Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vzmetnice 90×200 – kvalitetne vzmetnice po najboljši ceni

Vzmetnice

Datum objave: 07.11.22

Vzmetnice 90×200, ki zagotavljajo udobje in kakovosten spanec

Vzmetnice 90×200 spadajo med najbolj iskane dimenzije jogijev na tržišču, saj predstavljajo standardno velikost vzmetnic za spanje, ki se najlažje prilagodijo večini spalnih prostorov. Najpogosteje jih najdemo v spalnicah otrok, prav tako pa so primerne za zakonske postelje ter spalnice za goste. Zaradi svoje popularnosti je vzmetnic 90×200 na trgu res ogromno, zato se je včasih težko odločiti za pravo. Čeprav so včasih poceni vzmetnice mogoče najprivlačnejša možnost, naj vas pri izbiri žimnice vodi predvsem njena kakovost. Med izjemno kvalitetne vzmetnice spadajo žepkaste vzmetnice, ki s posameznimi žepki nudijo posebno oporo vašemu telesu. V naši ponudbi Alples boste našli standardne in žepkaste vzmetnice 90×200, vzmetnice 140×200 ter druge velikosti.

alples-vzmetnice

Vzmetnice 90×200 so med najbolj priljubljenimi

Vzmetnice 90×200 so zares najbolj popularna izbira med dimenzijami ležišč na trgu, saj nudijo dosti prostora za udobno spanje, hkrati pa so dovolj kompaktne, da so primerne tudi za manjše prostore. Najpogosteje jih najdemo v spalnicah otrok, saj je tovrstna velikost ležišča dovolj velika za udobje spanje mladih, obenem pa so prva izbira tudi za pograde, kadar si otroci delijo sobo. Vzmetnice 90×200 najdemo tudi v spalnicah za goste oziroma v manjših dodatnih sobah, kjer želimo imeti dodatno ležišče v primeru, če želi kdo od obiskov prenočiti ali imamo bolnika v hiši, ki potrebuje počitek na samem. Navsezadnje pa so vzmetnice 90×200 primerne tudi za zakonske postelje večjih dimenzij, kjer lahko namesto enega samega ležišča izberemo dve vzmetnici. 90×200 cm je tako tudi odlična velikost za postelje dimenzije 180×200. Možnosti je veliko, izbira pa je vaša.

vzmetnice
vzmetnice
vzmetnice
vzmetnice

Če je vzmetnica 90×200 premalo, izberite vzmetnico 140×200

Če imate enojno posteljo ali se zgolj radi stiskate in ste ugotovili, da je vzmetnica 90×200 vseeno premajhna, vendar ob tem ne želite, da vam postelja zavzame preveč prostora – potem je vzmetnica 140×200 odlična izbira. Že samo dodatnih 50cm naredi veliko razliko pri samem udobju, saj vam omogoča več premikanja pri spanju. Vzmetnica 140×200 je odlična opcija, ko želite imeti malo več prostora, kot ga ponuja vzmetnica 90×200 ali pa nimate dovolj prostora za večje zakonske postelje, kot so ležišča 160×200 ali 180×200. Četudi gre v tem primeru za manjšo zakonsko posteljo, lahko z udobno vzmetnico 140×200 poskrbite za prijeten spanec.

Katero vzmetnico 140×200 izbrati?

Vzmetnic 140×200 in drugih dimenzij je na trgu več vrst in po izbiri velikosti je na vrsti naslednje vprašanje in sicer katero vrsto ležišča izbrati. Na voljo so standardna ležišča iz pene, ležišča iz lateksa in žepkaste vzmetnice. Med poceni vzmetnicami najpogosteje najdemo žimnice iz pene in slednje so zelo popularne, saj so udobne in kakovostne glede na ceno. Najpogosteje imajo ležišča iz pene več con, zaradi česar se vzmetnica bolje prilagaja obliki telesa – sploh, če je v ležišče vgrajena spominska pena. Slaba stran ležišč iz pene je, da se znajo pregrevati, zaradi česar niso primerna za ljudi, ki jim je rado vroče. Ležišča iz lateksa spadajo med kvalitetnejša, saj se ne pregrevajo ter so bolj naravna, zaradi česar so idealna za ljudi z alergijami. Ker so mehkejša, ne povzročajo preležanin in so prikladna za ljudi, ki veliko ležijo. Kar si je potrebno zapomniti pri vseh lateks ležiščih pa je, da jih je potrebno redno obračati za najbolj optimalno uporabniško izkušnjo.

Med najbolj kvalitetne vzmetnice pa spadajo ležišča z žepkastim vzmetenjem. Žepkaste vzmetnice so sestavljene iz posameznih samostojnih vzmeti, kjer je vsaka oblečena v svojo tekstilno vrečko (žep). Le-ti so lahko večji in jih je manj, lahko pa so žepki manjši in jih je več. Žepi so pri gibanju med seboj neodvisni, zaradi česar je možen pritisk le na posamezne vzmeti, druge pa so medtem pri miru. Zaradi takega neodvisnega delovanja lahko žepkaste vzmetnice nudijo odlično podporo celemu telesu, še posebej hrbtenici. Ravno zaradi tega razloga pogosto ustrezajo ljudem s težavami v sklepih, saj dobijo potrebno podporo med spanjem. Predvsem pa moramo biti pozorni, da pod njih ne postavimo gibljivih letvic, saj mora biti dno trdno. Le tako bodo upravičile svojo funkcionalnost. Tudi poceni vzmetnico z žepkastim vzmetenjem se da najti, zato nikar ne mislite, da žepkaste vzmetnice spadajo samo med dražji asortiman.

Kvalitetne vzmetnice Alples za udobno spanje

Alples vzmetnice (140×200, 90×200, itd) so rezultat dolgoletnega truda, kjer smo na prvo mesto postavili potrebe posameznika med spanjem. Tako so nastale različne kvalitetne vzmetnice, med katerimi bo vsakdo našel ustrezno ležišče zase. V ponudbi najdete poceni vzmetnico  Classic s klasičnim bonell vzmetenjem in peno z dodanimi protialergijskimi polnili. Med žepkastimi vzmetnicami najdete odlična ležišča Optima, katerim se lahko doda srebrno površino iz blaga, ki nase veže nečistoče ali spominsko peno za boljše prilagajanje telesu. Če si pa želite vrhunskega prileganja vzmetnice, pa so tu žepkaste vzmetnice Ultima, ki nudijo mikro žepkasto vzmetenje, da se lahko ležišče popolnoma prilega telesu ter nudi podporo tudi na vse manjših točkah. Če iščete manjše ležišče, primerno za dve osebi, z nakupom serije Ultima ne morete zgrešiti.

vzmetnice
vzmetnice

Več na www.alples.si/sl/vzmetnice