Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Vzmetnice 90×200 in ostalih velikosti, ki vas ne bodo pustile na cedilu

Vzmetnice

Datum objave: 18.06.22

Dober in kvaliteten spanec je osnova za človekovo dobro počutje in za to, da se zjutraj zbudimo s kar se da veliko energije. Če preračunamo, da človek preživi približno tretjino svojega življenja v postelji, pa nam je lahko jasno, da je vrhunska vzmetnica ena boljših naložb v nas same in naše dobro počutje.

Seveda pa moramo najprej razčistiti, kakšno velikost sploh iščemo (npr. vzmetnice 90×200) in kakšna je najbolj primerna za naše spalne potrebe. Velikosti vzmetnic je toliko, da si prav težko izberemo najprimernejšo zase in za svoje najbližje, saj moramo gledati na več faktorjev. Vzmetnice 90×200 cm na primer nikakor ne morejo služiti za zakonske postelje, saj so zato veliko primernejše tiste z dimenzijami 140×200 ali pa vzmetnice 180×200 cm.

Lahko izbiramo tudi med najrazličnejšimi trdotami, ki so pri Alplesu označene s H (kar velja za trdo vzmetnico), M (kar velja za srednje trdo vzmetnico) in S, kar velja za mehko vzmetnico. Na voljo pa so tudi SS (kar velja za otroške vzmetnice).

 

Za samske in otroške postelje

Vzmetnica dimenzije 90×200 ali 120×200 cm sta velikosti, ki jo bomo izbrali, če bomo opremljali otroško sobo ali pa bomo kupovali samsko posteljo. Uporabna je v najrazličnejših okvirjih, ki so lahko leseni, kovinski ali oblazinjeni – le da so velikosti 90×200 ali 120×200 cm.

Če izbiramo otroške vzmetnice, pa moramo biti poleg velikosti pozorni tudi na samo kvaliteto, saj mora ta prenesti vsakodnevno uporabo, otroške vragolije in obenem zagotavljati kvaliteten spanec.

Vzmetnica velikosti 90x 200 cm pa je lahko tudi odlična v mladinskih sobah ali pa v prostorih, kjer nam primanjkuje prostora in je postelja z vzmetnico velikosti 90×200 cm edina prava rešitev. Lahko jo namestimo v sobe za goste, v spalnico, kamor se še vedno čez noč rad prikrade manjši otrok ali pa v ostale sobe, kjer ustreza velikost vzmetnice v okvir 90×200.

Vzmetnica, ki ima takšno velikost, se mogoče zdi majhna, vendar točno ta velikost 90×200 mnogokrat ustreza zahtevam različnih ljudi s prostorskimi stiskami. Idealna je za stanovanjske bloke, kjer si morajo otroci svojo sobo velikokrat deliti.

alples_najboljše vzmetnice

Vzmetnica dimenzij 140×200  je mnogokrat primernejša

Marsikdaj pa je vzmetnica velikosti 90×200 in tudi 120×200 cm premajhna, saj se mnogi ljudje med spanjem radi veliko premikajo, se po postelji premetavajo ali pa se enostavno radi razbohotijo po celotni postelji. Za takšne osebe je bolj primerna vzmetnica širše dimenzije 140×200 ali 160×200 cm.

Ne zavzame mnogo prostora, ampak še vseeno nudi dovolj udobja eni osebi. Prav tako bi lahko služila kot začasna zakonska postelja, če se bi par znašel v prostorski stiski ali pa mu dimenzija 140×200 ali 160×200 cm ne bi predstavljala prevelike ovire in bi raje svoj prostor v spalnici namenil dodatni omari.

alples_vzmetnice 140x200

 

Kaj pa, če nam je velikost vzmetnice 90×200 in 140×200 premajhna?

Za še večje udobje si lahko za v spalnico nabavimo vzmetnico velikosti 160×200 ali celo 180×200 cm. Ta nam bo nudila maksimalno udobje, če imamo partnerja, s katerim radi spimo vsak na svoji strani postelje. Tako vzmetnica 90×200 cm sploh ne bi prišla v poštev, velikost 140×200 cm bi bila premajhna, velikost vzmetnice 180×200 pa je idealna.

Zakaj bi varčevali pri svojem udobju, če nimamo nobenega problema s prostorsko stisko in nam velika postelja dimenzije 180×200 cm daje zagotovilo za odličen spanec. Tako ne boste imeli problema, celo če se v vašo posteljo kdaj pa kdaj prikrade tudi kuža ali muca, ali pa vaš majhen otrok, ki ga je zbudila nočna mora.

Alples – kjer so doma vrhunske jogi vzmetnice vseh velikosti

Tudi pri nas, v našem salonu pohištva najdete vzmetnice različnih velikosti, ki vam bodo nudile vrhunsko kvaliteto spanja. Najdete lahko vse od velikosti 90×200 cm naprej, ki so vrhunske kvalitete. Morda niso najbolj poceni vzmetnice, a vas bodo popeljale v nove dimenzije udobja. Pomembno nam je, da vsak najde pravo velikost zase. Izrednega pomena je, da boste izbrali vzmetnico takšne kvalitete, ki vam bo vsakodnevno nudila najboljši spanec.

Ponujamo vse od otroških vzmetnic, ki bi bile najboljše v velikosti 90×200 cm. Najdejo pa se tudi žepkaste vzmetnice in ortopedske vzmetnice, ki so lahko poleg velikosti 90×200 tudi večje. Vsaka jogi vzmetnica je na voljo v vseh trdotah, saj želimo za vas kar se da najboljše.

Vse so neglede na velikost tudi antialergijske in dobro zračene, pa naj gre za bolj poceni ali pa tiste višjih cenovnih razredov. V vsakem primeru vam svetujemo, da investirate v svoje zdravje in v dobro počutje vas in vaših bližnjih. Težave s hrbtenico, revmatizmom, kolki in nenazadnje dihanjem lahko preprečimo z izbiro ustreznega jogija.

Seveda pa je možno tudi naročilo dimenzij, ki niso standardne, saj radi ugodimo vašim željam in potrebam. Vse, da Vam omogočimo spanec, ki je karseda kvaliteten.

Več na www.alples.si/sl/vzmetnice