za tiste, ki imajo težave s kostno-mišičnimi obolenji. Žepkaste vzmetnice se na videz od daleč prav nič ne razlikujejo od ostalih, razlika je le v tem, da boste na njih bolj krepčilno in sproščujoče počivali.

vzmetnice
vzmetnice

Tudi otroške vzmetnice naj bodo kakovostne

Morda mislite, da so lahko otroške vzmetnice zaradi svoje obrabe manj kakovostne oziroma da jim ni treba posvečati tolikšne pozornosti. Napaka. Ne igrajte se z zdravjem svojih otrok in jim privoščite kakovostne žepkaste vzmetnice, namenjene otrokom in mladostnikom. Ali ste vedeli, da morajo otroci glede trdote vzmetnice imeti enake pogoje kot odrasli? Res je, da glede trajanja otroške vzmetnice morda sploh ne bodo zdržale tako dolgo kot vzmetnice za odrasle (kar je med 7 in 10 leti). Vendar pa to ni razlog za manj kvalitete. Majhna otroška telesa potrebujejo prav toliko, če ne več, podpore kot odrasla telesa.

vzmetnice
vzmetnice

Vzmetnice 90×200 cm lahko uporabimo posamično ali skupaj

Tudi vzmetnice 90×200 cm so denimo primerne za otroke. Ko otrok enkrat preseže dimenzije otroške postelje, ga lahko namestimo v posteljo običajnih dimenzij. Glede na to, da naj bi otroci spali med 10 in 12 urami na noč, jim moramo zagotoviti ustrezno trdoto postelje za primerno krepčilen spanec. Ni treba posebej poudarjati, da potrebujejo vse te ure spanja, da se ponovno napolnijo z energijo ter svojim možganom in telesu omogočijo prosto razvojno pot. Kot odrasli pa moramo zagotoviti, da njihova postelja in vzmetnica ustrezata naslednjim zahtevam:

  • Podpora za spodbujanje dobre drže: v obdobju rasti je tudi čas, ko otrok pridobiva svojo držo in nič ne bo pomagalo, če ga bomo podnevi ves čas opozarjali, naj se drži pokončno, če ne bo imel podpore tudi v kakovostni vzmetnici
  • Vzdržljivost za prilagajanje velikosti otroka: otroci rastejo, z njimi pa po možnosti tudi postelja. Ker ne moremo zagotoviti, da bi se obleke prilagajale velikosti in rasti našega otroka, lahko to zagotovimo vsaj pri večjih naložbah, kot je postelja. Vemo, da bo otrok v desetih letih zrasel za skoraj celotno svojo velikost, zato izberimo posteljo, ki raste z njim.
  • Podpora za pomoč pri dobri kvaliteti spanja: ker je spanje čas, ko pri otroku poteka regeneracija in se obnavljajo vse informacije, pridobljene čez dan, hkrati pa teče intenzivna rast, morajo biti zagotovljeni optimalni pogoji za vse to. Le kakovostna, trdna in primerno obložena vzmetnica lahko omogoči optimalen razvoj vašega otroka.
vzmetnice
vzmetnice

 

 

Ortopedske vzmetnice poskrbijo za dober spanec

Vse ortopedske vzmetnice so dobra naložba v vaše zdravje in zdravje vaših bližnjih. Opisali smo že nekaj lastnosti, na katere moramo biti pozorni pri njihovem nakupu. Ortopedske vzmetnice visoke kakovosti izdeluje tudi podjetje Alples, ki jih je razvilo z namenom dopolnitve svojega kvalitetnega in prepoznavnega pohištva. Seveda izdelki Alples na voljo za kombinacijo v kateri koli znamki pohištva, vedno pa zagotavljajo idealen počitek, saj so narejene iz najbolj kakovostnih materialov. Alples je sinonim za slovensko znanje in tradicijo, podjetje iz Žirov ima bogato tradicijo in je prepoznavna znamka po vsej Sloveniji in širše. Pridružite se veliko družini zadovoljnih strank, ki so se prepustili opori vzmetnic Alples in rešili svoje težave s spanjem. Nespečnost, slabo počutje, pomanjkanje energije, bolezni in obolenja na kostno-mišičnem področju – vse to so stanja, ki jih lahko preprečite z uporabo vzmetnic visoke kakovosti. Vzemite zdravje v svoje roke. Oglasite se v katerem od prodajnih salonov, na sedežu podjetja ali po telefonu. Veliko informacij ponuja tudi spletna stran.

vzmetnice
vzmetnice

Več na www.alples.si/sl/vzmetnice