Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vzmetnice 180×200 – žepkasto vzmetenje za udoben spanec

Vzmetnice

Datum objave: 06.01.23

Vzmetnice 180×200, s katerih ne boste želeli več vstati

Kakovosten spanec je bistvenega pomena za zdravje in dobro počutje. Glede na to, da v povprečju prespimo skoraj tretjino življenja, je zelo pomembno, da je kvaliteta spanca visoka. Za odličen spanec je poglavitno, da je spalnica hladna, tiha ter temna, obenem pa ne gre pozabiti na kvalitetno jogi vzmetnico, na kateri se lahko zjutraj prebudimo brez bolečin. Vzmetnice 180×200, ki nudijo odlično oporo vaši hrbtenici in se odlično prilegajo vašemu telesu, so nepogrešljiv del vsake spalnice. Za najboljšo oporo telesu, kjer vas med spanjem ne bo zbujalo premikanje partnerja, izberite žepkasto vzmetnico. Jogi vzmetnice z žepkastim vzmetenjem nudijo namreč točkovno oporo telesu, zato ste lahko brez skrbi, da boste mirno spali tudi, če se kdo obrača poleg vas.

vzmetnice
vzmetnice

Vzmetnice 180×200, ki so prilagojene spanju v dvoje

Vzmetnice 180×200 so najpogostejša izbira pri nakupu ležišč v spalnici. Marsikdo ne mara luknje na sredini, ki se pojavi ob izbiri dveh ležišč 90×200 za zakonsko posteljo, čemur se lahko elegantno izognemo z eno večjo vzmetnico 180×200. Vseeno pa imajo manjša ležišča to prednost, da se zaradi nepovezanosti ležišč gibanje druge osebe težje zaznava. Vzmetnice 180×200 namreč niso samo malce bolj okorne za premikanje zaradi svoje velikosti, temveč je pogosto največji problem ta, da se premikanje druge osebe na postelji zelo čuti, kar nas lahko med spanjem tudi prebudi. Še posebno, če se druga oseba veliko obrača, je za marsikoga lahko to vzrok slabe volje za neprespane noči. V tem primeru se vam splača kupiti vzmetnico 180×200 z žepkastim vzmetenjem, saj le to poskrbi, da premikanja osebe zraven sebe praktično ne boste čutili.

Žepkaste vzmetnice za miren in udoben spanec

Žepkaste vzmetnice 180×200 spadajo med najbolj kakovostne za miren in udoben spanec. Žepkasto vzmetenje namreč deluje tako, da je ležišče sestavljeno iz posameznih vzmeti, ki so razporejene druga zraven druge, obenem pa je vsaka vzmet obdana s svojo tekstilno vrečko oziroma žepom. Vsaka vzmet deluje neodvisno od druge, kar pomeni, da se na pritisk odzovejo le tiste vzmeti, na katere je izvajan pritisk, medtem ko so ostale vzmeti v jogi vzmetnici pri miru. Zaradi tega žepkaste vzmetnice nudijo odlično oporo, saj lahko telo podprejo tudi na najmanjših točkah, kjer to telo potrebuje, medtem ko je na drugih ležišče pri miru. Zaradi tovrstne zgradbe jogi vzmetnice se premikanje osebe, ki spi poleg vas, skorajda ne čuti. Pri žepkastih vzmetnicah so na razpolago večje vzmeti, katerih je posledično manj ali manjše vzmeti, katerih je tako posledično več. V slednjem primeru govorimo o mikro žepkastem vzmetenju, ki nudi ekstra podporo vašemu telesu in je odziv na pritisk še bolj točkoven.

Kakovostne Alples vzmetnice 180×200

Pri podjetju Alples so vam na voljo različne vzmetnice 180×200. Če imate raje klasično vzmetenje, je tu na voljo vzmetnica 180×200 Classic, ki s klasičnim bonell vzmetenjem in protialergijsko fiksno prevleko nudi udobje za vsak dan. Če imate raje žepkaste vzmetnice, lahko izbirate med serijama Optima in Ultima. Optima serija nudi visoko točkovno prilagodljivost, ki nudi najboljše razmerje med udobjem in ceno. Če si želite največ udobja pri spanju, pa imate pri seriji Ultima na voljo mikro žepkasto vzmetenje, ki s svojimi malimi žepki poskrbi za ekstra natančno točkovno podporo pri spanju.

vzmetnice
vzmetnice

Udobne otroške vzmetnice za mirne otroške sanje

Seveda pa v domu niso pomembne le vzmetnice 180×200 za zakonsko posteljo, temveč je udoben spanec zelo pomemben tudi za rast in razvoj otroka. Zato je pametno vložiti v kakovostno otroško vzmetnico, ki bo pripomogla k mirnemu spancu otrok, kar bo posledično olajšalo življenje tudi staršem. Ker se otroško telo še razvija, je pri nakupu otroškega ležišča vredno razmisliti o nakupu penaste ali žepkaste vzmetnice, ki bo telesu nudila potrebno podporo. Ko se odločate, katero otroško vzmetnico bi kupili, se splača premisliti tudi o tem, kaj vaš otrok med spanjem najbolj potrebuje. Mu je pogosto vroče ali ga rado zebe? Je nagnjen k alergijam in je zanj zato še posebno pomembna uporaba ekoloških prevlek, ki so protialergijske? Ali potrebuje morda posebno oporo za sklepe? Vsi ti dejavniki so pomembni pri izbiri ustrezne otroške vzmetnice.

Ne glede na to, ali izberete otroško vzmetnico s klasičnim ali žepkastim vzmetenjem, je pomembno, da je na vrhu udobna pena (npr. poliuretanska ali spominska pena), katera se prilega telesu otroka ter ustrezno polnilo ali prevleka, za katero je dobro, da je protialergijska. Alples otroške vzmetnice imajo dodano tudi izvlečke aloe vere, ki na človeško telo delujejo sproščujoče.  Četudi bo otrok rasel, je vseeno pametno kupiti kakovostno otroško vzmetnico (najverjetneje dimenzije 90×200), ki bo z njim lahko ostala leta, hkrati pa bo tudi dovolj trpežna, da bo prenesla skakanje po postelji ter druge otroške norčije na posteljah. Pri podjetju Alples je možno kupiti otroško vzmetnico Classic s klasičnim vzmetenjem tudi v trdoti ultra soft. Vse Alples jogi vzmetnice so na voljo s pralno prevleko, kar je še posebno priročno pri posteljah za otroke.

Več na www.alples.si/sl/vzmetnice